Haberler

TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun görevden alındı

Güncelleme:

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Uygun görevden alındı. Uygun'un yerine ise Abdülkerim Murat Atik atandı.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Uygun görevden alındı. Yerine ise Abdülkerim Murat Atik getirildi.

EYLÜL 2019'DA GÖREVE GELMİŞTİ

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı'na 20 Eylül 2019'da getirilen Ali İhsan Uygun, Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle gece yarısı görevinden alındı.

TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun görevden alındıAli İhsan Uygun

2020 YILINDA 3.8 MİLYAR LİRA ZARAR AÇIKLANMIŞTI

TCDD 2020 yılında 3.8 milyar lira zarar etmişti. Görevden alınan Ali İhsan Uygun, geçtiğimiz temmuz ayında yaptığı açıklamada kurumun bu yıl 3.2 milyar lira zarar etmesini beklediklerini ifade etmişti.

YENİ GENEL MÜDÜR SUN GROUP YÖNETİM KURULU BAŞKANI

Ali İhsan Uygun'dan boşalan göreve Sun Group Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkerim Murat Atik getirildi. 1993 yılından bu yana ticari faaliyet gösteren Sun Group, 28 Aralık 2020'de Ulaştırma Bakanlığı'ndan demiryolları için Türkiye'nin ilk özel yolcu taşıma lisansını alan şirket olmuştu. Japon HIS Global şirketi ile birlikte Kapadokya Ekspresi adı ile 40 milyon euro tutarındaki yatırımla turizm amaçlı yataklı tren işletmeciliği için çalışmalarını yürüten şirketin başındaki ismin devlet kuruluşu olan TCDD'nin başına getirilmesi dikkat çekti.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Tcdd Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (3)

Klm :

Zararlar yönetim ile alakalı DEĞİL toplumu empoze edememiş olmanız Tren ile neden niçin yolculuk edilsin MESALA SİVAS ANKARA ARASI TREN SORUYORUM NE İŞE YARAYACAK NE KADAR GELİR ELDE EDECEK NE SÜREÇTE KENDİNİ AMORTİ EDECEK HEPSİ RANT SAÇMALIK MADEN GÖRVDEN ALDINIZ ZAFER HAVAALANINI AÇIKLAYIN KİM ONAY VERDİ DEVLETİ ZARAR UĞRATTI YARGILAYIN HESAP SORUN

82
26
yanıtYanıtla
Ali Aydin:

Ali İhsan Uygun Genel müdür olsa ne olacak, önce adam olacak, Uygun şimdiye kadar hep koltuktan güç aldı, koltuğa hiç güç vermedi…Bu adam geldiğinden beri TCDD hep zarar etti…Bu adam Koltuk, Cep’ini doldurdu, adamın hayatı kibirdi, Ulaştırma ve Altyapı bakanına ve Reisi CUMHUR Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum…Geç oldu sma temiz oldu, sırf Daha önce Bakanlık yapmış birinin yakını diye LİYAKATSIZ ALİ İHSAN UYGUN gibi KİBİR abidelerini bu makama getirirseniz, olacağı buydu.

0
1
yanıtYanıtla
Atalay Konur:

tcdd ye sık sık genel müdür atanması kuruma zarar verir..zaten dışarıdan atanan zat siyasi olarak ve kurum hakkında geçmişi bilgisi belkide liyakatı olmayan kişilerdir.atanan zat işi biraz kavrayınca alınır ve akabiinde ilgisiz başka biri atanır.kurum içinde yetişmiş uzman teknik personel yokmuş gibi ,torpillilerin atanmasına son verilmeliTCDD başka kurumlara benzemez.sürekli yeniliklere hazır olmalıdır.not=genel müdürlüğe öncelikle erol arıkan tam uygun kişiliktedir

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title