Haberler

Tcdd'den Açıklama

"İzmir Ticaret Odası Başkanının 'Limanı biz işletelim diyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş'ın bazı gazetelerde yer alan TCDD'ye yönelik açıklamalarının "tutarsız" olduğunu bildirdi.

TCDD'den yapılan açıklamada, Demirtaş'ın söz konusu açıklamanın tutarsız ve TCDD'yi itham eder şekilde olduğu belirtilirken, İzmir Limanı'nın işletme hakkının devri için 30 Aralık 2004 tarihinden beri TCDD, Özelleştirme İdaresi ve Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun gerekli tüm plan ve programları yaptığı, bu kapsamda iki kez ihaleye çıkıldığı ancak koşullar oluşmadığından ihalelerin iptal edildiği ifade edildi.

Bu süreçte TCDD'nin limanın özelleştirme kapsamında olmasına bakmaksızın üzerine düşeni yapmaya devam ettiğinin kaydedildiği açıklamada, alınan yönetsel tedbirlerle 20 bin civarında olan kurvaziyer turist sayısının 20-25 kat artırıldığına dikkat çekildi.

Gerçekleştirilen toplantılarda, İZTO'nun bütün taleplerinin yerine getirildiğinin belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye'de kamunun işlettiği bir limanın işletme hakkının hangi yöntemle nasıl devredileceği, bunun hangi kurumlar eliyle yapılacağı bellidir. Hal böyleyken, İzmir Ticaret Odası Başkanının 'Limanı biz işletelim diyoruz. Ama bunu kabul ettiremiyoruz. TCDD'nin yük gelir, indiririz mantığıyla bu iş devam edemez' şeklindeki açıklamaları hiçbir yasal ve mantıksal dayanağı olmayan açıklamalardır.

TCDD liman işletmeciliği de dahil, faaliyet alanıyla ilgili özel sektör işbirliğini yasalar çerçevesinde en üst düzeyde benimsemekte ve uygulamaktadır. Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca, limanın (üçüncü kez) işletme hakkı devri ihalesi hazırlıkları devam etmektedir. Dünyanın hiçbir yerinde medya üzerinden liman işletme politikaları belirlenmediği gibi, elini taşın altına koymadan sadece konuşarak sorunların çözüldüğü de görülmemiştir." - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Özelleştirme Yüksek Kurulu İzmir Tcdd Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title