Haberler

Tayvan'a ihraç edilen Türk yumurtalarında kanserojen madde mi var? Bakanlık konuyla ilgili inceleme başlattı

Güncelleme:

Türkiye'den Tayvan'a ihraç edilen yumurtalarda kanserojen özellikler taşıyan "nitrofuran" adlı madde tespit edildiği iddiası üzerine Tarım ve Orman Bakanlığı inceleme başlattı.

Tarım Ve Orman Bakanlığı'nca, Tayvan'a ihraç edilen yumurtalarda insan sağlığına zararlı madde bulunduğu iddiasıyla ilgili, "Tayvan yetkili otoritesi tarafından bakanlığımıza herhangi bir bildirimde bulunulmamış olmakla birlikte, bakanlığımız tarafından inceleme başlatılmıştır" açıklaması yapıldı.

NİTROFURAN TESPİT EDİLDİ İDDİASI

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'den Tayvan'a ihraç edilen yumurtalarda, insan sağlığına zararlı 'nitrofuran' adlı madde tespit edildiği yönünde haberler çıktığı ve bunun üzerine açıklama yapılmasına gerek duyulduğu belirtilerek, "Haberde bahsi geçen 'nitrofuran' maddesinin ülkemizde yumurta elde edilen tavuklar dahil, gıda elde edilmek amacıyla yetiştirilen hayvanlarda kullanımı yasaktır. Kullanımına dair tespit olması durumunda 5996 sayılı 'Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu' kapsamında işlem uygulanmaktadır.

İNCELEME BAŞLATILDI

Medyaya yansıyan iddialara konu yumurtalar ile ilgili olarak ise Tayvan yetkili otoritesi tarafından bakanlığımıza herhangi bir bildirimde bulunulmamış olmakla birlikte, bakanlığımız tarafından inceleme başlatılmıştır. Yumurtaların üretiminde söz konusu maddenin kullanıldığının tespit edilmesi halinde ilgililer hakkında gerekli iş ve işlemler yürütülecektir" denildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Tarım ve Orman Bakanlığı İnceleme Türkiye Tayvan Sağlık Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (2)

aristoteles:

yokmu var tabi denetimmi yapıyorlar bırakın bilmemezliğe yatmayın ülke aldı başını gidiyor akpartiliysen hic birşey önünü kesemez olanda olmayanda artık akpartili takılıyor

12
0
yanıtYanıtla
serdar sarıer:

inceleme mi Tayvan arayıp bulmasa incelemese bu ülkede hükümetin hiç bir şeyden haberi yok işleri güçleri algı Avrupa da Amerika da yasaklı ne kadar tarım ilacı yasaklı ilaç antibiyotik varsa Türkiye de serbest ister insan için ister hayvan için

10
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title