Haberler

Taksiciler istediklerini yine alamadı! Esnaf odasından yeni zam talebine yanıt: Yetki UKOME'de

Güncelleme:

İstanbul'da taksimetre ücretlerine yapılan yüzde 51,5'luk zammı yetersiz bulan taksiciler, kararı uygulamayacaklarını belirtip kendi tarifeleri belirleyeceklerini duyurmuştu. Taksicilerin zam talebiyle toplanan İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu, kararını verdi. Birlik, tarifede değişiklik yapma yetkisinin bulunmadığını belirterek UKOME kararının bağlayıcı olduğu yönünde karar aldı. Böylece taksiciler yüzde 51,5 zam tarifesiyle fiyatlarını güncelleyecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısından çıkan yüzde 51,52'lik zammı yeterli bulmayan taksiciler, dün karara isyan edip kazan kaldırmıştı. Yeni zam oranı belirlemek için İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne teklif sunan taksiciler, indi-bindi ücretlerine yüzde 100 zam talep etti. Bugün taksicilerin talebini görüşmek için toplanan birlik, taksilerin talebine olumlu yanıt vermedi. Birlik, zam yapma yetkisinin UKOME'de olduğu yönünde bir açıklama yaptı.

TAKSİCİLER HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu bugün gerçekleştirdiği toplantıda taksicilerin "Yeni zam oranı belirlensin" talebini görüştü. Zirve sonrası yapılan açıklamada, "Odalarımızın haklı taleplerine rağmen; Yönetim Kurulu, toplu ulaşım ücretlerini belirleme noktasında 5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu ile 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu arasında çelişki olması, taksi, minibüs ve servis taşımacılığı ücret tarifelerinin belirlenmesi konusunda UKOME kararlarının kamu kurum ve kuruluşları ile diğer gerçek ve tüzel kişileri bağlaması nedeniyle Birliğin UKOME tarafından belirlenen tarifede değişiklik yapma yetkisinin bulunmadığı yönünde karar aldı" ifadelerine yer verildi.

İNDİ - BİNDİ 70 LİRAYA YÜKSELDİ

Dün gerçekleştirilen UKOME toplantısında, toplu ulaşım ücretlerine yüzde 51,52 oranında zam yapıldı. Zam kararıyla birlikte; taksilerde taksimetre açılış ücreti 12,65 liradan 19,17 liraya, sarı taksi mesafe ücreti kilometre başına 8,51 liradan 13,75 liraya, sarı taksi zaman tarifesi ücreti saatlik 100,80 liradan 152,73 liraya, sarı taksi indi-bindi ücreti ise 40 liradan 70 liraya çıkmıştı.

"KONTAK KAPATACAĞIZ"

Taksiciler zammı yeterli bulmayıp tepki göstermişti. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu yapılan zammı kabul etmeyeceklerini belirterek "Kontak kapatacağız" demişti.

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

İstanbul Zam Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (11)

ekaf paseh:

farketmez zaten bize hizmet vermiyordunuz

102
6
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

farketmez korsan taksiler sağolsun bence taksiciler eylem yapsın kontak kapatsın hiç olmazsa ortalıkta görüp sinirlerimizi bozmazlar adamlar utanmadan yolcuya daha araca binmeden gideceği yeri soruyorlar nerdeyse muhtarlıktan ikamet nüfus sureti isteyecek havalara girdiler eskiden bunlar böyle değildi kim ne yaptı ne oldu da artık böyle davranış sergiliyorlar

68
1
yanıtYanıtla
Fatih :

inanın kontak kapatmanızı bekliyoruz. bari bu sözünüzü tutunda kontak kapatın.

66
1
yanıtYanıtla
Temel Temel:

korsana bineriz daha iyi hem saygılılar hemde dürüstler. fiatta uygun

63
3
yanıtYanıtla
Serkan Kaplan:

plaka sahipleri kiraları aşırı yükseltmese bu kadar bağırmazlar. dürüst çalışana lafım yok ama ahlaksız o kadar taksici var ki. beğenmiyorsan yapma kardeşim, kimse kafana silah dayayıp çalıştırmıyor seni. zaten genelde iş bulamayan ya da herhangi bir vasfı olmayanlar yapıyor bu işi. deseler ki taksici esnafı sınavla alınacak mülakat ile alınacak vallahi taksilerin yarısı şoför bulamaz.

62
2
yanıtYanıtla
Export 86:

Uçak bilet fiyatıyla aynı yapın uçuyorlar resmen

56
4
yanıtYanıtla
minor:

Ohhhhh Oooohhh , benzine zam mi geldi. IBB milletin boynuna yuklemenize izin vermedi mi ? Yazik size. Valla kontak kapatin, su Istanbulu birakip gidin de uber gelsin. Dolandirilmaktan biktik .

51
2
yanıtYanıtla
Vatan Daş:

Şu vakitten sonra kontak kapanmayan adam değildir.

36
8
yanıtYanıtla
Hakan Arslanoglu:

UKOME' de Başkan değişikliği nedeniyle zamlar netleşmedi açıklaması yaparsa iyi kapak olur. Taksiciler de yakın mesafe gitmemek için şoför değişikliği yalanına benzetirler.

34
1
yanıtYanıtla
hasan demir:

Ukome. Vatandaşı düşünse. Taksiler Rant olmaktan çıkar. Avrupa usulü Hizmet Eder

31
1
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title