Haberler

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ek zam çalışması tamamlandı! Gelecek hafta Kabine'ye sunulacak

Güncelleme:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Hazine ve Maliye bakanlıklarının, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yönelik ek zammı içeren çalışmasını tamamladı. Mevcutta 7 bin 500 lira olarak uygulanan en düşük emekli aylığının yükseltilmesine yönelik farklı senaryoların yer aldığı çalışma gelecek hafta yapılacak Kabine'ye sunulacak.

TÜİK tarafından 3 Ocak'ta yüzde 64,77 olarak açıklanan 2023 yılı enflasyon rakamıyla memur ve emeklilerin maaş artış oranı da netleşmişti. Memur ve memur emeklisinin yüzde 49,25'lik maaş artışına karşın, işçi ve Bağkur emeklisinin zam oranının 37,57'de kalması kamuoyunda beklentilere yol açmıştı.

EK ZAM ÇALIŞMASI TAMAMLANDI

Beklentiler üzerine, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz koordinasyonunda çalışmalara başlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Hazine ve Maliye bakanlıkları düzenleme için hazırlıklarını tamamladı.

GELECEK HAFTA KABİNE'YE SUNULACAK

Mevcutta 7 bin 500 lira olarak uygulanan en düşük emekli aylığının yükseltilmesine yönelik farklı senaryoların yer aldığı çalışma, gelecek hafta yapılacak Kabine Toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.

ÇALIŞMA YASALAŞMASI İÇİN MECLİS'E SEVK EDİLECEK

Kabinedeki değerlendirmelerin ardından neticelendirilecek çalışma, kamuoyuyla paylaşılacak ve yasalaşması için Meclis'e sevk edilecek.

Haberler.com / Barış Polat - Ekonomi

Bağ Kur Maliye Kabine Zam Ssk Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (74)

can:

emeklilere fazla bile boşverin ettiklerini bulsunlar

242
417
yanıtYanıtla
Vscorpion:

Böyle yorum yazdığına göre , bunu okuyan emeklilerin senin için ne düşeneceğini düşünememişsin , bunu düşünerek yaz can cannn kendine laf ettirme kaç milyon emekli var bu ülkede biliyormusun. Hemde onların çalıştığı yıllarda şimdiki gibi iş seçme gibi lüksleride yoktu ssk olsun yeter denilirdi. o yüzden düşünceli saygılı ol!

yanıt431
yanıt56
Semih Yarar:

sen ne anlatıyon ne ettiler de ne bulacaklar

yanıt91
yanıt43
DİYARBEKİR:

BİZDE KIYAMETE KADAR AK PARTİYİ BAŞINIZA BELA EDECEĞİZ HADİ BAKALIM

yanıt111
yanıt194
Sami İşgören:

can çok uyanıksın hayırlı bir cuma günü milyonlarca emekli benim bu fikrime söver ,bende sevap işlerim günahlarım azalır diyorsun ama bugün değilde yarını bilemem.CAN CANNNNNNNNN

yanıt66
yanıt13
Sktgdn:

Sen ileride emekli olmayacaksın galiba

yanıt79
yanıt12
Vscorpion:

Kök maaş hikayesi kaldırlıp en düşük emekli maaşı asgari ücrete eşitlemnmeli, prim gün sayısı daha fazla olanda prim gün sayısı az olandan bu doğrultuda daha fazla almalı . Bu işin adilane çözümü budur. Emekliler arasında bu işin kabul göreceği başka adialne yol yok ! Beste bile bugün ödediğine göre maaş/toplu para alıyorsun!

237
10
yanıtYanıtla
Bekir Alkan:

kök maaş asgari maaş vs bunlar hikaye insanların yaptıkları hizmete göre bir maaş sıkalası olmalı adam tahsiller yapmış üretimler yapmiş evine aylarca gitmemiş hizmeler yapmış kişiler aynı maaşı alması adaletlimi evet diyorsanız kimse okumasın kendini yetiştirmek için uğraşmasın abc yi öğrensin işe başlasın iyi olurmu o zaman biraz hakkaniyetli düşünmek gerek herkes hakettiğini almalıdır .

yanıt91
yanıt8
Solomon Kane:

o zaman adil olur o zaman emekli oy vermez ki

yanıt48
yanıt5
Tarih tarih:

Seçim geliyo ya...

119
15
yanıtYanıtla
Tüm 74 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title