Haberler

Sri Lankalı Bakan: İkinci Bir Türkiye Olmak İçin Çalışıyoruz

Güncelleme:

Adana'ya gelen Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Kalkınma Bakanı Mustapha, "Bölgemizde ikinci bir Türkiye olmak için çalışıyoruz" dedi.

Adana Sanayi Odası'nda, Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Kalkınma Bakanı Faizer Mustapha, Sri Lanka Türkiye Büyükelçisi Bharati Wijeratne ve Sri Lanka Kalkınma Kurumu Başkanı Duminda Ariyasimghe'nin de katılımıyla, 'Sri Lanka Pazarını Tanıma Toplantısı' düzenlendi.

Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç'ın kent ekonomisi hakkında yaptığı sunumla başlayan toplantıya, Adana Vali Yardımcısı Halis Arslan, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütçü, Adana Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Süleyman Sönmez ve Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan ile çok sayıda sanayici ilgi gösterdi.

YATIRIM ÇAĞRISI

Güney Asya'daki Hint Okyanusu'nda bir ada ülkesi olan Sri Lanka'nın Kalkınma Bakanı Faizer Mustapha, Türk işadamlarından ülkesine yatırım yapmalarını istedi. Türkiye ile Sri Lanka arasında yakın dostluk ilişkileri bulunduğunu kaydeden Mustapha, Türk Hava Yolları'nın ülkelerine uçuşlara başladığını anlatarak, ikili ilişkilerin çok daha iyi noktalara ulaşacağına inandığını söyledi.

Sri Lanka'nın yatırım açısından çok güçlü bir ülke olduğunu aktaran Mustapha, "Türkiye son 20 yılda büyük bir gelişme gösterdi. Biz de bölgemizde ikinci bir Türkiye olmak için çalışıyoruz. İki ülke arasındaki ticari ilişkileri de geliştirelim. Önce turist olarak gelin ülkemize. Sonra da yatırımcı olarak gelin" diye konuştu.

Mustapha'nın konuşması katılımcılar tarafından alkışlanırken, toplantıda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Halis Arslan Sri Lanka Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title