Haberler

SPK'dan Uluslararası Konferans

Sermaye Piyasasası Kurulu Karbon Salınımı ve Enerji Ticaret Piyasaları ile İlgili İstanbul'da Uluslararası Bir Konferans Düzenliyor.

Sermaye Piyasasası Kurulu karbon salınımı ve Enerji ticaret piyasaları ile ilgili İstanbul'da uluslararası bir konferans düzenliyor.

Bugün Swissotel’de gerçekleştirilecek olan SPK Başkanı Dr. Doğan Cansızlar'ın açılış konuşmasını gerçekleştireceği konferansa Avrupa ve Amerika’dan 14 yabancı konuşmacının katılacak. Konferans gün boyunca sürecek ve üç ana oturumdan oluşuyor.

Sermaye Piyasası Kurulu tarafından konferansa ile ilgili yapılan duyuruda, "Son yıllarda yaşanan gelişmeler, enerjiye olan talebin müthiş bir hızla artması ve gelecekte de bu trendin ivmelenerek sürecek olması beklentisi nedeniyle, Türkiye için elektrik ve enerji ticareti, enerjiye dayalı finansal ürünlerin ihraç edilmesi ve bu ürünlerin işlem göreceği piyasaların oluşturulması önemli bir konu haline gelmiştir. Ülkemiz ve dünya gündeminde diğer önemli bir konu da iklim değişikliği konusudur. Dünyada başta karbon salınımı olmak üzere sera gazları salınımında yaşanılan artış nedeniyle gözlenmeye başlayan iklim değişiklikleri karşısında alınan uluslararası tedbir, yaptırım ve düzenlemelerde artış yaşandığı görülmektedir. Bu durum sermaye piyasaları da dahil olmak üzere birçok piyasayı yakından ilgilendirecek sonuçlar doğuracaktır. Ülkemizde hem karbona dayalı türev araçların işlem gördüğü vadeli piyasaların var olabilmesi, hem de dünyada mevcut karbon fonlarının ülkemize çekilebilmesi ve benzeri fonların ülkemizde de kurulabilmesi sermaye piyasamızın hacminin genişlemesine önemli katkılar sağlayacaktır" denildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul hafta sonu yağmurlu mu? 4-5 Mayıs Cumartesi Pazar İstanbul yağmurlu mu? Beşiktaş Rizespor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Beşiktaş Rizespor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Halim Okta kimdir? Halim Okta hangi takımları çalıştırdı? Alex de Souza hangi takıma geliyor, Fenerbahçe'ye mi geliyor? Beşiktaş Rizespor maçı CANLI izle! 3 Mayıs BJK Rizespor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Gaddar 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 3 Mayıs Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 3 Mayıs Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title