Haberler

Spk Başkanı Akgiray Açtı Ağzını Yumdu Gözünü

İstanbul Ticaret Üniversitesi (İTİCÜ) ile merkezi Londra'da bulunan finans şirketi CFT Financials L SPK Başkanı Vedat Akgiray, düzenleyici otoritenin veya politika yapıcıların kastını anlayamayacak kadar az eğitimli nüfus bulunduğu taktirde ne...

İstanbul Ticaret Üniversitesi (İTİCÜ) ile merkezi Londra'da bulunan finans şirketi CFT Financials L SPK Başkanı Vedat Akgiray, düzenleyici otoritenin veya politika yapıcıların kastını anlayamayacak kadar az eğitimli nüfus bulunduğu taktirde ne kadar düzenleme yapılırsa yapılsın sonuç alınamayacağını bildirdi. Akgiray, "Finans sektöründe ve piyasalarında akademik olarak en ideal en süper düzenlemeler kümesini bir araya koyalım orada iş yapan tüccarlar, yatırımcılar cahil ise sonuç almak mümkün değil. Bu sektörde piyasa oyuncuları ne kadar bilgili, yetenekli ve akıllı olursa o kadar iyi" dedi.

İstanbul Ticaret Üniversitesi (İTİCÜ) ile merkezi Londra'da bulunan finans şirketi CFT Financials L.T.D., İTİCÜ çatısı altında, geleceğe yönelik türev eğitim hizmetlerini sağlamak ve Türkiye'de "trader" yetiştirmek için imzaladığı eğitim işbirliği protokolü çerçevesinde "Türev Hizmetlerde Kaliteli İşgücü" eğitim konferansı düzenlendi.

Konferansa SPK, VOB, İMKB Takas ve Saklama Bankası gibi finans dünyasına yön veren kuruluşların en üstyöneticilerinin yanı sıra Inter Continental Exchange, Trading Technologies, TraderMade Global, CFT Finans temsilcileri katıldı. Konferansta konuşan SPK Başkanı Akgiray, 3 yıldır SPK başkanlığında bulunduğunu ancak 25 yıl boyunca yurt içinde ve yurt dışında finans hocalığı yaptığını kaydetti. Akgiray bu noktada eğitimin önemine vurgu yaparak şunları söyledi:

-SÖZÜNÜ SAKINMADI-

"Finans konusunda eğitim vazgeçilmez derecede öneme sahip, bunu dillendirmekbile gereksiz. Finans sektöründe iyi eğitilmiş insanların bulunması halinde sıkıntılar daha da azalır. Bizler SPK olarak kanunlar koyuyoruz ve düzenlemeler yapıyoruz. Sonra bunlar uygulanıyor mu diye denetleniyoruz. Fakat düzenleyici otoritenin veya politika yapıcıların kastını anlayamayacak kadar az eğitimli nüfusu ne kadar düzenlerseniz düzenleyin sonuç alamasınız. Mümkün değil. Finans sektöründe ve piyasalarında akademik olarak en ideal en süper düzenlemeler kümesini bir araya koyalım orada iş yapan tüccarlar, yatırımcılar cahil ise sonuç almak mümkün değil. Bu sektörde piyasa oyuncuları ne kadar bilgili, yetenekli ve akıllı olursa o kadar iyi. Çünkü onlar bizi zorlayacaklar fakat günün sonunda düzenlemenin hedeflediği amaç yerine gelmiş olacak. Yani eğitimli insanların bulunduğu piyasanın düzenleyici otoriteyi zorlaması aslında düzenlemenin birinci amacıdır. Dolayısıyla neyi eksik yaptığımızı hemen göreceğiz ve tekrar kendimizi toparlayabileceğiz. Ancak kimse bizi anlamıyor, ahlak zabıtası gibi görüyor dolayısıyla bu iş pek de gelişmiyor. Eğitimin böyle görünmeyen önemli bir katkısı var."

-FİNANSAL EĞİTİMİ BİZ ORGANİZE EDECEĞİZ-

İşin asıl önemli parçasının "akademik ve profesyonel dünyayla beraber işi bilen, ürünleri tasarlayacak ve etiketleyecek olan uzmanları yetiştirmek" olduğunu kaydeden Akgiray, finansal eğitimi organize etme görevinin kurum olarak kendilerine düştüğünü ve bununla ilgili eylem planlarını yakın zamanda açıklayacaklarını sözlerine ekledi.

-İTO'DAN DESTEK-

İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şekip Avdagiç ise ticaret ve finansın kendine ait dili olduğunu ve günümüzde bu dili iyi öğrenen ülkelerin öne çıkacağını söyledi.

Son yıllarda "küreselleşme" ve "kriz" kavramlarının fazlasıyla öne çıktığını vurgulayan Avdagiç, son yaşanan global krizin dünya geneli yaşanabileceğini bir kez daha gözler önüne serdiğini anlattı.

Avdagiç, "İstanbul, ülkemizin geleceğinde kilit bir role sahip. Burada devreye giren uluslararası finans merkezi projesi var. Buna kayıtsız kalmayan İTİCÜ, insan kaynağı sağlamak amacıyla bu eğitim programını düzenlemiştir. Artık iş başvurularında önümüze gelen öz geçmişlerin hepsi nitelikli. Bu tür eğitimler ve buradan alınan sertifikalar gençlerin geleceğine dair gideceği yolu gösterir" diye konuştu.

-HANGİ DERSLER VERİLECEK-

Konferansta konuşan İTİCÜ Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren de, Mart ayının ikinci yarısında yapılacak eğitim programında finansal ürünler, pazar payları, teknik analiz, teknik analizlerde kullanılan formüller, makro-mikro ekonomik prensiplerin pazar hareketleri üzerine etkileri, arz-talep dengesi, paranın idaresi, risklere karşı korunma, pazar ve trade psikolojisi, trading yazılımlar ve performans geliştirme yönetimleri gibi konular üzerinde yoğunlaşılacağını anlattı.

-İKİ OTURUM YAPILDI-

İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdoğan Alkin'in yaptığı ilk oturuma EUREX Avrupa Başkan Yardımcısı Dr. Murat Baygeldi/ Inter Continental Exchange Enerji Ürünleri ve Pazar Geliştirme Müdürü Jean-LucAmos, Vadeli İşlemler Borsası, Genel Müdürü Dr. Çetin Ali Dönmez, Trading Technologies, Global Satış Müdürü MattGarley ve Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği Genel Sekreteri İlkay Arıkan katıldı. İstanbul Ticaret Üniversitesi, Bankacılık ve Finans Bölüm BaşkanıProf. Dr. Bülent Pamukçu başkanlığında gerçekleştirilen ikinci oturumda da TraderMade Global İş Geliştirme Müdürü James Lawrence, TraderMade Finans ve Emtia Türevleri Müdürü Ethem Arabacı, Ak Portföy Genel Müdürü Dr. Alp Keler, İMKB Takas ve Saklama Bankası A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Berna Çolak ve CFT Finans Global İş Geliştirme ve Eğitim Müdürü Gary Sinclair söz aldı. Tahvil, bono, MTA ve türev ürünlerin finansal enstrüman yoluyla alınıp satılmasından sorumlu kişiler olan "traderların" yetiştirileceği eğitim programında, CFT Financials ve İTİCÜ her geçen gün artan "trader" talebini karşılamak üzere Türkiye ayağında "trader" olmak isteyen tüm finansçılara eğitim olanağı sunacak. - İstanbul

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Sermaye Piyasası Kurulu Vedat Akgiray Londra Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title