Haberler

Sosyal medyada boykot çağrısı: Cumartesi-pazar kafe ve restoranlara gitmeyin

Güncelleme:

Türkiye'de yiyecek içecek fiyatlarının fahiş oranda artması vatandaşların da tepkisine neden oldu. Sosyal medya platformu X üzerinden örgütlenen çok sayıda kullanıcı 20-21 Nisan tarihlerinde restoran ve kafelere gitmeme kararı aldı. Vatandaşlar tepkisini sosyal medyada başlattığı #boykot hareketiyle gösteriyor.

Türkiye'de son dönemde iyiden iyiye tırmanan hayat pahalılığı nedeniyle artık dışarda yemek yemek epey zorlaştı. Fahiş fiyatlar yüzünden ne kahvaltı ne de akşam yemeği yenebilir durumda değil.

SOSYAL MEDYADA "BOYKOT" HAREKETİ

Özellikle dar gelirli vatandaşlar duruma fazlasıyla tepki gösterirken, bu gidişat bir hareketi de beraberinde getirdi. Sosyal medya platformu X üzerinde yaşanan hareketlenme boykotu da beraberinde getirdi. Bu hareketle yurttaşlar 20-21 Nisan tarihlerinde restoran ve kafelere gitmeme kararı aldı.

PORSİYONLAR KÜÇÜLDÜ AMA...

Bir kişilik serpme kahvaltının bin lirayı bulması, bir fincan kahve içmenin bile maliyetinin 150 liraya ulaşması öfkeyi ve tepkiyi beraberinde getirdi. Ayrıca porsiyon oranlarının küçülmesi, fiyatların artmasını da engellemedi. Artık porsiyonlar ne kadar küçükse fiyatlar da o kadar artıyor.

YORUM YAĞDI

Vatandaşlar tepkisini sosyal medyada başlattığı #boykot hareketiyle göstermeye başlarken, çok sayıda kullanıcının X platformunu yorum yağmuruna tuttuğu görüldü.

Sosyal medyada boykot çağrısı: Cumartesi-pazar kafe ve restoranlara gitmeyin

Sosyal medyada boykot çağrısı: Cumartesi-pazar kafe ve restoranlara gitmeyin

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Sosyal Medya Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500

Yorumlar (64)

Mehmet Vatandaş:

Güzel,bu bir başlangıç olsun bundan böyle sosyal medyayı biraz bu işler için kullanmalı bakın nasıl çeki düzen verecekler kendilerine kazıkçılar

649
9
yanıtYanıtla
D:

Zorunlu olmayan her türlü yiyeceği, içeceği, giyeceği, eşyayı, evi, arabayı uzun bir süre boykot edilmesi çağrısında bulunsun herkes. Devlet yetkilileri de üzerine düşen önlemleri almalıdır.

yanıt278
yanıt2
İDO BEY:

Desdekliyoruz boykotu bundan sonra böyle ya düzgün fiyat yada boykot helk el ele

yanıt135
yanıt2
bagıran adam:

Kiralar olmuş bilmem ne. Parası olmayan parklara gitsin. Termus, çekirdek çitlesin.

80
340
yanıtYanıtla
mhmt Asln:

Boş yapma

yanıt201
yanıt20
ekaf paseh:

boş ki ne boş kafası gibi

yanıt135
yanıt11
sade vatandaş:

boykot ederek sadece işlerini güçlükle südüren işletmelere zarar verirsiniz yüksek kira işletme masrafları ucuza hizmet vermeyi engelliyor bir böreğin kilosu bile 350 lira olmuş her şey pahalı ama sorumlusu onlar değil siz markete girip çıktıkça büyük firmaların affedilen vergilerini satın aldığınız ürünlere kesilen vergilerle ödeyeceksiniz

37
201
yanıtYanıtla
gngr xxx:

Hangi işlerini güçlükle yapıyorlar kardeşim bir çay 40 lira çayın maliyeti ne bir kahveyi satıyor 150 liraya garson çalıştırmıyor sıraya giriyorsun maliyetler aşırı yüksek bir de gidiyorsun sıralarda bekliyorsun Ben boykotu kesinlikle destekliyorum Sadece bu alanda değil her alanda boykot gerçekleşmeli arabası olan arabasını kullanmamalı bu benzin mazot özellikle marketlerde boykot kesinlikle gerçekleşmeli

yanıt10
yanıt2
mhmt Asln:

Aynen. Ramazandan önceki fiyatlara göre %50 yükselmiş lokanta ve cafeler.Bari alıştıra alıştıra yapın.enflasyon bahanesiyle güzel kitliyorlar

216
4
yanıtYanıtla
can erdemir:

Modern haraç yöntemi. İşin garibi alan razı veren razı.

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 64 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title