Haberler

Sönük Dediler İlgi Güldürdü

78'inci İzmir Enternasyonal Fuarı'nı İlk Üç Günde 461 Bin 894 Kişi Gezdi. İzfaş Genel Müdürü Doğan İşleyen, "On Günde 1.5 Milyona Yakın Ziyaretçi Bekliyoruz. Hedefimize Ulaşacağımızın Sinyallerini Aldık" Dedi.

78’inci İzmir Enternasyonal Fuarı’nı ilk üç günde 461 bin 894 kişi gezdi. İZFAŞ Genel Müdürü Doğan İşleyen, "On günde 1.5 milyona yakın ziyaretçi bekliyoruz. Hedefimize ulaşacağımızın sinyallerini aldık" dedi.

EKONOMİK krizin gölgesinde, bu yıl 78’inci kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı, ilk üç günde hedeflenen ziyaretçi sayısına ulaştı. Ramazan ayına da denk gelen İEF’yi, cuma, cumartesi ve pazar günleri toplam 461 bin 894 ziyaretçi gezdi. Bunun son dört yılın en iyi rakamı olduğu belirtildi. Her geçen gün artan ziyaretçi sayısı, fuarda stant açan sektör temsilcilerinin de yüzünü güldürdü. İEF’yi ilk üç gününde 2008’de 461 bin 547, 2007’de 446 bin 416 ve 2006’da 412 bin 879 kişi gezmişti.

Krize rağmen

15 farklı ürün grubundan bin firmanın katıldığı fuarda, geçen yılların aksine bu yıl ilk kez ’Profesyonel Ziyaretçi Kartı’ da dağıtıldı. Tekne-yat standına özel olarak tasarlanan kartlar, ülke genelinde, denizcilik sektörünü temsil eden 10 bin kişiye dağıtıldı. İlk üç günde, bu kartları kullanarak 3 bin 394 kişi fuara ücretsiz girdi. Yetkililer, krize ve Ramazan ayına rağmen bu rakamlara ulaşılmasının mutluluk verici olduğunu belirtti.

İZFAŞ Genel Müdürü Doğan İşleyen, ilk üç günde ulaşılan ziyaretçi sayısının mutluluk verici olduğunu dile getirdi, "Hedefimiz 10 günde 1.5 milyon ziyaretçi" dedi.

Bu telefonla her şeyi yönet

HATTINA girilemeyeceği belirtilen kablosuz ev ve ofis telefonu Laxon’un 78’inci İzmir Enternasyonal Fuarı 2. Hol’deki standında sergilenen ürünlerinden ’Laxon Slender’, elektronik cihazlara kumanda da ediyor. Bu cihazla farklı ürünleri yönetmek mümkün. Örneğin dijital kanal değiştirilirken, televizyondan veya ses sisteminden sesi kısıp açabilme olanağı bulunuyor. Cihazın genel özellikleri arasında ise 60 isimli telefon rehberi, renkli LCD ekran, 300 metre açık, 50 metre kapalı kapsama alanı, maksimum dört baz istasyonu kayıt imkanı, maksimum beş el seti kayıt, el setleri arası çağrı transferi, bebek izleme, arama transferi, konferans özelliğinin de aralarında yer aldığı çok sayıda özelliğe sahip bulunuyor.

Bu da Güney coşkusu

78. İEF kapsamında gerçekleştirilen Yonca Konserleri, son olarak Açıkhava Teyatrosu’nda Yusuf Güney’i konuk etti, izdiham yaşandı. Tiyatro dolunca kapılar kapatıldı, yaklaşık bin Yusuf Güney hayranı dışarıda kaldı. Bir bölüm konseri dışarıdan izledi. Erken gelerek salonda yerini alan Güney hayranları ise, genç şarkıcının şarkılarıyla güzel bir akşam yaşadı. Yusuf Güney, romantik şarkılarının yanı sıra hareketli parçaları ile hem oynadı, hem de tiyatroyu dolduranları oynattı.

Orkide’de eğlence yemek her şey var

İEF’nin en eski katılımcılarından Orkide Yağları, Kaskatlı Havuz yanındaki standında geniş ürün yelpazesini tanıtıyor, sızma ve riviera zeytinyağı tadımı, lokma ikramıyla akına uğruyor. Orkide Dünya Mutfakları Festivali’nde de 12 ülkenin özel yemekleri beğeniye sunuluyor. Satış ve Pazarlama Müdürü Kaya Büker, Türkiye’nin en sevilen aşçılarından Oktay Usta’nın da konuk olacağı stantta, yemek tariflerini ücretsiz dağıtacaklarını kaydetti. Fuarda yabancı heyetlerle ikili görüşme şansı yakaladıklarını dile getiren Büker, önemli ihracat bağlantıları da gerçekleştirmeyi hedeflediklerini vurguladı. 8 yıldır süren Orkide Dünya Mutfakları Festivali ve 10 yıldır devam eden Orkide Türkü Şenliği’nin fuarın en uzun soluklu etkinlikleri olduğunu sözlerine ekleyen Büker, fuar ziyaretçilerine hoş anlar yaşattıklarını da ifade etti.

Onur konuğundan Afrika modası

78’inci İzmir Enternasyonal Fuarı’nın onur konuğu ülkesi Etiyopya, her gün saat 21.00’de 3 numaralı salonda, 22.00’de de Dünya Mutfakları Festivali’nde moda gösterisi sunuyor. 100 kişilik heyetle İzmir’e gelen Etiyopya, ticari potansiyelinin yanı sıra dans gösterileri ve kahve şovuyla kültürünü tanıtıyor, defilelerle Afrika’yı fuara taşıyor. Geleneksel Etiyopya giysilerini yeniden yorumlayan sekiz mankenin katıldığı defile ilgiyle izleniyor.

Kadının emeği değerleniyor

ALİAĞA Belediyesi’nin çok kısa bir süre önce açtığı Kadın Emeği Değerlendirme Proje Evi’nde (ALKED) üretilen el işleri, 78’inci İzmir Enternasyonal Fuarı’nda görücüye çıktı. Pakistan Federal Sanayi ve Üretim Bakanı Ahmad Wattoo’nun açtığı stanttaki ürünlere ilk yurtdışı siparişi de bu ülke ziyaretçilerinden geldi. Stantta 15 kişinin görev aldığını belirten ALKED Proje Evi ve stand sorumlusu Seçil Işık, "78. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda kendimizi tanıtacağız. Sipariş alıyoruz ve satış yapıyoruz. Pakistan’ın yanı sıra başka ülkelerden de siparişler aldık. Fuar sayesinde amacımıza ulaşacağız" dedi.

FUARDA BUGÜN

Èİletişim - Bilişim Seminerleri, saat 17.00 1 Nolu Hol Toplantı Salonu (1) (Bilgisayarınız Şimdi Daha Kolay: Windows 7), saat 18.15 (İşinizi Daha Hızlı Yapmanın Bir Yolu: Sunucu Sistemleri), saat 17.00 1 Nolu Hol Toplantı Salonu (2), (Baz İstasyonları Gerekliliği ve Sağlığa Etkisi), saat 18.15 (Radyo-Telsiz Amatörlüğü).

ÈNostaljik Ramazan Eğlenceleri, Saat 21.00 Göl Gazinosu, Ahmet Özhan "Tasavvuf ve Türk Musikisi" Özel Konseri.

ÈOrkide 10. Türkü Şenliği, saat 21.30 Atatürk Açıkhava Tiyatrosu, Hüseyin Turan Konseri.

È9. Sinema Burada Festivali, İzmir Sanat Büyük Salon, saat 17.00 Gökten Üç Elma Düştü, 19.00 Made In Europa, 21.00 Kız Kardeşim Mommo, Küçük Salon saat 16.00 Göl Evi, 18.00 Panel: İzmir’li Sinemacılar Konuşuyor, 20.00 Azınlık Raporu.

ÈTematik Sergi: İletişimin Serüveni, 2 Nolu Hol’de.

ÈUluslararası Sanat Günleri, 3 Nolu Hol’de.

ÈResim Sergisi: 4 Aktör 1 Ressam Rolünde, İzmir Sanat Fuaye’de.

ÈTiyatro Oyunculuğu Workshop, Volkan Severcan // VS Prodüksiyon saat 14.00-19.00 İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde.

ÈÜnlülerle İmzalı Sohbetler, saat 19.30 İzmir Sanat Bahçesi’nde konuşmacı Nihat Sırdar.

ÈFuar Çocuk Kulübü, saat 18.00 Tarih ve Sanat Müzesi Yanı (Çim Alan).

ÈOrkide 8. Dünya Mutfakları Festivali, saat 20.00 9 Eylül (Basmane) Kapısı girişi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title