Haberler

Son Dakika! Merkez Bankası Başkanı Ağbal'dan ilk açıklama: Para politikasında şeffaflık ve iletişim güçlendirilecektir

Güncelleme:

Son dakika! Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal göreve getirildikten sonra ilk açıklamasını yaptı. Ağbal, "Para politikasında, şeffaflık, hesap verebilirlik ve öngörülebilirlik ilkeleri çerçevesinde iletişim güçlendirilecektir" dedi.

Geçen hafta Murat Uysal'ın yerine Merkez Bankası Başkanı olarak atanan Naci Ağbal yazılı açıklama yaptı. Ağbal açıklamasında, "TCMB olarak temel amacımız fiyat istikrarını sağlamak ve sürdürmektir. Fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda tüm politika araçları kararlılıkla kullanılacaktır" ifadelerine yer verdi.

"PARA POLİTİKASINDA ŞEFFAFLIK VE İLETİŞİM GÜÇLENDİRİLECEKTİR"

Ağbal açıklamasının devamında, "Para politikasında, şeffaflık, hesap verebilirlik ve öngörülebilirlik ilkeleri çerçevesinde iletişim güçlendirilecektir. 19 Kasım 2020 tarihli Para Politikası Kurulu toplantısına kadar mevcut durum ve beklentiler gözden geçirilip, gelişmeler de yakından takip edilerek; oluşacak veri ve değerlendirmeler ışığında gerekli politika kararları alınacaktır" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Merkez Bankası Murat Uysal Naci Ağbal TCMB Ekonomi Güncel Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (89)

MARDİNLİ:

Gelir gelmez hemen açıklama yapayım da çalışıyor maşallah desinler. . yer miyim ben neyse. . unutmadan merkez bankası başkanı maaşı da 85 bin lira. . ayrıca milletvekilliğinden 25 bin civarı bir geliri var, devletin bütçesi bunlara gidiyor, biz de etin kilosunu hesaplayalım.

45
7
yanıtYanıtla
abdullah:

hâlâ ekonomik araçları kullanacağız diyor kardeşim araç kalmadı yaya gitmek zorundasın ama yolda bozuk bilgin olsun çünkü klavuz yanlış yanlış adam klavuzu değiştirip doğru yolu bulduktan sonra ekonomik araçları kullanabilirsin. yoksa seneye sende gidersin.

29
1
yanıtYanıtla
Baha:

Milleti paraya bogacak adam geldi

16
10
yanıtYanıtla
meczup:

selçuklu ve osmanlıda hiç bir sultan ve padişah damadını hazinenin başına getirmemişti çok şükür elhamdülillah bunu görmek bize nasip oldu

19
5
yanıtYanıtla
Köyün delisi:

Damat bakan gitsin hiç birşey yapmasanız bile ekonomi rayına oturacaktır

15
5
yanıtYanıtla
Kahvaltı sonrası:

Çayın üzerine yenmez ama yediik hadi. .

19
0
yanıtYanıtla
ZIRT:

Ekonomi düzeldi döviz düşüyor ne oldu ?

12
7
yanıtYanıtla
HASAN:

BAKAN İSTİFA ETTİ DİYE OLABİLİRMİ ACABA?

yanıt11
yanıt0
İZMİRLİ:

ÖNCEKİ YÖNETİCİLER ŞEFFAF DEĞİLDİ Mİ DEMEK BU??? EĞER ÖYLEYSE ŞEFFAFLIĞIN ÖNEMİ YENİ Mİ ANLAŞILDI?? ŞEFFAF OLUNMAMASINDAN KAYNAKLANAN EKONOMİK DENGESİZLİĞİN HESABINI KİM VERECEK? BEDELİNİ YİNE HALK MI ÖDEYECEK????????

17
2
yanıtYanıtla
6.FİLO:

Türkiye ye yeni maliye ve hazine bakanı aranıyor. Sgk, mesai, tam akbil, 350 TL yemek ücretli, 1 adet LPG'' li makam aracı verilecektir. Not: 350 TL yemek ücreti meclis lokantasında bitmez artar bile.

17
1
yanıtYanıtla
Tüm 89 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title