Haberler

Son Dakika! Rekabet Kurumu, elektronik pazar yeri Sahibinden.com için soruşturma başlattı

Güncelleme:

Son dakika! Rekabet Kurumu, Sahibinden.com olarak bilinen Sahibinden Bilgi Teknolojileri Paz. ve Tic. A.Ş'nin vasıta ve emlak alanlarında sunduğu internet hizmetleri kapsamında, 6. madde uyarınca soruşturma açtığını duyurdu.

Rekabet Kurumu, elektronik pazar yeri Sahibinden.com için soruşturma açtığını duyurdu. Kurumdan yapılan açıklamada Sahibinden.com'un emlak ve vasıta alım satımında sunulan internet hizmetlerinin çevrim içi platform hizmetleri kapsamındaki uygulamalarının 4054 sayılı kanunun 6. maddesini ihlal edip etmediğine yönelik soruşturmanın 15 Ekim'de açıldığı kaydedildi.

Rekabet Kurumu'nun resmi internet yaptığı yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Sahibinden Bilgi Teknolojileri Paz. ve Tic. A.Ş'nin, vasıta ve emlak alanlarında sunduğu çevrim içi platform hizmetleri kapsamındaki uygulamalarının 4054 sayılı Kanun'un 6. maddesini ihlal ettiği iddiasını ele alan Rekabet Kurulu; 27.02.2020 tarih ve 20-12/147-M sayılı kararıyla yürütülmekte olan soruşturmada incelenen dönem sonrasına ilişkin olarak, vasıta ve emlak alanlarında sunduğu çevrim içi platform hizmetleri kapsamındaki uygulamalarının 4054 sayılı Kanun'un 6. maddesini ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik olarak Sahibinden Bilgi Teknolojileri Paz. ve Tic. A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına, 15.10.2020 tarih, 20-46/627-M sayı ile karar verdi" ifadeleri kullanıldı.

6. MADDE NE DİYOR?

"Bir veya birden fazla teşebbüsün ülkenin bütününde ya da bir bölümünde bir mal veya hizmet piyasasındaki hakim durumunu tek başına yahut başkaları ile yapacağı anlaşmalar ya da birlikte davranışlar ile kötüye kullanması hukuka aykırı ve yasaktır.

Kötüye kullanma halleri özellikle şunlardır:

a) Ticari faaliyet alanına başka bir teşebbüsün girmesine doğrudan veya dolaylı olarak engel olunması ya da rakiplerin piyasadaki faaliyetlerinin zorlaştırılmasını amaçlayan eylemler,

b) Eşit durumdaki alıcılara aynı ve eşit hak, yükümlülük ve edimler için farklı şartlar ileri sürerek, doğrudan veya dolaylı olarak ayırımcılık yapılması,

c) Bir mal veya hizmetle birlikte, diğer mal veya hizmetin satın alınmasını veya aracı teşebbüsler durumundaki alıcıların talep ettiği bir malın veya hizmetin, diğer bir mal veya hizmetin de alıcı tarafından teşhiri şartına bağlanması ya da satın alınan bir malın belirli bir fiyatın altında satılmaması gibi tekrar satış halinde alım satım şartlarına ilişkin sınırlamalar getirilmesi,

(1) 2/7/2005 tarihli ve 5388 sayılı Kanunun 1 inci maddesiyle burada yer alan "ilgililerin talebi üzerine" ibaresi madde metninden çıkarılmıştır.

d) Belirli bir piyasadaki hakimiyetin yaratmış olduğu finansal, teknolojik ve ticari avantajlardan yararlanarak başka bir mal veya hizmet piyasasındaki rekabet koşullarını bozmayı amaçlayan eylemler,

e) Tüketicinin zararına olarak üretimin, pazarlamanın ya da teknik gelişmenin kısıtlanması"

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Sahibinden Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (125)

Sonunda:

Sonunda yahu. . . Arabasını Evini satmaya gönlü olmayan piyasa fiyatının iki katı fiyata ilan açıyor. Onu gören benim aracım daha fazla eder diyip bir tık üstüne koyuyor ikinci el araç fiyatları sıfır fiyatları geçiyor. Bayiler araçları anlaşmalı galericilere satıyor. Deprem oluyor ev kiraları iki katına çıkıyor. Nasıl bir düzen anlamadım. Diğer ülkelerde de aynı durum demeyin o ülkelerde enflasyon yok 5 yıl önce satılan 30bin liralık araç fiyatı hala aynı bizde geçen senenin iki katı.

43
8
yanıtYanıtla
Hikmet:

5 yıl önce çeyrek altın 100 TL idi dolar 3 TL idi şimdi sen altını doları o fiyata satar mısın

yanıt3
yanıt2
BAK SEN:

para yok tabi. . nereye saldırsak diye düşünüp burayı mı seçtiler acaba?

13
25
yanıtYanıtla
Yorum yorum:

Devlete para bitermi çok cahilce bir yorum

yanıt6
yanıt10
pamuk:

Galericide ve emlakcıda hiç insaf yok. Sahibinden olmasa ne araba alabiliriz ne de satabiliriz.

24
8
yanıtYanıtla
Korkmaz Çakar:

Sahibinden malesefki piyasayı şişiren kurum gibi adam arabasını 100 bine satıyor diğer kişi aynı model aynı yıl arabayı diyorki ulan benim arabam daha iyi 110 bin yazayım diyor dolayısı ile piyasayı şişiriyorlar

26
5
yanıtYanıtla
D:

bunda sahibindenin ne suçu var ? satıcı fiyat verir alan alır alan olmazsa elde kalır. bak güzel kardeşim ocak 2020 de 1 bitcoin 32000 tl di şimdi 132000 tl oldu. serbest piyasa varsa devlet karışamaz biçilen fiyata çok karışmak istiyosa 9 tl ye giden doları 5 tl ye düşürsün. düşüremez neden biliyor musun merkez bankasının da işine gelmez zarara sokar çünkü. piyasa bilgisi edin yorum yaz bb.

yanıt6
yanıt3
Kuralları Devlet Belirler:

Bir ülkede TEKEL olamazsın, piyasayı tek başına elinde tutuyor sahibnden

22
8
yanıtYanıtla
Bordo:

Kuralları devlet belirler fiyatları döviz kuru artışı. . .

yanıt0
yanıt2
tekel:

ya adam bir internet sitesi. mal almiyor mal satmiyor. napicak adam tekel olmamak icin sahibinden2. com diye bir tane dahami acsin. adam neyin tekeli olmus. ahmet ilan acmis mehmet onu satin almis. gencligimizde gazeteden yapilan seyler simdi internetten yapiliyor. yazik. milletimizin egitim seviyesi git gide dusuyor. idrak etme dusunme kapasitesi yerleri gormus.

yanıt0
yanıt0
Tüm 125 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title