Haberler

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Beştepe'deki ekonomi toplantısı sonrası enflasyon mesajı: Etkin adımlar atacağız

Güncelleme:

Son dakika: Ekonomi Koordinasyon Kurulu, yeni dönemin ilk toplantısı için bir araya geldi. Toplantıya başkanlık eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, görüşmenin ardından basına yaptığı açıklamada enflasyonla mücadele mesajı verdi. Yılmaz, "Yeni dönemde Türkiye için, istikrar ve güven içinde büyümek temel amaçtır. Enflasyonla mücadele konusunda etkin adımlar atacağız. Eylül ayında orta vadeli planı paylaşacağız" dedi.

Yeni dönemin ilk Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantıya ekonomiye ilişkin tüm bakanlıkların ve kurumların başkanları da katıldı.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Beştepe'deki ekonomi toplantısı sonrası açıkladı: Enflasyon ile mücadelede etkin adımlar atacağız

ŞİMŞEK VE ERKAN DA TOPLANTIYA KATILDI

Katılanların arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ile ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri yer aldı. Tüm gözler ise ekonomide dümene geçen Mehmet Şimşek ile Hafize Gaye Erkan'daydı.

"ENFLASYONLA MÜCADELEDE ETKİN ADIMLAR ATILACAK"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, toplantı sonrası kameralar karşısına geçerek açıklamalarda bulundu. Yılmaz, "Yeni dönemde Türkiye için, istikrar ve güven içinde büyümek temel amaçtır. Enflasyonla mücadele konusunda etkin adımlar atacağız. Eylül ayında orta vadeli planı paylaşacağız" dedi.

ORTA VADELİ PROGRAM EYLÜL AYINDA AÇIKLANACAK

Orta Vadeli Programın eylül ayında açıklanacağını söyleyen Yılmaz, "Kamu politikaları ve uygulamalarını gözden geçirecek, kaynak tahsisini bu çerçevede yönlendireceğiz." diye konuştu.

Yılmaz, "Serbest piyasa kuralları içinde ekonomimizin rekabet gücünü ve verimliliğini artırmaya dönük adımlara kararlılıkla devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Ekonomi Koordinasyon Kurulu Cevdet Yılmaz Ekonomi Eylül Politika Ekonomi Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (6)

Quantum:

Damat ve nebatide aynısını söylüyodu. Getirdikleri noktada TL dip, döviz ve enflasyon tavan, kur korumalıda mevduatı olanlarda bayram yaptı

124
20
yanıtYanıtla
Dengiz Elm:

Lafa bakarım laf mı diye, söyleyene bakarım adam mı diye.

58
32
yanıtYanıtla
Erhan YAPIK:

Geride kalmış her dönemin başında, yeni dönemde etkili, iyi, güzel vs adımlardan bahsediliyordu

43
10
yanıtYanıtla
Orcun Yazicioglu:

20 senedir attınız tabi

38
8
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

bugün internet faturası ödedim neredeyse iki katı olmuş bunun benim gibi faturasını ödeyenler herhalde farkına varmıştır

7
0
yanıtYanıtla
Klm :

Adamlar haklı ciddi şekilde bitmiş bir en kaz devraldılar bu CHP yokmu bitirdi bu ülkeyi şimdi AKP devir etti.. Allah AKP yardımcı olsun sabır ve Şükür gerek biraz da zaman AKP ihtiyaç var. Adamlar enkaz devir aldı..

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title