Haberler

Son Dakika! Erdoğan: Kamuda mülakatı kaldıracağız, işe alımları sınavlardaki başarı sırasına göre yapacağız

Güncelleme:

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen programda AK Parti'nin seçim beyannamesini açıkladı. Kamuda mülakatların kaldırılacağı vaadinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşe alımları sınavlardaki başarı sırasına göre yapacağız" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısına katılarak konuşma yaptı.

DİKKAT ÇEKEN SEÇİM VAADİ

14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerini kazanmaları halinde yerine getirecekleri vaatleri bir bir sıralayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu sektörüyle ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

"KAMUDA MÜLAKATI KALDIRACAĞIZ"

Kamuda mülakatın kaldırılacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kamuya işe alımları, görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatı kaldırarak gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağız" diye konuştu.

"EMEKLİNİN, MEMURUN REFAH DÜZEYİNİ YÜKSELTECEĞİZ"

Memurundan emeklisine ve işçisine kadar çalışanların refah düzeylerini yükselteceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ekonomimizi; yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla büyütmeyi sürdüreceğiz. Enflasyonu yeniden tek haneli rakamlara düşürerek, ülkemizi bu sorundan mutlaka kurtaracağız. Memurundan emeklisine ve işçisine kadar çalışanlarımızın ücretlerini daima enflasyonun üzerinde artırarak, refah düzeylerini yükselteceğiz" ifadesini kullandı.

"DİJİTAL TÜRK LİRASI PROJEMİZİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ"

Kadın ve genç istihdamına özel önem vermeyi sürdüreceklerini belirten Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü; "Kamuya işe alımları, görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatı kaldırarak, gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağız. Girişimcilerimize verdiğimiz destekle ülkemizden en kısa sürede 15 adet milyar dolar ve 5 adet on milyar dolar değerinde şirket çıkmasını sağlayacağız. Üretimin tabana yayılmasında çok önemli görev ifa eden KOBİ'lerimizi, büyüyen ekonomimizin lokomotifleri olarak, finansmandan istihdama her alanda daha güçlü şekilde destekleyeceğiz. Bugüne kadar hassasiyetle devam ettirdiğimiz bütçe disiplininden önümüzdeki dönemde de taviz vermeyeceğiz. Tasarım ve kriptoloji altyapısını kurduğumuz yeni nesil Dijital Türk Lirası projemizi hayata geçireceğiz."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

AK Parti Ankara Spor Ekonomi Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (14)

Dengiz Elm:

Bu seçim vaadi değil. Bu yasayı kendileri koydular kendileri kaldırıyorlar. Kandırılmayın bu sefer bari

315
41
yanıtYanıtla
nezih ışıkçı:

BU YAZIMI 2012 YILINDA ASSUBAYLIK SINAVINI KAZANIP MULAKATI GEÇEMEYEN, 2013 YILINDA POLİSLİK SINAVINI KAZANIP MÜLAKATI GEÇEMEYEN, İKİ ÜNİVERSİTE DİPLOMALI BİRİ OLARAK YAZIYORUM YORUM YOK.

338
13
yanıtYanıtla
Ömer Ağçoban:

Çok haklısınız Nezih Bey. Mülakat yüzünden onca insanın hakkına girildi... Bir mülakat mağduru olarak hakkımı helal etmiyorum.

yanıt167
yanıt3
Hakikat Ehli:

Neden yorum yok. Sen yorum yapmazsan kim yapacak. Sen böyle pasif kalırsan senin hakkını ben mi savunacağım?

yanıt65
yanıt1
OKUYUCU OKUR:

KNK İYİ DE SINAV ASKERİYEDE SINAV YOK Kİ ÖZELLİKLE 2012 2013 SENELERİNDE ÜNUVERSİTE BARAJI VAR MULAKTA GİRMEK İÇİN POLİSLİK VE ASKERİYE SINAV YAPMIYOR YANI DİREK MÜLAKAT

yanıt12
yanıt52
Mustafa Tilkioğlu:

Nasi la bu yaziyi polis olarak yaziyorum mulakat sinavdan öncemiydi biz niye önce mulakat sonra sinava girdikki

yanıt11
yanıt36
Kerim kayra:

Kendi halkımız ev araba sahibi olmasın iran ırak afganistan pakistan rusya ukrayna daha kim varsa gelsin ev sahibi olsun diye oyum ak partiye

266
38
yanıtYanıtla
Yılmaz Uğurlu:

Görevde Yükselme sınavlarında mülakat kalkmadıkça oyumu alamaz. 2021 içişleri şeflik sınavında 91.25 aldım elediler 65 alanı kazandırdılar.

237
10
yanıtYanıtla
Enver Erdal:

Erbakan rüzgarı esmeye devam ediyor. torpil kaldırılıyor.

47
195
yanıtYanıtla
İsmail Koca:

zaten mulakat yoktu. ne diye mulakat geldi de tkrr kaldırılıyor. ?

192
12
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title