Haberler

Sivas'ta Üretilen Şakayık Çiçeği Dünya Pazarına Açılıyor

Güncelleme:

Hollanda'da üretilip dünyaya pazarlanan şakayık çiçeği, Sivas'ın bozkırında üretilerek dünya pazarına aday oldu. Girişimci Nurettin Otyakmaz, Sivas'ın Gemerek ilçesinde şakayık üretmeyi başardı ve şimdi ürünü dünya çapında pazarlamaya başladı.

Hollanda değil Sivas... Sivas'ta üretilen şakayıklar dünya pazarına aday

SİVAS - Hollanda'da üretilip dünyaya pazarlanan şakayık çiçeği Sivas'ın bozkırında üretildi, Sivas menşeli şakayık dünya pazarına aday oldu.

Nurettin Otyakmaz isimli girişimci, Sivas'ın Gemerek ilçesine bağlı Tatlıcak mezrasında şakayık üretmeyi başardı. Hollanda'da üretilip dünyaya pazarlanan bu çiçek türünü olmaz denen Sivas bozkırında üretmeyi başaran Otyakmaz, iç piyasada üretim yaparken gözünü dünya pazarına dikti. Otyakmaz çiçeği ilk kez Hollanda'da gördüğünü belirtip, "Hollanda'ya gittiğimde bu çiçeği gördüm. Ben de kendi memleketimde neden olmasın dedim ve 3 sene önce kendi memleketime ektim. Şimdi de ürünü pazarlamaya başladım. Şimdi ise talepleri yetiştirmekte güçlük çekiyorum. Türkiye'nin her yerine gönderiyorum. İstanbul'a, İzmir'e, Antalya'ya, Ankara'ya. 3 bin 500 kökle başlamıştım. Her çiçek gibi bu da ilgi istiyor. Çiçeği sevdikten sonra çiçek size para kazandırıyor. 3 dönüm alanda ektiğim şakayık çiçeğinin geliri, bin dönümlük alanda ekilen arpa buğdaydan daha karlı" dedi.

Gemerek İlçe Tarım ve Orman Müdürü Cem Demir de Otyakmaz'ın bahçesine giderek çiçekleri yerinde inceledi. Demir burada yaptığı açıklamada, "Sivas dediğimiz zaman aklımıza ilk olarak buğday, arpa, pancar gibi tarım ürünleri gelmekteydi. Üreticimiz yurt dışından şakayık bitkisi getirerek toprağı sevdirdi. Bundan sonra bizim memleketimizde şakayık bitkisini bol bol duymak nasip eder" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Hollanda Gemerek Dünya Sivas Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title