Haberler

Sivas'ta Protestocu İşçilerle Polis Arasında Arbede

Güncelleme:

Nesim Malki cinayeti hükümlüsü Erol Evcil'in sahibi olduğu Sivas Demir Çelik İşletmeleri'nde çalışan 150 işçi ücret alamadıkları gerekçesi ile eylem yapınca polisle arbede yaşadılar.

SİDEMİR'de çalışan ve yaklaşık 4 aydır ücretlerinin ödenmediğini öne süren yaklaşık 150 işçi kent meydanında toplanarak bu duruma tepki gösterdi.

' Sivas uyuma emekçine sahip çık', 'Direne direne direnişle zafere' yazılı pankartlar açarak çeşitli sloganlar atan grup, bir süre sonra İnönü Bulvarı üzerine çıkarak caddeyi çift taraflı olarak trafiğe kapattı.

EYLEM YAPTILAR DAYAK YEDİLER

Grup cadde üzerinde kısa süreli oturma eylemi yaparken bazı araçlar kaldırımlara çıkarak yola devam etti. İşçiler daha sonra 'Vali buraya' sloganları atarak, Sivas halkına sesini duyurmak için İnönü Bulvarı üzerinde yürümek istedi.

Ancak polis gruba izin vermedi. İşçilerin ısrarı üzerine polis ile işçiler arasında yaklaşık 5 dakika süren bir arbede yaşandı. Çevik kuvvet ekiplerinin yetersizliği nedeniyle işçiler polis duvarını aşarak yürümeye devam etti.


Polis emirleri zaman zaman işçileri megafonla uyararak yaptıklarının suç olduğunu ve kaldırıma çıkmalarını istedi ancak işçiler yolda yürüyemeye devam etti. Sık sık oturma eylemi yapan grup polis eşliğinde Sivas Devlet Hastanesi önüne kadar geldikten sonra tekrar kent meydanına döndü.

'FABRİKA MAFYANIN ELİNDE'

Burada işçiler adına açıklama yapan Yılmaz Çetin, maaşlarını alana kadar mücadelelerinin devam edeceğini belirterek, "Sivas Demir Çelik Fabrikası mafyanın elinden kurtulup Sivas'ın olana kadar, buradaki emekçilerin hakkını alana kadar eylemlerimizi devam edecektir. Bunu bütün Sivas halkı bilsin ve bize desteğe gelsinler. Gerekirse kendimizi yakmayı, açlık grevi yapmayı ve Ankara'ya gitmeyi de düşünüyoruz.

Çünkü aramızda durduramadığımız arkadaşlar var. Rica minnet durdurduğumuz arkadaşlar var. Ama açlık nereye kadar durdurulur. Biz burada Türk vatandaşı değiliz Suriyeliyiz. Bize ona göre yardım etsinler." dedi.

Grup açıklamanın ardından 10 Kasım nedeniyle saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okuyarak dağıldı.





Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Demir Çelik Erol Evcil Sivas Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (14)

pillow fighter:

al sana milli irade :))

23
4
yanıtYanıtla
kaçmaz:

şizofrenmisin lan salak, her haberin altına yorum yapıyon?

yanıt4
yanıt7
TAM DESTEK:

AKP HER ZAMAN FAKİRİN VE İŞÇİNİN ETİNİ YEMEYE ALIŞKIN AKP BİR İŞÇİ DÜŞMANIDIR

8
4
yanıtYanıtla
teksas:

bu memleketin haracını hep kürtlermi yicek birazda bursalılar yesin ne var erol evcil adam gibi adamdır

6
4
yanıtYanıtla
coşkun:

hani nerde bu kayyum :)))))))))))))))) inşallah boğazınıza kadar sokar akp de o zaman anlarsınız anyayı konyayı

6
3
yanıtYanıtla
allohasan:

tazminatı aldıysa kimse sesini çıkarmasın ayrıca haber çok yanlı ne demek koca fabrika mafyanın elinde fransadan saloman amca gelse ne yapacaktı sanki

2
6
yanıtYanıtla
ahmet:

beter olun akp ye oy verırsınız demı beyınsızler

4
0
yanıtYanıtla
hak:

Bunlar daha birsey degil, bakin o verdiginiz oylari nasil burnunuzdan fitil fitil getirecekler. Oh olsun size, daha beter olun!

4
0
yanıtYanıtla
polise itibarsızlastırmaMobil-ANDROID:

kanun ana yollarda kapatılmak suretıyle eylem yapılamayacagı kapatılması durumunda polisin kitleye zor kullanarak yolu acması gerektıgı yazar ne hıkmetse butun guruplarda yolu trafıge kapatıp valı buraya dıye bagırtılır sonra polıs masum vatandası tartakladı dıye haber yapılır

1
2
yanıtYanıtla
dede:

onların umrundamı 3000-3500 arası maaş alıyorlar öldür deseler gene öldürürler dayak neki

1
2
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title