Haberler

Şişe Cam'de Yemek Boykotu

Güncelleme:

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde, Şişe Cam'a bağlı Anadolu Cam ve Trakya Cam fabrikalarında çalışan toplam 900 işçi yemek boykotu başlattı.

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde, Şişe Cam'a bağlı Anadolu Cam ve Trakya Cam fabrikalarında çalışan toplam 900 işçi yemek boykotu başlattı.

Kristal-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Ali Şıracı, yaptığı açıklamada, "Geçen perşembe günü gelen İzmir köftedeki etlerin çiğ olduğu gerekçesiyle fabrikanın sağlıkçıları yemeğin menüden kaldırılmasını talep etti. Buna rağmen idari işler ve insan kaynakları birimi yemeğin zorla yenmesini istedi. Biz de bunun üzerine yemek yememe hakkımızı kullanıyoruz" dedi.

İki fabrikada da sağlıkçılara işçilere sevk verilmemesi yönünde baskı yapıldığını iddia eden Şıracı, "Böyle baskılar bizi sıkıntıya sokmaz. Bunlar hoş şeyler değil. Yine Trakya Cam'daki sağlıkçıya yemeğin sakıncasının olmadığı yönünde rapor tutturmuşlar. Anadolu Cam'ın insan kaynakları yemeğin değiştirilmesi yönünde rapor verirken, Trakya Cam'ın baskıları ile onlar da yemeğin yenmesi yönünde karar almış. Bizim işçilerimiz sahipsiz değil. İnsan gibi yemek çıkana kadar, bize insanca muamele yapılana kadar bu hakkımızı kullanacağız" diye konuştu.

Yaşanan bu sıkıntıdan dolayı kimsenin zarar görmesini istemediklerini dile getiren Şıracı, "Biz Kristal-İş Sendikası olarak bu işten kimsenin zarar görmesini istemiyoruz. Eğer işçiler yüzünden birisi zarar görürse biz onlar için de bu eylemimizi sürdüreceğiz" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Anadolu Cam Trakya Cam Yenişehir Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title