Haberler

Şırnak Valisi Bilgin, Habur Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulundu

Güncelleme:

Şırnak Valisi Osman Bilgin, Habur Sınır Kapısı'nda yaşanan sıkıntıları çözmek için yerinde incelemelerde bulunup muhataplarla toplantı gerçekleştirdi.

Şırnak Valisi Osman Bilgin, Habur Sınır Kapısı'nda yaşanan sıkıntıları çözmek için yerinde incelemelerde bulunup muhataplarla toplantı gerçekleştirdi.

İstişare toplantısının ana maddelerinden biri günübirlikçilerin bekleme sorunları ile geçişleri, ihracatçı ve iş insanlarının gümrükte bekletilmemesi için öneriler, ihracat yükünü taşıyan tüm araçlara ÖTV'siz akaryakıt tahsisi, günübirlik olarak giriş-çıkış yapan Irak plakalı araçlara ayrıcalık tanınmaması, habur modernizasyon çerçevesinde yapılan yaya geçiş tünelinin gözden geçirilmesi, yasal çerçeveler içerisinde Habur Sınır Kapısı'nın diğer bazı kapılarda olduğu gibi yaya geçişlerine açılması gibi öneriler alınıp not edildi. Toplantıda resmi harç ve vergiler dışında vatandaştan bir kuruş dahi tahsil edilmeyeceğini belirten Vali Bilgin, "Bugünkü detaylı istişare toplantısının çok faydalı olduğunu gördük, tüm muhataplar ile yüz yüze sorun ve çözüm önerilerini değerlendirdik. Bu çerçevede şoförlerden spora destek adı altında alınan 5 lira artık alınmayacak. Bekleme sahası olan tır parkının daha güvenilir olması için varsa eksik kameralar tamamlanacak, şebekesi zayıf olan telefon operatörleri ile iletişime geçilip mağduriyetin giderilmesi sağlanacaktır. Günübirlik olarak Irak'a gidip gelen ve kendilerine ayrıştırıcı bir telaffuz olan "karınca" kelimesi kesinlikle kullanılmayacak. Çünkü onlar günübirlikçilerdir. Onların da bekleme sorunları var. Kendilerinin temsilcisi de toplantıda hazırdı, kendisinden de dinledik. Bu toplantının tüm notlarını tekrar değerlendirip sonuçları tüm katılımcılara yollayacağız" dedi.

Toplantıya Vali Bilgin yanı sıra, kurum amirleri ve konuya ilişkin muhataplar katıldı. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Habur Sınır Kapısı Osman Bilgin Şırnak Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title