Haberler

Şırnak'ta Kato Dağı ve Faraşin Yaylası'nda Petrol Arama Çalışmaları Sürüyor

Güncelleme:

Şırnak'ta, Cudi ve Gabar Dağı'ndan sonra Kato Dağı ve Faraşin Yaylası'nda da petrol arama çalışmaları sürüyor. Bölgede yapılan başarılı operasyonlar sonucu huzura kavuşan Şırnak, doğal güzelliklerinin yanı sıra yer altı zenginliklerini de keşfediyor. Beytüşşebap ilçesinde kurulan rafineriye 20 kilometre uzaklıktaki yaylada da sondaj çalışmaları başladı. Ekipler, 2 bin 650 rakımlı yaylada gece gündüz çalışarak müjdeli haberi vermeye çalışıyor.

Gabar ve Cudi Dağları'ndan sonra Kato Dağı ve Faraşin Yaylası'nda petrol arama çalışması başladı

Terörden arındırma çalışmaları devam eden Şırnak'ta petrol arama çalışmaları devam ediyor

ŞIRNAK - Şırnak'ta, Cudi ve Gabar Dağı'ndan sonra Kato Dağı ve Faraşin Yaylası'nda da petrol arama çalışmaları sürüyor.

Yıllarca terör saldırılarıyla anılan Şırnak, kolluk kuvvetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatının yurt içi ve yurt dışında yaptığı başarılı operasyonlar sonucu bölge huzura kavuşunca doğal güzelliklerinin keşfedilmesi kadar yer altı zenginlikleri de gün yüzüne çıkıyor.

Cudi ve Gabar Dağı'nda devam eden petrol arama çalışmalarına Kato Dağı ve Faraşin Yaylası da eklendi. Rafineri kurulan Beytüşşebap ilçesinde, 20 kilo metre uzaklıktaki yaylada da sondaj çalışması başladı. 2650 rakımlı yaylada gece gündüz sondaj çalışması yapan ekipler, müjdeli haberi vermek için çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Beytüşşebap Beytüşşebap Gabar Dağı Kato Dağı Kato Dağı Şırnak Enerji Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title