Haberler

Singapur'da ürünleri toplatılan Arifoğlu şirketinden açıklama geldi! Kullanılan ifadeler sosyal medyada tepki çekti

Güncelleme:

Singapur Gıda Ajansı (SFA), yasaklı maddeler bulunduğu gerekçesiyle Türkiye'den ihraç edilen "Arifoğlu" markalı 3 ürün için toplatma kararı aldı. Şirketten konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, markanın Singapur'a direkt bir ihracatı bulunmadığına ve bahsi geçen ürünün Arifoğlu markası altında ancak tedarikçiden alındığına vurgu yapılırken açıklamadaki ifadelere sosyal medyada tepki yağdı.

Singapur Gıda Ajansı (SFA), Arifoğlu Baharat'ın Türkiye'den ithal edilen üç ürününde, gıdalarda kullanılması yasaklı olan endüstriyel renklendiriciler tespit edildiğini duyurdu.

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA GELDİ

Potansiyel kanserojen madde içeren üç baharat için ülkede toplatma kararı verilirken, şirketten açıklama geldi. Firmadan yapılan yazılı açıklamanın tamamı şu şekilde; "Kamuoyunun Dikkatine; Hafta sonu sosyal medya platformları üzerinde yapılan paylaşımlar ile, markamıza ait üç ürünün (Sumak, Tatlı Biber ve Tavuk Baharatı) kanserojen madde içerdiği gerekçesiyle Singapur Gıda Bakanlığı açıklaması referans gösterilerek ilgili ülkede toplatıldığı bilgileri paylaşılmıştır.

"BAKANLIĞIN TESTLERİ NE DERECE ÖZENLİ OLDUĞUMUZU GÖZ ÖNÜNE KOYMAKTADIR"

1944 yılından bu yana kesintisiz üretim ve şeffaf bilgilendirme yapan, tüm üretimlerini anbean denetleyen ve bu denetimleri ilgili bakanlıklar ile yürüten markamızın böyle bir haberle anılmasından üzüntü duyuyoruz. Arifoğlu Baharat olarak, 78 yılı aşkın süredir paketleme, raf ömrü gibi konuları hassasiyetle takip ediyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığı, Bakanlığa bağlı müdürlükler ve ürünlerimizin satıldığı zincir mağazaların yaptığı testlerin sonuçları ne denli özenli bir üretim yaptığımızı göz önüne koymaktadır.

"TEDARİKÇİDEN SUMAK ÜRÜNÜ ALINMIŞTIR"

Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki, markamızın Singapur'a direkt bir ihracatı bulunmamaktadır. Ancak bahsi geçen ürünlerin Arifoğlu markası altında olması nedeniyle sorumlu üretici olarak bu açıklamayı yapmaktayız. 2021 yılı Ekim ayında üretim tesisimizde yaşanan bir yangın sonrası üretimimiz aksamış ve bu süreçte bazı ürünleri başka tedarikçilerden alma zorunluluğumuz doğmuştur. Tedarikçimizden güvenilirliği taahhüt ile temin edilen sumak ürünü alınmıştır. Bahsi geçen ürünün dağıtıma çıkması akabinde Türkiye'de yapılan testlerde sudan tespit edilmesiyle birlikte satış kanallarındaki ve zincir mağazalardaki ürünler imha edilmek üzere toplanmıştır. Aynı zamanda şirket olarak direkt ihracat yaptığımız ülkelere de bu bildirimler gönderilmiş olup, ürünlerimiz toplatılmış ve imha edilmiştir.

"KONU HAKKINDA KAMUOYUNDAN ÖZÜR DİLİYORUZ"

Bahse konu ihracatı gerçekleştiren şirketin ürünlerimizi ihraç ettiğini bu olay ile birlikte öğrenmiş bulunmaktayız. Bu noktada geri çağırma talebimizi yeterince duyuramamış olduğumuzu görüyor ve konu hakkında kamuoyundan özür diliyoruz. Avrupa ve Amerika ülkeleri başta olmak üzere 20'yi aşan ülkeye ihracat yapan şirketimizin, sadece Singapur'da bulunan bahsi geçen ürünlere dair bildirimde bulunulduğunu söylemek isteriz.

"ARAŞTIRMALARDA BULUNACAĞIMIZI BİLDİRİRİZ"

Söz konusu olaydaki tüm sorumluluğumuz bundan ibaret olsa da, Singapur'daki gelişmelerin yakından takipçisi olacağımızı, bu ürünlerin içinde markamızın sahte üretimi olup olmadığının tespitinin yapılması için araştırmalarda bulunacağımızı bildiririz. Söz konusu gelişmeleri kamuoyu ve basın kanalları aracılığıyla şeffaf bir şekilde paylaşacağımızı belirtmek isteriz. Saygılarımızla."

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

Öte yandan firmadan yapılan, eleştirilere yönelik yanıt niteliğindeki yazılı açıklama sosyal medyada büyük tepki çekti. İşte o tepkilerden bazıları;

Singapur'da ürünleri toplatılan Arifoğlu şirketinden açıklama geldi! Kullanılan ifadeler sosyal medyada tepki çekti

Singapur'da ürünleri toplatılan Arifoğlu şirketinden açıklama geldi! Kullanılan ifadeler sosyal medyada tepki çekti

Singapur'da ürünleri toplatılan Arifoğlu şirketinden açıklama geldi! Kullanılan ifadeler sosyal medyada tepki çekti

Singapur'da ürünleri toplatılan Arifoğlu şirketinden açıklama geldi! Kullanılan ifadeler sosyal medyada tepki çekti

Singapur'da ürünleri toplatılan Arifoğlu şirketinden açıklama geldi! Kullanılan ifadeler sosyal medyada tepki çekti

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Singapur Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları! Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı?
500

Yorumlar (18)

YİGİT TÜRKALP:

BİZ MİLLET OLARAK ALIŞIĞIZ HER UCUZ ÜRÜNÜ,BOZUK ÜRÜNÜ,KATKILI ÜRÜNÜ ALMAYA AMA BAŞKA MİLLETLER ALIŞIK DEĞİL..... BU DA BİZİM FARKIMIZ..........

87
2
yanıtYanıtla
Davut YALANCI:

Yurt dışında nasıl da denetim oluyor. Singapur açıklamasa biz de kaliteli diye pahalı ürünü alıp kullanacağız. Rusya'dan geri yollanan zirai ilaçlı ürünleri de kesin bize yediriyorlar. Zamanında Karadeniz'in çayını, fındığını nasıl halka pazarladilarsa...

73
3
yanıtYanıtla
Orhan Dik :

Temsilcisi degilim, yerli bir ürün olduğu için yazıyorum. 2 ayrı marka var demiyor. Tedarikçilerden birinde sıkıntı çıktı ürünlerimizi de toplattık diyor, imha etmiş daha ne yapması lazım? Singapura giden ürünler Çine felan yapılan sevkiyattan alınıp gitmiştir, market de dikkat etmemiş

19
55
yanıtYanıtla
Metin Yalcin:

Orada lekelenen Türkiye'nin itibarı, standup tipi komik açıklamaya gerek yok adam gibi çık ben bir çuval inciri berbat ettim de hiç olmazsa az da olsa vicdanı varmış bir daha yapmaz diyelim ..

67
6
yanıtYanıtla
kenan aygun:

ARİFOĞLU seni unutmayacağım.

72
1
yanıtYanıtla
Doğuş:

Hemen getirin iç piyasaya satın.

61
6
yanıtYanıtla
HATİCE TANYILDIZ:

ALLAHIN SİNGAPURU BİLE BİZDEN KIYMETLİ... TOPLATIN BİZE SATIN ..OLACAK BU MAALESEF

56
4
yanıtYanıtla
Samarpan Bhav:

TRde boşuna hastaneler dolu değil...

58
1
yanıtYanıtla
Samarpan Bhav:

Ya bu bizim ülkede sahtekarların yuvası... her sahtekarlık burda var, burda başarı olunca yurt dışındada olur sanediyorlar. üstüne dünyaya rezil olduk

43
1
yanıtYanıtla
Anadolu Gyo:

Türkiye’de bu firmaya neden ceza kesilmemiş?

24
2
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title