Haberler

Sinan Oğan'dan Mehmet Şimşek'in sözleri sonrası "faiz sebep enflasyon sonuç" çıkışı: Vazgeçilmesi en önemli ön şartlarımızdan biriydi

Güncelleme:

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in devir teslim töreninde "Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönmekten başka çaresi kalmamıştır" açıklamasının ardından Sinan Oğan'dan dikkat çeken bir paylaşım geldi. Oğan, "Erdoğan'a destek vermemizin en önemli ön şartlarından birisi, son bir kaç yıldır uygulanan 'faiz sebep enflasyon sonuç' politikalarından vazgeçilmesiydi. Şimşek'in göreve başlamasıyla artık ekonomide inşallah en kısa zamanda normalleşme adımlarını göreceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin 1. turunda ATA İttifakı'nın adayı olan ancak 2. turda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleme kararı alan Sinan Oğan, Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanı görevine getirilmesinin ardından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

"ERDOĞAN'I DESTEKLEMEK İÇİN ÖN ŞARTLARIMIZDAN BİRİYDİ"

Şimşek'in Nurettin Nebati'den görevi devralırken yaptığı, " Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönmekten başka çaresi kalmamıştır" açıklamasına yönelik konuşan Oğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında bunun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleme şartlarından biri olduğunu söyledi.

"FAİZ SEBEP, ENFLASYON SONUÇ" YORUMU

Oğan, "Seçimlerin ikinci turunda Cumhur İttifakı adayı Sn. Erdoğan'a destek vermemizin en önemli ön şartlarından birisi, son bir kaç yıldır uygulanan 'faiz sebep enflasyon sonuç' politikalarından vazgeçilmesi ve uluslararası normlara uygun ekonomi politikalarının uygulanmasına geçilmesiydi. Yeni kabinede Sn. Mehmet Şimşek'in göreve başlamasıyla artık ekonomide inşallah en kısa zamanda normalleşme adımlarını göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Sinan Oğan'dan Mehmet Şimşek çıkışı: 'Faiz sebep enflasyon sonuç' politikasından vazgeçilmesi Erdoğan'ı desteklememizin sebebiydi

Haberler.com / Emre İliksiz - Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Mehmet Şimşek Sinan Oğan Türkiye Maliye Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (27)

ferfer:

vatan millet sakarya edebiyatı bittiyse şimdi gerçeklerle yüzleşme zamanı hadi bakalım görelim ekonomiyi nasıl düzeltiyorsunuz yoksa 5 sene süründürüp son 3 ay kalası yine vatan millet edebiyatı yapıp oymu toplayacaksınız???

114
27
yanıtYanıtla
Erkan Can :

gayet işe yarıyor fırfır 5 sene kepçeyle götür, son ay çay kaşığıyla dağıt, bir de üstüne imontajlarla vatan millet sakarya edebiyatı yap.. biz hakettiğimiz gibi yönetiliyoruz

yanıt26
yanıt1
erge_nekon:

İnsanların birikimlerini sıfıra indirdiler ,Allah burnunuzdan getirsin,geçen yıl sattığım evi şimdi alamaz oldum

111
17
yanıtYanıtla
ferfer:

öyle bir ortamki elinde hurda varsa onu bile elden çıkaramıyorsun geri alma imkanın yok ev araba artık sadece zengin işi bankalar sadece 250 bin tl ev kredisi veriyor şaka gibi bir ülke ama bakıyorsun Türkiye yüzyılından falan bahsediyorlar gülüyorum sadece yetermi yetmez tabi hak ediyorlar çünkü:)

yanıt24
yanıt0
Hsn:

2yıl önce fiyatlar aşırı artmaya başladığında merkez bankası defalarca faiz arttırdı her seferinde etkisi 1kaç gün sürdü,yani enflasyon hangi dönemde faiz arttırarak yenilmiş sanki dünya faizle ayakta duruyor başka seçenek yokmuş gibi durmadan bunu pompalamayın,faizle iş yapanlara lanet olsun

26
75
yanıtYanıtla
erge_nekon:

Hergun enflasyon yukseliyor,dünya nasıl bir yol izliyorsa bizde o olsun

yanıt37
yanıt3
ihsan balcı:

Avrupa ülkeleri neden merkez bankası faizini arttırıyor hiç düşündünüz mü düşünmeden yorum yapmayı ne çok seviyorsunuz tüm bankalar merkez bankasından 8,5 ile çekip vatandaşa 25 ile veriyorlar bunun önüne geçmek için merkez bankası faizi yükseltmesi gerekiyor.

yanıt17
yanıt0
Atilla Han:

Nas var lan nas

79
13
yanıtYanıtla
ferfer:

önceki 5 sene doğru dedikleriniz dönmedikleriniz şimdi tamamen yanlışmıymış yani aaaaaaaaaaaa çok üzüldüm :))

81
9
yanıtYanıtla
zeha gül:

Haydaa! Res bunlar ne diyor senin en önemli sözüne muhalif olarak böyle?

66
7
yanıtYanıtla
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title