Haberler

MYK toplantısında gerginlik iddiası! Masada dolanan seçim söylemi Mehmet Şimşek'i kızdırmış

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında önceki gün toplanan MYK toplantısıyla ilgili gündem yaratacak bir iddia ortaya atıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in toplantıda seçim yenilgisinin en önemli nedeninin ekonomi olduğuna yönelik söylemlere sert çıkarak "Günah keçisi sadece ekonomi değil. Ekonominin yanında seçim yenilgisinin altında sosyolojik ve siyasal nedenler de var" ifadelerini kullandığı öne sürüldü.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, "seçim yenilgisinin en önemli nedeninin ekonomi" olduğuna yönelik söylemlere tepki gösterdiği iddia edildi.

"SEÇİM YENİLGİSİNİN ALTINDA SİYASAL NEDENLER VAR"

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre, Şimşek'in toplantıda, "Günah keçisi sadece ekonomi değil. Ekonominin yanında seçim yenilgisinin altında sosyolojik ve siyasal nedenler de var. Uyguladığımız ekonomi politikasında esas hedefimiz yüksek enflasyon ile mücadele. Enflasyon aşağı düşmeden alım gücü artmaz" çıkışını yaptığı belirtildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ŞİMŞEK'E DESTEK

Şimşek'in uygulanan ekonomi yönetiminin "aynen devam etmesi gerektiği" değerlendirmesinin ardından da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Şimşek'e destek verdiği" ve "Ekonomi politikasına devam. Enflasyon hedefi gerçekleştirilmeli, toplum rahatlatılmalı" yanıtını verdiği iddia ediliyor.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Mehmet Şimşek Mehmet Şimşek Ekonomi Maliye Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (50)

EVO20 :

akp'nin kaybetmesinin asıl nedeni kibirleri! akp teşkilatlarının kendini vatandaştan üstün görmesi! vatandaşın istediği kararların tam tersinin alınması başta mültecilerin ülkeye doldurulması ve zamlar!

1184
81
yanıtYanıtla
Mehmet Dinç:

sen kibir görmemişsin

yanıt120
yanıt589
GÖBEĞİNİ KAŞIYAN ADAM :

Mehmet Bey siz AKPlisiniz herhalde bilemem ama partiden değilseniz hiçbir kurumda yerde sizin hakkınızı savunan, işinizi yapan yok!

yanıt329
yanıt42
Mutlu Can:

Mehmet dinç muhtemelen kendi kibrinden bahsediyor. Evet AKP kadar egosu yüksek kimse yok bu ülkede.

yanıt347
yanıt64
haksız mıyım:

illerde valiler her hafta vatandaşla beyaz masa toplantısı yapıyor, canı isteyen gidip birebir ilin valisine derdini anlatabiliyor. bu mu kibir? sen ak partiden önceki dönemde bırak valiyi 2 pırpır astsubaya selam veremezdin. ne boş konuşuyorsunuz

yanıt134
yanıt369
Tırpan:

Her partide aynı tipte insanlar var. Ama Söz konusu Ak parti olunca muhalefet sağlam yaygara koparıyor. Sosyal medya reklamına verdiği paranın rakamını biri açıklayabilri mi chp nin?

yanıt81
yanıt142
DİLAVER Kalyon:

Sanki ekonomiyi bu hale Mehmet Şimşek getirdi. Adam en kaz devraldı.

361
26
yanıtYanıtla
Allahın Kulu:

Hala enkaz! Bir gelişme yok! Demekki ortada ciddi bir yanlış, ciddi bir sorun var!

yanıt156
yanıt31
Evvab:

tıpkı akp nin iktidara geldiğinde aldığı en kaz gibi. bazı şeyleri çabuk unutuyoruz.

yanıt28
yanıt18
Luckyboom:

Adam en azından eğitimli, acı reçete de uyguluyor olsa şirazesi kaymış bir ekonomik sistemi rayına oturtmaya çalışıyor. Ekonomi bilgisi olmadan kendisini ekonomist ilan eden ve ekonominin sorumlusu benim diyen, sistemi bu hale getiren reyize kimse laf edemediğin için faturayı bu adama kesmeye çalışıyorlar. Vallaha bunlar akıllanmaz.

348
33
yanıtYanıtla
Tüm 50 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title