Haberler

SGK prim yapılandırmasında ilk ödeme için son tarih 31 Mart

Güncelleme:

Kütahya Sosyal Güvenlik (SGK) İl Müdürü İsmail Sayar, sosyal güvenlik prim borçlarını yeniden yapılandıran işveren ve sigortalıları uyararak ilk taksit ya da borcun tamamını yatırmaları için 31 Mart'ın son olduğunu söyledi.

Kütahya Sosyal Güvenlik (SGK) İl Müdürü İsmail Sayar, sosyal güvenlik prim borçlarını yeniden yapılandıran işveren ve sigortalıları uyararak ilk taksit ya da borcun tamamını yatırmaları için 31 Mart'ın son olduğunu söyledi.

Müdür Sayar, yaptığı açıklamada sosyal güvenlik prim borçlarını ödeyemeyenler için büyük avantaj sağlayan yeniden yapılandırma Kanunundan faydalanmak isteyenlerin yapılandırılan tutarın ilk taksitini ya da peşin ödeme tercih edilmiş ise tamamını 31 Mart 2021 tarihine kadar ödemeleri gerektiğini ifade etti.

Sayar, "Birikmiş borçların ödenmesine büyük kolaylıklar sağlayan ve cari ay primlerin de teşvikli olarak ödenmesine imkan getiren bu haktan yararlanmak için tanınmış olan fırsatın kaçırılmaması gerekir. 31 Mart'a kadar ödeme yapmayanlar kanunun getirmiş olduğu imkanlardan yararlanma hakkını kaybedecek" dedi.

SGK borç yapılandırmasının, 4-B kapsamındaki (Bağ-Kur) sigortalılara da önemli avantajlar sağladığını dile getiren Müdür İsmail Sayar, Bağ-Kur sigortalılarının daha önceki kanunlarla durdurulan hizmet sürelerine ilişkin prim borçlarını da 31 Mart 2021 tarihine kadar ödemeleri halinde, durdurulan hizmet sürelerinin yeniden aktif hale geleceğini belirtti.

Sayar, "Daha önce hiç gelir testine başvurmayan GSS sigortalıların 31 Mart 2021 tarihine kadar gelir testine başvurmaları halinde gelir testi sonucuna göre başlangıç tarihinden itibaren tescil kayıtlarının güncellenecek" ifadelerini kullandı. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Sosyal Güvenlik Kurumu Antalya Haberler

Bakmadan Geçme

30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik 1 Mayıs kurumsal mesaj örnekleri! Şirket çalışanlarınıza gönderebileceğiniz 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajları 1 Mayıs kuaförler açık mı, berberler kapalı mı? X CEO'su Linda Yaccarino kimdir? İşte Yaccarino'nun kariyeri Taksim 1 Mayıs'ta neden yasak? 1 Mayıs'ta Taksim'de kutlamak yapmak niye yasak, Taksim 1 Mayıs'ta neden kapalı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title