Haberler

SGK Borcunu Düzenli Ödeyen İşveren Yüzde 25 Kazançlı

Güncelleme:

SGK prim borçlarını düzenli ödeyen işveren, işçi başına aylık 60 lira, yıllık olarak da 720 lira avantaj sağlıyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 'borcunu ödemeyene af var, ödeyene bir şey yok' eleştirilerine karşılık, sosyal güvenlik primini düzenli ödeyenlerin, yüzde 5 prim indiriminden dolayı borcunu yapılandıranlara göre yüzde 25 daha kazançlı çıktıklarını belirledi.

ZAMAMINDA ÖDEYEN KAZANÇLI

SGK Başkan Yardımcısı Murat Yazıcı, TİSK yayın organı 'İşveren' Dergisi'nde yer alan makalesinde, SGK'nın konuyla ilgili araştırma sonuçlarını anlattı. Yazıcı, sigorta primlerini zamanında ödeyen, kayıt dışı istihdama yönelmeyen işverenlerin, çıkarılan borç yapılandırma kanunlarına tepki gösterdiklerine ve primlerini düzgün ödedikleri için diğer işverenlere göre dezavantajlı olduklarını ifade ettiklerine dikkat çekti. Yazıcı bunun doğru olmadığını ifade etti.

YÜZDE 20.5 YERİNE YÜZDE 15.5 ÖDÜYORLAR

Primini düzenli ödeyenlerden asgari ücretin yüzde 20.5'i yerine yüzde 15.5'i oranında işveren primi alınıyor. Bu da işçi başına aylık 246 lira yerine 186 lira işveren primi ödenmesi anlamına geliyor. İşçi başına aylık 60 lira, yıllık olarak da 720 lira avantaj sağlanıyor. (Kaynak:Habertürk)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Sosyal Güvenlik Kurumu Murat Yazıcı Kobi Memur Teknoloji Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (13)

HendrixmobilWeb@haberler.com:

Zaten ne varsa işverene. Vergi indirimi ona SGK indirimi ona bize gelince vergiyi bindir SGK yi bindir bindir yavrum bindir. Bir çuval kömür e iki paket makarna ya ülkesini satanlara selam olsun durmak yok yola devam

13
3
yanıtYanıtla
ŞERİF KAZAN SOSYOLOGMobil-ANDROID:

Hayvanlar dahi yiyeceğini çalmak isteyen diğer hayvana tepki gösterirken, İnsanların ekmeğini çalan hırsızı alkışlaması bir akıl hastalığıdır. Yani: akp de bir emek hırsıdır.

12
2
yanıtYanıtla
SABIR TAŞI:

ONLAR SADECE KONUŞUR, AK PARTİ YAPAR!. . .

1
11
yanıtYanıtla
ekonomik:

asgeri ücret 950 tl sgkya ödenen pirim 470 tl ise bu ülkede resmen cenneti cehenneme cevirmişler

8
0
yanıtYanıtla
DrMobil-IOS:

İşte devlet budur zamanında borcunu Ödemeyen kişiler af yasasıyla Her zaman yararlanmıştır. Aynı dönemlerde borcunu düzenli ödeyen kişiler ise keriz yerine konulmuştur. Oysaki bu Hükümet sayısında zamanında borcunu ödeyen kerizler artık keriz olmaktan Çıkmıştır

3
3
yanıtYanıtla
ANK:

GSS PRİMLERİ NE OLACAK ÇALIŞAMAYAN İŞ BULAMAYAN NASIL ÖDEYECEK YAZIK BU GARİBANLARA ONLARADA BİR FORMÜL DÜŞÜNSENİZ İYİ OLACAK

6
0
yanıtYanıtla
GSS BİR ZULÜMDÜR:

İŞSİZLERDEN ALINAN GSS PARALARI ZEHİR ZIKKIM OLSUN ZORLA HASTANEYE GİTMEDEN GİDİNCEDE BORÇLUSUN DİYE KOVULAN . BUNUN YANINDA HA BİRE PİRİM YAZIP BORÇLANDIRILAN İŞSİZLERİN HAKKINI NASIL YERSİNİZ. BURAKIN İSTEYEN GSS Lİ OLSUN.

6
0
yanıtYanıtla
MMOM:

Müslüman, biz cennetten atıldık diye üzülme. Bol su iç günde 14000 İhlas Suresi oku. 6 ay sonra ufak çişin, musluktan akan su gibi berrak olacak, büyük çişin hiç kokmayacak. 10 yıl devam edersen Allah seni yeniden Melek olarak yaratacak. Kurtuluş İslam da.

0
4
yanıtYanıtla
e.k.:

oldu canım 2 ay işsiz kaldım diye 2300 tl prim borcu sokun bana sonra gel öde afferim bak bu ödüyor hadi bari 2000 tl olsun çocuğa elma şekeri misali ben ödemiyorum sgk ödemiyecem devlet ben ne zorluklarla çalışayım evime ekmek götürmek için sizi doyuramam evimden mi alıcaksınız beni neyle yargılayacaksınız 2 ay içinde hastaneye gitmişsem eğer bana bunun dökümünü çıkartın ispatlayın . . .

2
1
yanıtYanıtla
islam oglu Mobil-ANDROID:

öyle bir iş yeri varmı ki

3
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title