Haberler

Şekerbank'tan İlk 9 Ayda Kârlı Performans

Güncelleme:

Şekerbank, 30.09.2012 tarihli konsolide olmayan mali tablolarını açıkladı.

Buna göre Banka, bir önceki yılın aynı dönemine göre kârını yüzde 219 artırarak yılın ilk dokuz ayında 178 milyon TL net kar elde etti.

30.09.2012 itibariyle yüzde 13,67 özsermaye kârlılığı sağlayan Bankanın toplam özkaynak büyüklüğü bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 25 artışla 1,7 milyar TL'ye yükseldi. Kredi hacmini ilk dokuz ayda yılbaşına kıyasla yüzde 9,6 artırarak 9,6 milyar TL'ye ulaştıran Şekerbank'ın aktif büyüklüğü ise 14,7 milyar TL olarak gerçekleşti.

Meriç Uluşahin : "Menkul kıymetleri azalttık, kredilerde büyüdük"

Bankanın 30.09.2012 solo mali tablolarına ilişkin değerlendirmede bulunan Şekerbank T.A.Ş. Genel Müdürü Meriç Uluşahin, geçmişten bu yana gelen plasman ağırlıklı bilanço yapısına paralel olarak benimsedikleri kredi ağırlıklı aktif stratejisini bu yıl daha da öne çıkarttıklarını belirtti. Meriç Uluşahin, şunları söyledi:

"Anadolu Bankacılığı misyonumuzla reel sektör yatırımlarını, üretimi destekleme stratejimizi geçtiğimiz yıldan bu yana çok daha planlı, hedefli bir şekilde yürütmeye gayret ettik. Bu doğrultuda, yıl sonunda ulaşmayı planladığımız aktif yapımızın yüzde 65'inin kredilerden oluşması hedefine ilk 9 ayda ulaştık ve bu kalemde geçen yılın aynı dönemine göre 6 puan yükseliş sağladık. Aynı amaç çerçevesinde, aktif portföyümüzdeki menkul kıymetleri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25 azalttık. 30.09.2012 solo bilanço verilerine göre, aktiflerimizin yüzde 19'unu menkul kıymetler oluşturdu."

"Odaklı bankacılık ile nitelikli büyüyoruz."

Şekerbank'ın başarılı performansında hacimsel aktif büyümeden ziyade belirli alanlara odaklanarak nitelikli, derinliği olan bir büyümeyi tercih etmelerinin etkili olduğunu belirten Meriç Uluşahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şekerbank olarak tarım, esnaf, kırsal kalkınma, küçük işletmeler gibi 60 yıla varan uzmanlığımızın bulunduğu alanlara odaklanarak, kaynaklarımızı en verimli şekilde kullandık. Bu stratejimiz sürdürülebilir başarıyı ve toplumsal kalkınma vizyonumuza paralel, nitelikli bilanço verilerini beraberinde getirdi. Faaliyetlerimizi bu doğrultuda sürdürüp, sektörümüzde farklılaşarak, ölçeksel büyüklükten bağımsız olarak edindiğimiz farklı ve özel konumu pekiştirmeye devam edeceğiz."

Şekerbank'ın 30.09.2012 Tarihli Konsolide Olmayan Finansal Sonuçlarına İlişkin Seçilmiş Göstergeler:

Toplam Aktifler: 14,7 milyar TL

Toplam Krediler: 9,6 milyar TL

Toplam Mevduat: 9,6 milyar TL

Özkaynaklar: 1,7 milyar TL

Net Kar: 178 milyon TL

Mevduatın Krediye Dönüşüm Oranı: % 100

Sermaye Yeterlilik Rasyosu: %15.12

Kaynak: Bültenler / Ekonomi

Meriç Uluşahin Şekerbank Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title