Haberler

Seçimin ardından gözler TBMM'ye çevrildi! Milyonları ilgilendiren ekonomik düzenlemeler yolda

Güncelleme:

28 Mayıs'ta yapılan cumhurbaşkanı seçimi 2. turu sonuçlandıktan sonra milyonların gözü Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne çevrilecek. Düzenlemelerden ilki SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin taban maaşı ile ilgili olacak, ardından yapılacak düzenlemeyle ise Temmuz ayında enflasyon farkı yansıtılarak refah payı artışının eklenmesi sağlanacak. Meclis'in çıkartacağı düzenlemelerden biri de ailenin desteklenmesi ile ilgili olacak.

Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turu sonuçlandıktan sonra Meclis'in yoğun mesaisi başlayacak. Temmuz ve Ağustos'ta maaş artışları peş peşe gerçekleştirilecek.

MAAŞ ARTIŞLARI VE ENFLASYON FARKI MAAŞLARA YANSIYACAK

Yapılacak düzenlemelerden ilki SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin taban maaşı ile ilgili olacak. 7 bin 500 TL'nin üzerinde maaş alanlara seyyanen maaş artışı için yasal düzenleme yapılması gerekiyor.

EMEKLİ MAAŞLARINDA ÜÇLÜ ARTIŞ

Ardından SSK ve Bağ-Kur emeklilerine Temmuz ayında enflasyon farkı yansıtılarak refah payı artışı da eklenecek. Bunun için bir yasal düzenleme de yapılacak. Böylece emeklilerin maaşında üçlü bir artış gerçekleşmesi bekleniyor.

ÇALIŞAN VE EMEKLİLER İÇİN YASAL DÜZENLEMELER

Yeni Meclis'in çıkartacağı düzenlemelerden biri de ailenin desteklenmesi ile ilgili olacak. Ev kadınlarının sigorta güvencesine kavuşturulması, primlerinin üçte birinin devlet tarafından ödenmesi ve annelere daha erken emeklilik gibi yasal düzenlemeler gündemde.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Enflasyon farkı Türkiye Bağ Kur Ssk Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (26)

ertugrul ceylan:

BENİM ANNEM 9600 BABAM 3600 İLE EMEKLİ AYNI MAAŞI ALIYORLAR TABAN MAAŞ YÜKSELİYOR AMA FAZLA PİRİM YATANLAR AYNI KALIYOR BU ADALET Mİ ?

207
14
yanıtYanıtla
Ic Minnak:

Birisine ilaveten togg fotosu verilsin.

yanıt27
yanıt8
sade vatandaş:

normalin iki katı pirim ödeyerek emekli oldum 2008 de asgari ücretten prim ödeyip günü tamam olanlara devam ettikçe aylığı düşüren kanun çıkarıldı bu kanundan emekli olurken haberim oldu şimdi çiftçi sigortasıyla iki gün pirim ödeyenle aynı maaşı alıyorum adaletiniz bumu

197
14
yanıtYanıtla
mahmut:

o dönem hükümet, batık bir SSK devir adlı, Batık bankalar nedeniyle milyarlarca lira borç ve açık vardı. Bu açıkları ve borçları kapatan SSKyı düze çıkarmak kolay olmadı. İşleri tam düzene koymuşken istikrar süzmez ise yarın yine aynısı olur emekli ve memur maaş almada sorun yaşar

yanıt0
yanıt10
sade vatandaş:

mahmut hükümet bu kanunu iktidarı devraldıktan altı sene sonra yaptı bu bir madem bir sıkıntı vardı eyt lilere niye emeklilik hakkı tanındı ben eyt ye takılıp yıllarca bekledim iki gün pirim ödeyen normalin iki katı pirim ödeyen benim gibilerle niye aynı parayı alıyor enayimiydik biz

yanıt10
yanıt0
Onemli Degil:

100 senelik ulkemizde haala Standart getirilmis bir konu yok arkadas..Is yapmayi bilmiyorsunuz madem, baska ulkeler nasil yapmis gidip ogreninn..Is bilenlerin degil de, partizan kisilerin dedikleriyle yonetiliyor guzel ulkem..

182
25
yanıtYanıtla
Nur Akbaş:

lütfen şikayet etmeyelim buna da şükür elhamdülillah deyip şükredelim o maaşı da verdiklerine kendi ceplerinden ödüyorlar bize bu maaşı lütüfda sınır yok

32
92
yanıtYanıtla
ferfer:

olsun ekmek soğan yerim önemli değil ekmekle soğanı devlet günlük bize versin biz başka bişey istemiyoruz yeterki ülke chp eline geçmesin var ol reis 5 sene sonra gösterdiğin cekete pardon hedefe yine oy atıcam!!!

57
64
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

bir hafta çoluk çocuk soğan ekmek ye ondan sonra konuşalım:)))

yanıt4
yanıt1
Geliyor Az Kaldı:

IQ kaç bunun?

yanıt4
yanıt1
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title