Haberler

Sarıgöl'de Erken Uyarı İstasyonları Bakım ve Temizlik Çalışmaları Yapıldı

Güncelleme:

Sarıgöl İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Sarıgöl Ovası'ndaki erken uyarı ve tahmin istasyonlarının bakım ve temizlik çalışmalarını tamamladı. Bu istasyonlar sayesinde bağlarda salkım güvesi ve bağ mildiyösü gibi zararlılara karşı zamanında mücadele edilmesi sağlanıyor.

Sarıgöl İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Sarıgöl Ovasının dört ayrı noktasında bulunan erken uyarı ve tahmin istasyonlarının bakım ve temizlik çalışmalarını gerçekleştirdi.

Bağ Tahmin ve Erken Uyarı İstasyonu Projesi kapsamında Sarıgöl'de dört adet Tahmin ve Erken Uyarı İstasyonu'ndan alınan veriler ile bağlarda erken uyarı çalışmalarının gerçekleştirildiğini belirten Sarıgöl İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Akar, "Bu sayede bağın ana zararlısı olan Salkım Güvesi ve ana hastalıklarından biri olan bağ mildiyösüne karşı zamanında ve doğru bir şekilde mücadele edilmesi sağlanmaktadır. Bu sistem sayesinde saha istasyonlarından alınan veriler, ilçe müdürlüğümüz bünyesinde konusunda uzman teknik personellerce değerlendirilerek, bağda salkım güvesi ve bağ mildiyösüne karşı ilaçlama zamanının doğru olarak tespit edilmesini sağlamaktadır." dedi.

SMS ile duyuru yapılıyor

Kurumun sosyal medya hesaplarından ve SMS ile üreticileri bilgilendirdiklerini anlatan Akar, "Üreticilere SMS ve sosyal medya duyuruları ile hastalık ve zararlılar ile mücadelede bilgilendirme yapılmaktadır. Gereksiz bir ilaçlama maddi anlamda da bizi zarara uğratacaktır. Bu anlamda erken uyarı istasyonları yardımıyla zamanında mücadele ile ürün kayıpları önlenerek, maddi kayıpların da önüne geçilmektedir." diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Sarıgöl Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba? Şahane Hayatım final mi yapıyor? Şahane Hayatım bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu final mi yapıyor? Sandık Kokusu bitiyor mu 2024? Taş Kağıt Makas final mi yapıyor? Taş Kağıt Makas bitiyor mu 2024? Kuruluş Osman final mi yapıyor? Kuruluş Osman bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu 21. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title