Haberler

Sarayın Elektrik Faturası Kriz Çıkardı

Güncelleme:

Dün ortaya çıkan Cumhurbaşkanlığı sarayına ait astronomik elektrik faturası meclisi karıştırdı. Başbakanlık faturanın basına nasıl sızdığının peşine düştü.

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Ali Demirçalı, Cumhurbaşkanlığı sarayının bir aylık elektrik fatura bedelinin 1 milyon 140 bin TL olduğunu açıklamıştı. Faturanın gecikme bedelininde 106 bin lira olduğu ortaya çıktı. Sarayın faturasının nerden sızdığının tesbiti için soruşturma başlatıldı.

BAŞBAKANLIK ARAŞTIRIYOR

Başbakanlık çalışanlarından faturanın nasıl sızdığını araştırmaya başladı. Başbakanlık personelinin mesai bitmesine rağmen eve gönderilmediği, akşam 20.00′ye kadar evlerine gidilmesine izin verilmediği öğrenildi. Başbakanlık personeli arasında fatura bilgilerine kimlerin ulaşabildiği araştırılıyor.

DEMİRÇALI:"BOŞUNA UĞRAŞMASINLAR"

CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı SÖZCÜ'ye yaptığı açıklamada, haberin kamuoyuna yansımasının ardından kendisine çok sayıda telefon geldiğini belirterek, "Başbakalık personeli ile boşuna uğraşmasınlar. Talimat verip personelin, devletin memurunun evine yollanmaması kabul edilemez. Orada çalışanlarla bu konunun uzaktan yakından ilgisi yok. Başbakanlık personeli ile uğraşacağına, vatandaşın, emeklinin, işsizin, yoksulun sırtından ödenen bu paranın hesabını versinler. Hiç bir gerçek gizli kalmaz. Mızrak çuvala girmez. "dedi ve şunları söyledi:

" Kimin borcunu kimden saklıyorlar. Söylesinler bilelim. Her ay konuyu TBMM'ye taşıyarak konunun takipçisi olacağım.Çiftçinin elektrik ve kredi borcu için yakasına yapışan sistem, Saray'a gelince hiç bir şey yapmıyor. Hükümet tasarruf paketi açıklamak yerine önce Saray'ın masraflarını düşürsün. Şeffaflık Yasası'nın neden devreye sokulamadığı da bu gelişmelerden anlışılıyor. Saray'lı kafaların aydınlanması için bırakın aylık 1 milyonluk faturayı Ankara'nın tüm elektriğini kullansalar bile yetmez" (Kaynak:Sözcü)


Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Ali Demirçalı Sözcü Politika Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (126)

ankarali:

YAZIKLAR OLSUN RTP YAZIKLAR OLSUN KOLTUK SEVDALISI AKP LILER YAZIKLAR OLSUN AKP YE OY VERENLER OY VERENLER RTP GIBI MÜSLÜMANIZ DIYORLARSA SÜPHE EDILIR ARKASINDAN GIDENLERINDE

41
11
yanıtYanıtla
Anıl:

Ne olacak hani başı 25 kuruş falan bindirse herkese tamam işte sarayın faturası çıktı. Allah kitap deyip birde oy veriyorlar ya şu akp ye Allah bin belalarını versin.

15
24
yanıtYanıtla
kaçaktroll:

bence kaçak çeksinler. zaten sarayı da kaçak

35
1
yanıtYanıtla
EZUDEK:

PARALELİN FATURASIDIR PARALELİN. Şİİİİİİİİİİİİİİİİİİİ SUSUN MEEEEEEEEE MEEE MEEEEEEEEEEEE

25
9
yanıtYanıtla
ilahi adalet:

ailem saplantılı bir şekilde akapeliydi. . RTE den çok akapeciydiler. . zaten kırsal kesim ve yaşlılar akapenin oy potansiyelidir ve bunlar aşırı derecede cahil inatçı ve saplantılıdır. neyse 1 yıllık mücadelemin sonunda çok şükür annemi teyzemi ve babamı bunların ne olduğunu tane tane anlatarak oy vermekten vazgeçirdim. Evet AKAPE SAĞLAM 3 OYUNUZ GİTTİ. . . darısı diğerlerine. . .

28
4
yanıtYanıtla
Mutlu canMobil-IOS:

Bir kisi de bunu savunursa sefefizin yalakasidir. Koyundan başka birsey değildir. Allah belanızı versin

28
2
yanıtYanıtla
ibrahim:

eğer bir hakkım varsa ki vardır haram zıkkım ediyorum burunlarından fitil fitil gelsin bunların yüzünden din i sorgulamaya başladım ya dünyada din diye birşey yok yada bunların dinle alakası yok bizi yiyiyorlar

27
2
yanıtYanıtla
neronmobilWeb@haberler.com:

Basiniza saray kadar tas dussun chp mhp faturalari rusya ve amerika tarafindanmi odeniyor doguda kansizlar saatsiz direk kullaniyor git orda konus da o chpli erkekleri gorelim

4
24
yanıtYanıtla
ovit:

Diktatorun gozlirimi kor lambalar gece gunduz yaniyor utanmaz adam

24
4
yanıtYanıtla
isyanbulMobil-ANDROID:

bunuda bizim faturalara gecirmesinler :))

27
0
yanıtYanıtla
Tüm 126 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title