Haberler

Santek 2016, 26-29 Mayıs'ta Açılıyor

TÜYAP tarafından 26-29 Mayıs 2016 tarihinde açılacak SANTEK 2016 3. Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı’nın imza protokolü düzenlenen basın toplantısıyla imzalandı.

TÜYAP tarafından 26-29 Mayıs 2016 tarihinde açılacak SANTEK 2016 3. Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı'nın imza protokolü düzenlenen basın toplantısıyla imzalandı.

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından 26 - 29 Mayıs 2016 tarihleri arasında düzenlenecek SANTEK 2016 - 3. Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı imza protokolü, düzenlenen basın toplantısıyla imzalandı.

Kocaeli Ticaret Odası'nda yapılan basın toplantısına, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersöz, TÜYAP Anadolu Genel Müdür Yardımcısı Cihat Alagöz, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, firma yetkilileri ve basın mensupları katıldı.

Kocaeli Sanayi Odası (KSO), Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) işbirliği ile Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nın destekleri ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezi'nde yapılacak fuara 50 bin ziyaretçi gelmesi hedefleniyor.

Kocaeli başta olmak üzere Doğu Marmara Bölgesi'ndeki sanayi kuruluşlarının ürettiği tüm yeniliklerin aynı çatı altında sergileneceği fuar, katılımcılar ve ziyaretçiler açısından büyük bir önem taşıyor. SANTEK 2016 Fuarı kapsamında yurtdışından Avrupa, Kafkasya, Ortadoğu, Arap Yarım Adası, Kuzey ve Orta Afrika'dan ve yurtiçinden birçok firmanın katılması bekleniyor. Fuara gelecek olan heyetlere ev sahipliği yapmak için tanıtım ve pazarlama faaliyetleri yapılacak ve fuar süresi boyunca 2 bin firmanın üzerinde ikili görüşme sağlanarak anlaşmaları sağlanacak. Fuarın kapsamı Üretim Makineleri ve İmalat Endüstrisi, Enerji, Elektrik, Elektronik, Otomasyon, Otomotiv ve Yan Sanayi, Liman, Tersane ve Gemi Sanayi, Demir Çelik ve Demir Dışı Metaller, Yapı Malzemeleri ve Teknolojileri, İş ve İnşaat Makineleri alanında firmalar olacak.

"KOCAELİ'Yİ LİDER DURUMA GETİRMELİYİZ"

TÜYAP Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal, "Ortak aklın buluştuğu zamandır. Şehir yaşamına olumlu etkileri olacaktır. Mayıs ayında fuarın neler kattığını göreceğiz. Dünyada bir yılda 30 bin fuar yapılmaktadır. Siz öyle bir hikayeniz olmalıdır ki katılımcılar sizleri seçsinler. Günümüz dünyasında kolay değildir. Şehrin ekonomik gelişmesinin yanı sıra sosyal gelişmesinin önünde fuar yer almaktadır. Kocaeli'yi belirli konularda lider duruma getirmeliyiz. Bu da birkaç yıl içerisinde olacaktır" dedi.

Kocaeli'nin kongre ve fuar merkezi olması için çaba sarf ettiklerini söyleyen KOTO Başkanı Murat Özdağ ise, "Ulaşım ağları üzerindeki stratejik konumunun yanı sıra; 'sanayi' ve 'bilim kenti' vizyonuna sahip olan ilimizin, teknoloji alanında yapılan yatırımlarla tekno kente dönüşmesi sürecine de tanıklık ediyor ve çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz. Aynı zamanda kentin diğer aktörlerinin bu hedefe odaklanabilmeleri için çeşitli fuar organizasyonları düzenliyor. Yakalanan ivme ve başarı, fuarcılığın artık Kocaeli'nde kök saldığının işaretidir. SANTEK 2016 ile fuarımız bu sefer uluslararası kimliğini kazanacaktır. Dünyaya açılan bu tür kapılar yeni işler ve yeni girişimler demektir. Tüm bu organizasyonlarda bizim için diğer bir motivasyon kaynağı ise, Kocaeli'nin 2023'e hazırlanmasıdır. Bu bağlamda gerek SANTEK, gerekse düzenleyeceğimiz tüm organizasyonlarda elde ettiğimiz ve edeceğimiz geribildirimler 2023 hedefleri doğrultusunda yolumuzu aydınlatacaktır. Satın alma ekibiyle fuarda stant açan ASELSAN 60, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı 150 iş görüşmesi gerçekleştirdi. 2. Uluslararası Tesis Tedarik Yatırım Konferansı'nda en yeni teknoloji ve trendler tartışıldı. Match4Industry eşleştirme etkinliğine 120'si yabancı olmak üzere 250'yi aşkın firma katıldı" açıklamasında bulundu.

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ise, "Bu sene 300 firmanın katılmasını bekliyoruz. Deniz Kuvvetleri ve ASELSAN'ı ilimize davet edildi. Fuar sonunda yapılan anketler de fuarın devam etmesi yönünde çıktı. Fuar içerisinde ikili görüşmeler düzenlenmektedir. Bu sene ziyaretçi sayısını 50 bin olarak bekliyoruz. Kocaeli sanayi ve liman kentidir. Fuarcılık kenti olması noktasında çalışıyoruz" değerlendirmesinde bulundu. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ayhan Zeytinoğlu Murat Özdağ Marmara Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title