Haberler

Samsun Merkez Osb 1. Genel Kurulu

Samsun Merkez Organize Sanayi Bölgesi (OSB) 1.Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda yapılan seçimlerinde üyeler, müteşebbis heyetle görev yapacak 8 asil ve 8 yedek üyeyi seçti.

Samsun Merkez Organize Sanayi Bölgesi (OSB) 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda yapılan seçimlerinde üyeler, müteşebbis heyetle görev yapacak 8 asil ve 8 yedek üyeyi seçti.

Toplantıda konuşan Vali Hüseyin Aksoy, sanayi bölgesinin artık ayaklarının üstünde durabilecek bir konuma geldiğini, Türkiye'nin önemli organize sanayi bölgesi olma yolunda da hızla kendisini geliştirdiğini ve büyüttüğünü söyledi.

Samsun Merkez Organize Sanayi Bölgesi'nin ilk Olağan Genel Kurul Toplantısı, KOSGEB toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya, Aynı zamanda Samsun Merkez Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanı Vali Hüseyin Aksoy, Müteşebbis Heyet Başkan Vekili Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun TSO Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu ve OSB içinde faaliyet gösteren firmaların temsilcileri katıldı.

Divan Başkanlığı'nı Fahri Eldemir'in yaptığı genel kurul, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Toplantı Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'un konuşmasıyla başladı. Vali Aksoy, Samsun Merkez Organize Sanayi Bölgesi'nin kuruluşundan itibaren önemli gelişmelerini tamamlayarak, artık içerisinde boş bir arsa bulunmayan, aktif olarak çalışmalarını yürüten konuma geldiğini söyledi. Kendisinin göreve başladığı tarihlerde Organize Sanayi Bölgesi içinde yapılmış olmakla birlikte aktif olarak kullanımda, üretimde olmayan depo olarak kullanılan binaların olduğunu ifade eden Aksoy, "Bunları müteşebbis heyet olarak karar altına alarak buraların üretime dönüştürülmesi konusunda zorlayıcı bir takım tedbirler alındı. Şu anda OSB'nin içinde üretimde olmayan hiçbir fabrikamız kalmadı ve olması gereken nitelikle Organize Sanayi Bölgesi haline getirildi. OSB'nin en önemli konularından biri olan arıtma tesisinin ihalesi de bakanlıkça yapıldı ve şu anda inşaatı devam ediyor. Çünkü arıtma tesisi çevreye duyarlı bir organize sanayi bölgesi için büyük önem taşıyordu. İşbirliği içinde güzel çalışmalar gerçekleştirdik ve bugün de artık Organize Sanayi Bölgesi kendi ayakları üzerinde durabilecek, sanayicilerimizin kendileri ile ilgili kararları, kendilerinin verebileceği bir konuma da gelmiş durumda. Kuruluşundan bugüne kadar geçen süreç içerisinde organize sanayi bölgesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çünkü organize sanayi bölgesi artık ayaklarının üstünde durabilecek bir konuma geldi ve Türkiye'nin önemli organize sanayi bölgesi olma yolunda da hızla kendisini geliştiriyor, büyütüyor" dedi.

Daha sonra ise gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. İlk olarak müteşebbis heyetin göreve devam edip etmeyeceği yönündeki gündem maddesi görüşüldü. Üyeler, sunulan teklife müteşebbis heyetin göreve devam etmesi yönünde oy birliği ile karar verdi. Diğer gündem maddelerinin de görüşülmesinin ardından OSB uygulama yönetmeliğinin ilgili madde ve hükmü gereğince iki yıl boyunca müteşebbis heyetle birlikte görev yapmak üzere 8 asil ve 8 yedek üyenin seçimi yapıldı. Görev yapacak asil ve yedek üyelerin isimlerinin yer aldığı önerge ise, oy birliği ile kabul edildi.

Genel kurul sonucu göreve ise şu isimler seçildi:

Asil Üyeler: Necmi Ölmez, Ahmet Bahadır, Adem Yılmaz, Nihat Yılmaz, Musa Çakır, Fahri Eldemir, Süleyman Saraçoğlu ve Resul Tüfekçi.

Yedek Üyeler: Hakan Öziç, Harun Reşit Güdül, Kenan Hocaoğlu, Mustafa Kestek, Yakup Çavdaroğlu, Taner Çoruh, Muharrem Durmuşoğlu ve Kazım Kefeli. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Organize Sanayi Bölgesi Samsun Merkez Hüseyin Aksoy Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title