Haberler

Fahiş fiyatların peşine düşen Rekabet Kurulu, Sahibinden.com'a rekabet soruşturması başlattı

Güncelleme:

Rekabet Kurulu, pazardaki hakim durumunu kötüye kullanarak, emlak ve vasıta satış ile kiralama hizmetlerine aşırı fiyat uygulayan Sahibinden.com'a soruşturma açılmasına karar verdi.

Rekabet Kurulu, Sahibinden Bilgi Teknolojileri Paz. ve Tic. AŞ (sahibinden.com) hakkında, "faaliyet gösterdiği pazardaki hakim durumunu kötüye kullandığı" iddiasıyla soruşturma açılmasına karar verdi.

EMLAK VE VASITA SATIŞINDA AŞIRI FİYAT UYGULANDI

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, şirketin emlak ve vasıta satış ile kiralama hizmetlerine yönelik çevrim içi platform hizmeti pazarlarında sahip olduğu hakim durumunu aşırı fiyat uygulamak suretiyle kötüye kullandığı iddiası üzerine yürütülen ön araştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı.

SORUŞTURMA AÇILMASINA KARAR VERDİ

Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi, yeterli bularak Sahibinden Bilgi Teknolojileri Paz. ve Tic. AŞ hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

CEZA YAPTIRIMIYLA KARŞI KARŞIYA KALDILAR

Öte yandan, duyuruda, söz konusu kararın bilgilendirme içerikli olduğu ve hakkında soruşturma açılanların Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettikleri, ilgili Kanun kapsamında ceza yaptırımı ile karşı karşıya kaldıkları veya kalacakları şeklinde yorumlanamayacağına işaret edildi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Rekabet Kurulu Sahibinden Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (27)

HUYSUZ ŞİRİN:

Adam şimdiye kadar vurgununu yaptı zaten , senin keseceğin 3 kuruş ceza yapılan vurgunun yanında devede kulak kalacak.

216
10
yanıtYanıtla
Rahim Çalış :

BU SAHİBİNDEN DENEN SİTEYİ TAMAMEN KAPATSALAR TÜM DOLANDIRICILIK FAHİŞ FİYAT ARTIŞLARINA ENGEL OLURLARDI LAKİN GENE SORUŞTURMA BOŞ ÇIKAR

133
26
yanıtYanıtla
Süleyman KARABÜRK:

Sahibindende ucuza araba satacaktınızda sahibinden mi izin vermedi?

116
15
yanıtYanıtla
İDRİS ÇELİK:

Dün bir araç bayiden sordum 2.300 bin sonra bu sahibinden baktım 2.975 bin böyle bir uçurum olamaz sıfır araç ile ikinci el arasında uçurum var sıfır daha ucuz burdan devlet yetkililerine sesleniyoruz halk olarak el atın gerçekten 5 bin etmez külüstür arabaya adam 100 bin yazmış

114
9
yanıtYanıtla
bilen bilir:

ekmeği 8tl yazandan mı alıyorsunuz almayın

yanıt9
yanıt4
sadece kadir:

NEREDE DOLANDIRICI KARABORSACI SAHTEKAR SATIŞCI VAR HEPSİ BU SİTEDE. ADAM AYNI ARACI FARKLI KULLANICILARLA FARKLI FİYATLA İLANA KOYARAK FİYAT ARTIŞINA NEDEN OLUYOR. HER ÖNÜNE GELENE ÜYELİK VERİYORLAR.

110
10
yanıtYanıtla
Bilir Kişi:

Şu ismi geçen siteyi kapatın bitsin gitsin...

98
16
yanıtYanıtla
D:

Çoktan yapılması gerekiyordu çok geç kalındı. En ağır şekilde fırsatçılara müdahale edilsin. #Destekliyoruz Millet Olarak #

94
14
yanıtYanıtla
Han Kurtoğlu:

Geç kaldınız ekmeğini yiyen yedi 4 5 yıl öncesine kadar araştırılsın.Bakılsın burdan alınan sermaye farklı ticarete dönüşür.

102
5
yanıtYanıtla
taner ipek:

Her şey yasalara uygun çıkar

71
8
yanıtYanıtla
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title