Haberler

Sabancı Altın Yaka Ödülleri Sahiplerini Buldu

Sabancı Topluluğu'nun şirket ve çalışanların başarılarını ödüllendirmek ve iyi uygulamaların karşılıklı paylaşılmasını teşvik etmek amacıyla 3'üncüsü gerçekleştirdiği Sabancı Altın Yaka Ödülleri, Sabancı Center'da düzenlenen törenle sahiplerini...

Sabancı Topluluğu'nun şirket ve çalışanların başarılarını ödüllendirmek ve iyi uygulamaların karşılıklı paylaşılmasını teşvik etmek amacıyla 3'üncüsü gerçekleştirdiği Sabancı Altın Yaka Ödülleri, Sabancı Center'da düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Sunuculuğunu Cem Davran ve Ceylan Saner'in yaptığı ödül törenine, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ve CEO'su Zafer Kurtul, topluluk yöneticileri ve Sabancı Topluluğu'nun çeşitli şirketlerinden yaklaşık 600 çalışan katıldı. Sabancı Altın Yaka Ödülleri, altı farklı kategoride sahiplerini buldu. Büyük ödül olan 'Değer Yaratan' kategorisinde Teknosa birincilik alırken, 'Pazar Odaklılık'ta Brisa ödülün sahibi oldu. 'İnsana Yatırım'da ise Brisa ve Enerjisa birinciliği paylaştılar. Birey ya da ekiplerin yarıştığı kategorilerde ise 'Verimlilik'te Çimsa, 'İnovasyon'da Kordsa Global, 'Sinerji'de ise bireysel alt kategoride Avivasa, kurumsal alt kategoride Kordsa Global ve Sasa ödüle layık görüldü. Törende, Sabancı Altın Yaka Ödülleri sürecine desteklerinden ötürü Akbank ve Sabancı Üniversitesi'ne de özel ödül verildi.

"YÜKSELEN TÜRKİYE'NİN SABANCISI OLARAK YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ"

Törenin açılış konuşmasını yapan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, "Değişime her zaman açığız. Bu nedenle de kategorilerimiz yenilendi. Burada ödüllendirilen altı kategori, bizi başarıya götüren temel konulardır. Bu yıl 3. kez ödül törenimizi gerçekleştiriyoruz. Demek ki, Sabancı Topluluğu olarak inandığımız konularda, bizi başarıya götüren konularda sizler yarışmaya hazırsınız. Yarışmayı kabul etmek, yarışmaya katılmak bile kendi içinde değişimi istemek, daha iyiyi yapmaya cesaret göstermek demektir. Sürekli daha iyiyi aramak bizim kültürümüzde var. Elbette yaptıklarımızdan gurur duyacağız. Ama daha iyiyi aramayı da hiçbir zaman bırakmayacağız. Çünkü biliyoruz ki fark yaratmak ve sürekli önde olmak, öncü olmak, bugün iş hayatının vazgeçilmezleri, başarının ön koşullarıdır. 2011 yılında Sabancı Topluluğu çok başarılı sonuçlar aldı. Karlı büyüdük, yatırımlarımıza devam ettik, sürdürülebilirlik konusunda hep beraber çalıştık. Hepinize 2011 yılı sonuçlarınız için teşekkür ediyorum. Sürdürülebilir karlı büyüme için yola devam edeceğiz. Burada kaybeden yok. Bu gece hepimiz, hep beraber kazanıyoruz. Yükselen Türkiye'nin Sabancı'sı olarak yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Sabancı Holding CEO'su Zafer Kurtul ise şunları söyledi:

"2011 Altın Yaka Ödülleri'nin lansmanını 'Başarınızı gözler önüne serin' sloganı ile yaptık.

Çünkü sizlerin başarılarını paylaştıkça, topluluğumuza daha da fazla güç kattığımıza inanıyoruz. Sabancı Topluluğu çalışanları olarak her birinizin işlerinizi nasıl özgüven ve özveriyle yaptığınıza her gün şahit oluyoruz. Sizlerin bu başarılı çalışmalarınız geçen yıl da meyvelerini verdi. Grubumuza baktığımızda 2011 yılının Sabancı Topluluğu için büyüme, karlılık ve yatırım yılı olduğunu görüyoruz. 2012 hedefimiz, karlılık içinde büyümemizi sürdürmektir. Karlı büyümek için öncelikle tüm iş alanlarımızda müşteri ve pazar odaklı çalışma şeklini benimsedik. Stratejik önemi olan alanlarda yatırımlarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Her iş kolu ve fonksiyonda verimlilik öncelikli sorumluluğumuz. Şirketlerimizi sürekli iyileştirme yoluyla güçlendirmeyi sürdürmekteyiz. Risk yönetimine çok önem veriyoruz. Güçlü mali yapımız, birbirini dengeleyen farklı iş kollarımız ile mali ve operasyonel riskleri ustalıkla yönetmeye devam ediyoruz."

Sabancı Holding İnsan Kaynakları Bölüm Başkanı Neriman Ülsever de konuşmasında, "2011 yılı için Altın Yaka sürecimizi kavramsal olarak gözden geçirdik. Topluluğumuzun karlılık içinde sürdürülebilir büyüme ilkesinden yola çıktık ve ödül kategorilerimizi bu ana prensip doğrultusunda yeniledik" dedi. Ülsever şöyle devam etti:

"Tüm kategorilerin değerlendirme modellerini ve kriterlerini belirlerken uluslararası kalite standartları metodolojilerini kullandık. Sabancı'ya ait yetkinliklerimizi ortaya koyduk.

Endüstri, sektör ve iş bilgimizi ve birikimlerimizi kullandık. Holding ve topluluk şirketlerimizden uzman katılımcılar ile proje ekipleri kurduk. Holdingden, tüm SBU'larımızdan, şirketlerimizden ve Sabancı Üniversitesi'nden 33 arkadaşımız tasarım sürecinde gönüllü olarak görev yaptı. 2.5 ay gibi kısa bir sürede tüm kategorilerimizi değerlendirdik ve süreçleri gözden geçirdik."

Ülsever, bu yıl başvurulardaki artışa da dikkat çekerek, "Öğrenen, paylaşan, yeniliklere açık, daha iyiyi arayan, deneyen ve başarıya odaklanmış Sabancı kültürü ve değerleri paralelinde Altın Yaka Ödüllerimiz hep devam edecek. Podyuma çıkmak kadar bu sürecin parçası olmak, bu yolculuğa katılmış olmak da çok önemli" diye konuştu.

Ödül programında Sabancı Topluluğu bünyesindeki şirketlerin yurtiçi ve yurtdışındaki lokasyonları yarıştı. Sabancı Altın Yaka Ödülleri'ni bireysel ve ekip bazında kazanan çalışanlar, ödül olarak arasında yurtdışı ve yurtiçi seyahatlerinin de sahibi oldular. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Sabancı Holding Güler Sabancı Zafer Kurtul Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title