Haberler

Ret oranı yüzde 17'leri gördü! Türkiye'den Avrupa ülkelerine vize notası

Güncelleme:

Türk vatandaşlarının vize başvurularında ret oranlarının 2021'de yüzde 17'ye, 2022'de ise yüzde 15.7'lere ulaştığını belirten Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Bu sorunların bir an önce aşılması yönündeki beklentimiz defaatle muhataplarımıza aktarıldı, ilgili ülke büyükelçileri bakanlığımıza davet edilerek, beklentiler ve talepler birinci elden iletildi ve bu hususlar diplomatik notayla da paylaşıldı." dedi.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Türkiye'den yapılan Schengen vize başvurularında ret oranlarına ilişkin önerge verdi. Önergeyi yanıtlayan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ret oranının 2021'de yüzde 17, 2022'de ise yüzde 15.7 olduğunu belirterek, konu hakkında ilgili ülkelerin büyükelçiliklerine nota verildiğini söyledi.

"BEKLENTİMİZ MUHATLARIMIZA AKTARILDI"

Bakan Fidan, CHP'li Öztunç'un önergesini şöyle yanıtladı: "AB Komisyonu verilerine göre Türkiye'deki konsolosluklarda yapılan Schengen vize başvurularında 2014, 2015 ve 2016 yıllarında yüzde 4 civarında olan ret oranları, 2016 yılından sonra her yıl artarak 2021 yılında yüzde 17 düzeyine gelmiş, 2022'de ise azalış göstererek yüzde 15.7 olmuştur. Bu sorunların bir an önce aşılması yönündeki beklentimiz defaatle muhataplarımıza aktarıldı, ilgili ülke büyükelçileri bakanlığımıza davet edilerek, beklentiler ve talepler birinci elden iletildi ve bu hususlar diplomatik notayla da paylaşıldı."

"72 KRİTERDEN 66'SI YERİNE GETİRİLDİ"

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü de verdiği önergeyle 16 Aralık 2013'te Türkiye ile AB arasında başlatılan "Vize Serbestisi Diyaloğu"ndaki gelişmeleri sordu. Bu önergeye de yanıt veren Bakan Fidan, "Vize Serbestisi Yol Haritası'ndaki 72 kriterden 66'sı ülkemizce yerine getirildi, kalan altı kriterin karşılanması ve karşılanan kriterlerin sürekliliğinin sağlanmasına yönelik çalışmalar sürdürülüyor. Vize Serbestisi Diyaloğu'na ilişkin gelişmeler ve beklentilerimiz AB tarafıyla paylaşılıyor. Kalan altı kriterin karşılanması ve karşılanan kriterlerin sürekliliğinin sağlanmasına yönelik çalışmalar sürüyor." dedi.

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Türkiye Vize Politika Dünya Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title