Haberler

(Özel Haber) Bakan Çağlayan: "Vize Konusu 21. Yüzyılın İnsanlık Ayıbıdır"

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, vize konusunun 21'inci yüzyılın bir insanlık ayıbı olduğunu söyledi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, vize konusunun 21'inci yüzyılın bir insanlık ayıbı olduğunu söyledi.

Belarus Cumhuriyeti, Belarus'ta inşaatlar yapan EMSAŞ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Arslan'a üstün hizmetlerinden dolayı 'Devlet Şeref Nişanı' takdim etti. Çırağan Sarayı'nda gerçekleşen törene Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da katıldı. Törende konuşan Bakan Çağlayan, "10 gün sonrasını, 10 ay sonrasını göremediğimiz günlerden şükürler olsun 10 yıl sonrasını hedefleyen bir ülke var, Türkiye. İşte yeni Türkiye bu. Bugün bile maalesef muhalefet partisinin sizlerin yurt dışına yapmış olduğunuz yatırımları sanki Türkiye'nin aleyhineymiş gibi anlattığı bir dönemde eskimiş bir zihniyette bende eski bir sanayici olarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin Ekonomi Bakanı olarak firmalarımızın bugüne kadar yapmış olduğu 26 milyar dolarlık yatırımdan dolayı övünüyorum, iftihar ediyorum ve teşekkür ediyorum size. Bundan 10 yıl önce IMF kapısında 1 milyar dolar borç için bekleyen bir Türkiye, şükürler olsun iş dünyası ile dünyada adeta krize meydan okurcasına destanlar yazıyor. Türkiye ile Belarus arasındaki olması gereken ticaret hacmi milyar dolarla ifade edilmelidir. Bu konuda da her iki ülkenin de ortak anlayış içinde olduğunu da söylemek istiyorum" dedi.

Vize konusunun 21'inci yüzyılın bir insanlık ayıbı, insanlık suçu olduğunu belirten Çağlayan, "Hiçbir ülkenin, Türkiye gibi bir ülkenin vize uygulama hakkı yoktur. Bu aslında ticarette teknik bir engeldir. Haksız rekabet unsurudur ve bir insanlık ayıbı, insanlık suçudur. Resmen zulme dönüşmüş olan koca bir ayıptır. Yeri geldiği zaman şeffaflıktan, demokrasiden bahseden Avrupa, bu konuda Türkiye'ye karşı maalesef ikiyüzlüdür" şeklinde konuştu.

Bakanın konuşmasından sonra Belarus Ankara Büyükelçisi Valery Kolesnik, Ali Rıza Arslan'a Devlet Şeref Nişanı'nı takdim etti. Ardından Bakan Zafer Çağlayan ile Ali Rıza Arslan, Belarus Büyükelçisi Valery Kolesnik ve yemeğe katılanlar toplu fotoğraf çektirdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ali Rıza Arslan Çırağan Sarayı Çağlayan Belarus Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title