Haberler

Odeabank 2017'de Bankacılıkta Büyükler Ligini Hedefliyor

Odeabank Genel Müdürü Hüseyin Özkaya, Odeabank'ın 15 yıl aradan sonra BDDK'dan sıfırdan banka kurma iznini alan ilk banka olduğunu vurgulayarak "2 ay gibi kısa bir sürede 6 şube, bin 500 müşteri ve 3,6 milyar TL aktif bilanço büyüklüğüne ulaştık"...

Odeabank Genel Müdürü Hüseyin Özkaya, Odeabank'ın 15 yıl aradan sonra BDDK'dan sıfırdan banka kurma iznini alan ilk banka olduğunu vurgulayarak "2 ay gibi kısa bir sürede 6 şube, bin 500 müşteri ve 3,6 milyar TL aktif bilanço büyüklüğüne ulaştık Kurumsal ve bireysel bankacılık alanlarında faaliyet göstermek üzere BDDK'dan 15 yıl aradan sonra ilk kez sıfırdan banka kurma iznini alan Lübnan merkezli Bank Audi Grup, Türkiye'de Audi Bank olarak tescil edilemeyince Odeabank adını alarak Türkiye'de faaliyetlerine başladı.

Bank Audi Grup CEO'su Samir Hanna ile Bank Audi Grup CFO & Strateji Direktörü Freddie C. Baz'ın da katıldığı basın toplantısında konuşan Odeabank Genel Müdürü Hüseyin Özkaya, Odeabank'ın 15 yıl aradan sonra BDDK'dan sıfırdan banka kurma iznini alan bir banka olduğunu vurgulayarak "2 ay gibi kısa bir sürede 6 şube, bin 500 müşteri ve 3,6 milyar TL aktif bilanço büyüklüğüne ulaştık. Odeabank, 2017'de 100 şube ve 2 bin çalışan sayısıyla bankacılıkta büyükler liginde olmayı hedefliyor" dedi. Bank Audi Grup CEO'su Samir Hanna, Türkiye ile Arap ülkeleri arasındaki ticaret hacminin sürekli artış grafiği izlediğini ve 2012 verileriyle 46 milyar dolara ulaştığını belirterek" Bank Audi Grup olarak bu bölgede 6 ülkede faaliyet gösteriyoruz. Bölgedeki gücümüz Türkiye'de bankacılık sektöründeki rekabette ve pazar payımızı arttırmada bize avantaj sağlayacak" diye konuştu. Samir Hanna, Bank Audi Group'un Türkiye'yi stratejik bir ülke olarak gördüğünü belirterek, şimdiye kadar lisans bedeli dahil 500 milyon dolarlık bir kaynağı Türkiye'ye tahsis ettiklerini ve 250-300 milyon dolarlık bir kaynağı daha getirebileceklerini söyledi.

-"TÜRKİYE'Yİ TERCİH ETMEK DOĞRU BİR STRATEJİ"-

Bank Audi Grubu'nun Mısır, Sudan, Ürdün, Fransa ve İsviçre başta olmak üzere 11 ülkede faaliyetlerine devam ettiğini dile getiren Bank Audi Grup CEO'su Samir Hanna, Odeabank'ın iki ayda ulaştığı rakamlara da değinerek şunları söyledi; "Yatırım için bir Avrupa ülkesi yerine Türkiye'yi tercih etmek doğru bir büyüme stratejisiydi. Odeabank'ın iki ayda ulaştığı rakamlar da bu doğruluğu destekliyor. Son on yıla baktığımızda Türkiye, büyüme hızı ve istikrar ile tüm dünya ülkelerine örnek bir çizgide ilerledi. Bankacılık sisteminde geliştirilen regülasyonlar ise son krizde de güvenilirliğini kanıtlayan örnek bir model oldu. Dünyanın ekonomi ve finans merkezi olma yolunda hızla ilerleyen Türkiye'de yatırım yapmak, Bank Audi Grup için doğru bir karar oldu. Türkiye Bank Audi Grubu'nun büyümesinde lokomotif olacak. Hedefimiz hem iç pazarda büyümek hem de sağlayacağımız avantajlarla Türkiye ile Ortadoğu arasındaki iş hacminin büyümesine katkı sağlamak" şeklinde konuştu.

-HEDEF BÜYÜKLER LİGİ-

Genel Müdür Hüseyin Özkaya, faaliyet iznini alınmasının ardından 2012 yılsonu için hedefledikleri rakamların üzerinde yılı tamamladıklarını belirterek şu değerlendirmeyi yaptı:

"20 Haziran günü yaptığımız lisans başvurusunun ardından gözlerin üzerimizde olduğu zorlu bir süreci tamamladık. 2 Ekim tarihinde aldığımız bankacılık lisansımız ile faaliyet göstermeye başladık. Bugün Türk bankacılık sektöründe yıllar sonra bir ilki başararak açtığımız yolda güvenilir adımlarla ilerliyoruz. Hedeflerimiz doğrultusunda ilk aşamayı başarı ile tamamladık. 2013 yılında, hem iç pazarda hem de Türkiye'nin önemli konumu ile dış pazarda büyümeyi hedefliyoruz. 2013 yılı Odeabank için iç pazarda bilinirliğimizi yükselttiğimiz, güvenilirliğimizin altını çizdiğimiz bir yıl olacak. Şu anda İstanbul, İzmir ve Ankara'da toplam 6 şubemiz bulunuyor, hedefimiz 2013'de 32 şubeye ve 1000 kişilik çalışan sayısına ulaşmak. Bu konuda gerek sermayedarımız Bank Audi Grup, gerekse bu çatı altında bir araya geldiğimiz yönetici kadromuz ve çalışma arkadaşlarımız büyük bir heyecanla çalışmaya devam edecek ve tüm enerjimizi başarılı olmaya harcayacağız. Hedefimiz 2017'de büyükler liginde olmak."

-"SERMAYEDARIMIZIN DESTEĞİ BİZE GÜÇ VERECEK"-

Hedeflerine ulaşmak için yatırımına değer veren bir sermayedara sahip olmanın önemine vurgu yapan Hüseyin Özkaya "Bir bankanın başarılı olmasında; sermaye yapısı, sermayedarının gücü, ekip ve insan kalitesi gibi unsurlar başrol oynuyor. Odeabank olarak en büyük avantajımız, sermayedarımızın gücü ve desteğinin yanında, genç, dinamik, hırslı, başarı odaklı bir ekibe sahip olmamız" şeklinde konuştu. Her zaman farklı düşünerek, ekip olarak daha iyiye ulaşmanın yollarını aradıklarını ve müşteri memnuniyetini en üst noktada sağlayabilmek amacı ile tüm şubeleri hız ve servis kalitesini artıracak gelişmiş teknolojilerle donattıklarını belirten Özkaya, bankacılığın her segmentinde hızlı ve verimli bir şekilde hizmet vermeye odaklı çalıştıklarını ifade ederek, her müşterinin kendini özel hissedeceği bir anlayışı sunacaklarını ifade etti. - İstanbul

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Hüseyin Özkaya Odea Bank Türkiye Audi Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları final mi yapıyor? Ateş Kuşları bitiyor mu 2024? Kara Ağaç Destanı final mi yapıyor? Kara Ağaç Destanı bitiyor mu 2024? Galatasaray maçı ne zaman? Bu hafta Galatasaray kiminle oynuyor, GS maçı ne zaman, saat kaçta? Fenerbahçe maçı ne zaman? Bu hafta Fenerbahçe kiminle oynuyor, FB maçı ne zaman, saat kaçta? İstanbul hafta sonu yağmurlu mu? 4-5 Mayıs Cumartesi Pazar İstanbul yağmurlu mu? Beşiktaş Rizespor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Beşiktaş Rizespor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Halim Okta kimdir? Halim Okta hangi takımları çalıştırdı? Alex de Souza hangi takıma geliyor, Fenerbahçe'ye mi geliyor? Beşiktaş Rizespor maçı CANLI izle! 3 Mayıs BJK Rizespor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Gaddar 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title