Haberler

Numan Kardeşim, IMF ile Konuşmamak Gaflet, Bu Güçle Masadan Kaçmam

Başbakan Tayyip Erdoğan, Askon Genel Kurulu'nda Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtuluş'un 'IMF'yi Elimizin Tersi ile İtelim' Sözlerine, "Numan Kardeşim, Güçlüysek, IMF Masasından Niye Kaçalım" Yanıtını Verdi. "IMF ile Konuşmazsam Gaflet Olur" Diyen Erdoğan, "2 Yıldır Masadayız, Stand -By İmzalamadık. İşimize Gelmezse Yine İmzalamayız, İşimize Gelirse İmzalarız" Dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, ASKON Genel Kurulu’nda Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtuluş’un ‘IMF’yi elimizin tersi ile itelim’ sözlerine, “Numan kardeşim, güçlüysek, IMF masasından niye kaçalım” yanıtını verdi. “IMF ile konuşmazsam gaflet olur” diyen Erdoğan, “2 yıldır masadayız, stand-by imzalamadık. İşimize gelmezse yine imzalamayız, işimize gelirse imzalarız” dedi.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile süren görüşmelerde, Türkiye’nin güçlü olduğunu vurgularken, beklenen stand-by için “İşimize gelmezse imzalamayız” dedi. Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’un ‘anlaşma imzalamayalım’ çağrısı üzerine Erdoğan, “Numan kardeşim, güçlüysek, IMF masasından niye kaçalım” yanıtı verdi.

Kıyamet kopmadı

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği’nin (ASKON) 6’ncı Genel Kurul Toplantısı’nda konuşan Numan Kurtulmuş, şunları dile getirdi: “Dünyada 3.5 milyar insanın yıllık milli gelir toplamı 300 kişinin mal varlığına eşit. Vahşi kapitalizmin vampir kapitalizme dönmüş şekliyle sorunlara çözüm bulunamaz. Türkiye yeni medeniyeti inşa etme çabasına en uygun ülkelerin başında geliyor. Yeter ki biz batmakta olan gemiye zorla binmeye gayret etmeyelim. Bir süredir IMF ile anlaşma imzalamıyoruz, kıyamet kopmuyor. Ben buradan millet adına rica ediyorum, lütfen IMF ile yeni bir stand-by anlaşmasını imzalamayın, elimizin tersiyle itelim.”

İşime gelirse

Kurtulmuş’un bu sözlerine yanıt veren Erdoğan, “Numan kardeşim, dünya küresel. Artık, para Türkiye’nin sınırları içine mahkum değil” diyerek, şöyle konuştu: “IMF ile 2 yıldır masadayız. Stand-by anlaşmasını imzalamadık. İşimize gelmezse yine imzalamayız, işimize gelirse imzalarız. Fakat IMF’nin adını duyunca kaçmanın, korkmanın, irkilmenin anlamı yok. Niye korkuyor, niye irkiliyoruz? O masadan ülkenin lehine bir kararla kalkabiliyorsam, oturup konuşurum. Konuşmamamın anlamı yok. Konuşmazsam gaflet olur.”

Güçlüysem korkmam

Ekonomide maharetin, finansı, bilgiyi ve insanı yönetmek olduğunu vurgulayan Erdoğan, bu üçünün sağlanması durumunda başarının yakalanacağını söyleyen Erdoğan, “En ucuz parayı IMF’den satın alabiliyorsam, ben oradan bunu alırım, hiç de çekinmem. IMF bizden önce olduğu gibi davranmaya kalkarsa o zaman IMF’ye ‘Bizim yolumuz burada ayrılıyor’ deriz. Biz bugüne kadar böyle yaptık Eğer güçlüyseniz masadan kaçmazsınız. Güçlüyseniz, düşünce hürriyetinden korkmazsınız, inancınıza güveniyorsanız inanç hürriyetinden korkmazsınız.”

Ekonomi gazetecilerine ödüllerini Başbakan verdi

ASKON genel kurulunda “İletişim” ile “Reel Sektör Performans Ödülleri”, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından sahiplerine verildi. Törende ödül alan gazeteciler, Perihan Çakıroğlu (Bugün), Turhan Bozkurt (Zaman), İbrahim Kahveci (Yeni Şafak), Volkan Özsoy (Dünya), Mustafa Uzun (Vakit), Hacer Gemici (HaberTürk), Vahap Munyar (Hürriyet), Servet Yıldırım (CNBC-E), Hüseyin Özay (Star) ve M. Reşat Erol (Milli Gazete) oldu.

Gemiyi delenler üst kattakiler

ASKON’un bu yılki genel kurulu “Marufun Egemenliği” temasıyla düzenlenirken, gösterilen filmde dünya Titanik’e benzetilerek, geminin alt kattakilerin isyanıyla battığı yansıtılınca Başbakan Tayyip Erdoğan, bunu şöyle yorumladı: “Türkiye’de bir gerilim politikası varsa bu gerilimi üretenler varsa iktidar mücadelesini yapanlar, sınıf mücadelesini yapanlardır. İşin aslı budur. Az önce Titanik’i seyrettik. Bakın Titanik’te gemiyi delenler alt katta olanlar, ama şimdi gemiyi delenler üst katta olanlar. Fark bu.

Sıkıntı burada.”

7 yılda 81 ülkeye 233 kere gittim

TÜRKİYE’nin elde ettiği başarıları anlatırken, “Türkiye bu seviyelere kolay gelmedi” diyen Tayyip Erdoğan, şunları dile getirdi: “Gece gündüz çalıştık. 7 yılda 81 ülkeye 233 ziyarette bulundum.81 ilin her birine en az 2 kez gittim. Yeni Zelanda’dan Meksika’ya kadar ülkemin, milletimin çıkarları için, iş adamlarımızın sorunları, oralardaki soydaşlarımızın, vatandaşlarımızın meseleleri için mekik dokumuşuz. Biz bu ülkenin büyümesi bizi gururlandırdığı için koşuyoruz. Bu ülkenin itibarı arttıkça bizim göğsümüz kabarıyor. Gittiğimiz ülkelerde bize Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından, iş adamlarından, yatırımcılarından, müteahhitlerinden o ülkelerin yöneticileri hamdolsun övgü ile söz ediyorlar. Bunları duyduğum zaman tarifsiz bir onur hissediyorum. Türkiye’nin müteahhitleri dünyanın ikincisi. Birinci sırada 51 şirketiyle Çin, ikinci sırada 31 şirketiyle Türkiye. Bunlar durup dururken olmadı. Bütün o ülkelerle bunları görüşerek buralara geldik.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title