Haberler

Nevşehir'de Yerin 90 Metre Altından Çıkarılan Tuz Avrupa Ülkelerine Gönderiliyor

Güncelleme:

Nevşehir'de bulunan maden ocağından çıkartılan kaya tuzu, hem yurt içine hem de yurt dışına ihracat ediliyor. Tuz, belirli aşamalardan geçtikten sonra ambalajlanarak Avrupa ülkelerine gönderiliyor.

Yerin 90 metre altından çıkarılıyor, Avrupa ülkelerine gönderiliyor

NEVŞEHİR Nevşehir'de 90 metre yerin altında ki maden ocağından gün yüzüne çıkartılan kaya tuzu hem yurt dışına hem de yurt içine ihracatı yapılıyor.

Gülşehir ilçesine bağlı Tuzköy'de bulunan maden ocağından kaya tuzu çıkartılarak Türkiye ekonomisine kazandırılıyor. 90 metre yerin altındaki maden ocağından çıkartılan tuz belirli aşamaları tamamladıktan sonra, kullanım alanına, ambalajlama durumuna göre hazırlanan kaya tuzunun yurt içi ve yurt dışına sevkiyatı yapılıyor. Tuz Madeni İşletmecisi Suat Bilgin İHA'ya yaptığı açıklamada: "90 metre yerin altındaki madenden tuzları, elektrikli rotayzır makinelerle içerisinde egzoz dumanı, her hangi bir şey olmadan tamamen doğal haliyle fabrikamıza araçlarla taşıyoruz. Tuz, kırma eleme tesisimizden geçtikten sonra seçme, seçtikten sonra fabrikanın yıkama aşaması, fırınlama aşamasından geçiyor. Alt ürünler sanayiden, üst ürünler tekrar seçiliyor. Seçilen üst ürünler sofralık tuz haline getiriyoruz. Bunları birinci ve ikinci sınıf olarak ayırıyoruz. İkinci sınıf ürünleri yem fabrikalarına, birinci sınıf ürünleri sofralık tuz olarak ayırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bilgin, "Türkiye'de sofralık tuz ulusal marketlerin çoğunda var ama kendi markamız ile değil de bayi anlamında diğer illere gönderdiğimiz; ambalajlı, paketli değirmen, cam şişe olarak marketlere dağıtımını yapıyoruz. Yurt dışından ise Hollanda ve Ukrayna'ya gönderdik. Romanya'dan da talep var. Avrupa ülkelerine, Bulgaristan'a gönderdik. Devlete dolaylı yoldan vergi ve KDV'lerle birlikte 2 milyon Türk lirası veriyoruz. Tuzu Türkiye'de döviz olarak satmıyoruz Türk lirası olarak satışını yapıyoruz. Yurt dışından sipariş alan ülkelerden Avrupa'da ise ambalajlama pahalı olduğundan Türkiye'de ambalajlama ve paketlemesini yaptırarak ürün alma işlemini gerçekleştiriyorlar" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Nevşehir İhracat Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title