Haberler

Ne Kadar Gerekiyorsa Önlem Alırız

Hazineden Sorumlu Devlet Bakanı Şimşek, Ne Kadar Gerekiyorsa Önlem Alacaklarını İfade Ederek, IMF ile Bir Program Olsa da Olmasa da Bütçeyi Daha Gerçekçi Zemine Oturtacaklarını Söyledi.

Hazineden Sorumlu Devlet Bakanı Şimşek, ne kadar gerekiyorsa önlem alacaklarını kaydederek, IMF ile bir program olsa da olmasa da bütçeyi daha gerçekçi zemine oturtacaklarını vurguladı.

Hazine Müsteşarlığı'nın kuruluş yıldönümü kokteyline Hazineden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay katıldı. Kokteylde basının "Bütçede yapılan daralma devam edecek mi" sorusuna Şimşek, ne kadar gerekiyorsa önlem alacaklarını belirtti. IMF ile bir program olsa da olmasa da bütçeyi daha gerçekçi zemine oturtacaklarını söyleyen Şimşek, bu dönemde ihracata destek verdiklerini anımsattı. Eximbank'ın sermayesini de artıracaklarını kaydeden Şimşek, Sukuk İcara Yasası'na henüz son şekli vermediklerini ifade etti.

Şimşek, bir gazetecinin "Dün açıklanan asgari ücreti yeterli buluyor musunuz" sorusuna ise cevap vermekten kaçındı.

-"1 MİLYAR DOLAR ALACAĞI SÖZÜNÜ MALİYE BAKANI UNAKITAN'DAN ALDIK"-

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ise, Eximbak'ın sermaye artımı için 1 milyar dolar alacağı sözünü Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'dan aldıklarını belirterek, "Biz alacağımıza biraz şahiniz" dedi. Tüzmen, Hazine Müsteşarlığı'nın Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın alt katında olduğunu söylemesi üzerine, Şimşek de üstlerinin sağlam olduğunu söyledi.(ANKA)

(HLY/TT/BÜN)

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title