Haberler

MPM Ve DPB'den "Kamu Personelinin Verimliliği" Projesi

Milli Prodüktivite Merkezi ile Devlet Personel Başkanlığı, "Kamu Personelinin Verimliliği" adlı bir araştırma projesi başlattı.

Milli Prodüktivite Merkezi ile Devlet Personel Başkanlığı, kamu yönetiminde görevli personelin verimlilik sorunlarını tespit etmek ve verimlilik düzeyini artırmak amacıyla "Kamu Personelinin Verimliliği" adlı bir araştırma projesi başlattı.

Kamu personel sistemi ve verimlilik konusunda otorite olan iki kurumun birlikte yürüttüğü araştırmanın, Türk kamu personel sisteminde verimlilik artırıcı tedbirlerin alınmasında yol gösterici olması hedefleniyor.

MPM'nin ve DPB'nin koordinatörlüğünde, memur sendikaları ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının eşgüdümünde yürütülen projenin ilk aşaması hazırlık çalışmaları ve alan etüdü, ikinci aşaması ise saha araştırmasından oluşuyor.

Araştırmanın üçüncü ve son aşamasında ise kamu personelinin verimlilik düzeyinin artırılmasını sağlayacak önerilerin geliştirilmesi, ihtiyaç duyulan eğitim ve danışmanlık hizmetlerinin verilmesi öngörülüyor.

-ODAK GRUP TOPLANTILARI TAMAMLANDI-

Projenin hazırlık aşaması ve alan etüdü kapsamında yaklaşık 80 kamu kurum ve kuruluşunun strateji geliştirme başkanlıklarının katıldığı odak grup toplantıları planlandı, bunların 4'ü DPB'de, 3'ü MPM'de gerçekleştirildi.

Odak grup toplantılarında yürütülecek olan araştırmanın tanıtımı yapılarak saha araştırmasının yöntemine ilişkin görüşler alındı ve kamu yönetiminde yaşanan verimlilik sorunlarının neler olduğu sorgulandı.

Yapılacak çalışmada ne gibi kısıtlarla karşılaşılacağı tartışıldı. Toplantılara katılan kurum ve kuruluş temsilcileri, konuya kendi yaşadıkları sıkıntılar doğrultusunda yaklaşarak yapılacak araştırma için gerekli tüm desteği vermeye hazır olduklarını ifade ettiler.

-SAHA ARAŞTIRMALARI EYLÜL-EKİM'DE BAŞLIYOR-

Odak grup toplantılarından edinilen bilgiler çerçevesinde Eylül-Ekim aylarında saha araştırmasına başlanması planlanıyor. Merkez ve taşra teşkilatlarında değişik araştırma yöntemleriyle gerçekleştirilecek olan saha araştırması sırasında yönetici kesimle yüz yüze görüşmeler ve mülakatlar gerçekleştirilecek, personele yönelik anketler uygulanacak.

Ayrıca, gerekli görülmesi halinde çeşitli grupların katıldığı odak grup toplantıları düzenlenecek. Çalışma sırasında mümkün olduğu kadar çok kamu personeli kapsama alınmaya çalışılacak.

Kamuoyunun ve ilgili kesimlerin eleştiri ve önerilerini almak amacıyla www. kavep. gov. tr adresli resmi bir internet sitesi oluşturuldu. Yakın zamanda kullanıma açılacak olan siteye ilgili herkes girebilecek, yapılan çalışmaları takip edebilecek, önerileri ve eleştirilerini bildirebilecek.

Araştırmadan elde edilecek çıktılardan yola çıkılarak kamu yönetiminde yaşanan aksaklıkların belirlenmesi, bunların giderilmesine yönelik öneriler geliştirilmesi ve kamuda daha verimli bir çalışma ortamının oluşturulması amaçlanıyor. - Ankara

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title