Haberler

Moody's'ten kritik Türkiye değerlendirmesi: Sürpriz TCMB başkanı değişikliği not baskısını artırır

Güncelleme:

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Naci Ağbal'ın Merkez Bankası Başkanlığı'ndan alınmasıyla ilgili kritik değerlendirmelerde bulundu. Sürpriz değişikliğin not baskısını artıracağını belirten Moody's, sermaye akımlarının kısa vadede tersine dönebileceğini savundu.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda ( Tcmb ) yaşanan görev değişikliği ile ilgili değerlendirmede bulundu.

"SERMAYE AKIMLARI TERSİNE DÖNEBİLİR"

Moody's, Naci Ağbal'ın Merkez Bankası Bankası Başkanlığı görevinden alınıp yerine Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu'nun getirilmesiyle ilgili yaptığı değerlendirmede söz konusu sürpriz değişikliğin not baskısını artıracağını belirtti. Kuruluşun değerlendirmesinde, önceki TCMB Başkanı Naci Ağbal'ın görevinden alınmasıyla birlikte özellikle 11,2 milyar dolarlık net portföy akımı başta olmak üzere sermaye akımlarının kısa vadede tersine dönebileceği vurgulandı.

"TL ÜZERİNDEKİ BASKI ARTABİLİR"

Değerlendirmede dolar ve altın cinsi tutulan mevduatların daha fazla yükselerek TL üzerindeki baskıyı artırabileceği de ifade edildi.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Naci Ağbal Türkiye TCMB Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (28)

mehmet:

kredi derecelendirme kuruluşları işine gelmediği zaman hep böyle beyanatlar veriyor. faizleri düşmesi pek beğenmiyorlar nedense

21
36
yanıtYanıtla
FİRUZE:

Ne ilgisi var isvece norvece danimarkaya izlandaya finlandiyaya lüksenburka Belçika isvicreye Avusturya ya böyle demclet vermiyorda niye böyle ülkelere beyanatlar veriyor çünkü şark kurnazısın ekonomin kötü yönetiliyor ortadogulu cehalet ve sefalet icindeki fin ticareti yapan arabın pesindesin ilme bilme uzaksın orta cag gerisindeki dogmaları helal haram diyerek kendini kandırıp gerçeklerden uzaksın biat peşindesin sorgudan uzaksın senin anlayacağın çağın dısındasın adamlar haklı hemde sonuna kadar

yanıt33
yanıt23
Früze çağın gerisinde diyerek aslında içindeki din:

Früze çağın neresinde

yanıt0
yanıt0
EFEDAYI:

Madem dolar gine yükselecekti neden faizi yüzde 19'' a çıkardınız. Şimdi bu faizle bu döviz kuruyla kim iş yapar ; kim yatırım yapar ? Kim ev, kim araba alabilir ?

42
4
yanıtYanıtla
mehmet:

kredi derecelendirme kuruluşları işine gelmediği zaman devamlı böyle beyanatlar veriyor faizlerin düşmesi pek işlerine gelmiyor.

10
25
yanıtYanıtla
SIRRI:

Türkiye!yi bitirmeye gelmişler.

20
7
yanıtYanıtla
adonis:

bitirilecek kadar zayıfsan suç daha fazla sendedir.

yanıt7
yanıt1
Şahin:

Merkez başkanının sık sık değiştirilmesi, ekonomik verilerin düzensizliği vs. vs. hepsini anlarım da Naci Ağbal ile sorunları ne, neden daha önceki başkanlarla ilgili dünya basını bu kadar ilgilenmedi, neden Naci Ağbalı bu kadar sevdiler, ben söyliyeyim Faiz lobisi geldiği sürede iki defa ciddi faiz artırımına giden ve iyi paralar kazandıran adamı başının üstüne koyar da ondan, Uamanlar faiz artırımı beklemezken ve bazı uzmanlar 100 baz puan beklerken bizim merkez başkan alın size 200 dedi :))

11
14
yanıtYanıtla
şahinnnn:

''''''''Merkez başkanının sık sık değiştirilmesi, ekonomik verilerin düzensizliği vs. vs. ''''''''tek doğru dediğin bu

yanıt3
yanıt2
vatandaş:

bu yeni başkan bakalım kaç gun dayancak

17
3
yanıtYanıtla
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title