Haberler

Mısır, 500 Bin Türk Turist Çekmek İçin Tanıtıma Yüklenecek

Mısır, Türkiye'de Düzenleyeceği Tanıtım Kampanyasıyla İki Yıl İçinde 500 Bin Türk Turisti Çekmeyi Hedefledi. Mısır Turizm Konsolosu Nahed Gamal Eldin, Türkiye'den Yılda 52 Bin Turist Çektiklerini Belirterek, "15 Aralık'ta Başlayacak Tanıtım Kampanyamızla Bu Sayıyı 500 Bine Çıkartmak İstiyoruz" Dedi.

MISIR, Türkiye’de düzenleyeceği tanıtım kampanyasıyla iki yıl içinde 500 bin Türk turisti çekmeyi hedefledi. Mısır Turizm Konsolosu Nahed Gamal Eldin, Türkiye’den yılda 52 bin turist çektiklerini belirterek, “15 Aralık’ta başlayacak tanıtım kampanyamızla bu sayıyı 500 bine çıkartmak istiyoruz” dedi.

KUZEY Afrika ülkesi Mısır, Türkiye’den çektiği turist sayısını iki yıl içinde 500 bine çıkarmayı hedeflerken, ilk defa ülkeye yönelik 200 bin dolarlık tanıtım kampanyası başlatacak. 15 Aralık’ta başlayacak kampanya çerçevesinde cadde ve metrolarda reklamlar yer alacak. Mısır Turizm Konsolosu Nahed Gamal Eldin, Türkiye’den yılda 52 bin turist çektiklerini belirterek, “Türkiye, Çin ve Hindistan bizim için yeni pazarlar. Türkiye’den çektiğimiz turist sayısını 500 bine ulaştırmak istiyoruz. Bu amaçla ilk defa 200 bin dolar bütçeli tanıtım yapacağız. Türk seyahat acentelerinin Mısır turu reklamlarının yarısını da hükümetimiz ödeyecek” dedi.

Yeni destinasyonlar

Türk turistlerin Mısır’da destinasyon olarak en çok Kahire, Sharm El Sheyk ve Nil Nehri turunu tercih ettiğini aktaran Eldin, “Yeni destinasyon olarak da İskenderiye ve Kızıl Deniz’de Marsa Alem gibi yerleri öne çıkarmak istiyoruz. Türkler Mısır’ı piramitlerden ibaret sanıyor” diye konuştu. Eldin, her yıl yurtdışına tatile giden 9.5 milyon Türk’ten 500 bininin Mısır’a yönelmesi için uğraşacaklarını kaydetti.

Nil’de cruise turu

Eldin, Nil Nehri üzerindeki cruise turlarına Türk turistlerin daha çok ilgi göstermesini beklediklerini de dile getirdi ve “Nil üzerinde yer alan Luksor, Asuan, Edfu gibi şehirlerin ziyaret edildiği cruise’lara her geçen yıl daha fazla ilgi gösteriliyor. Nil üzerinde tur yapan 254 cruise gemisi var. Bütün tarihi yerlerin ve Isis, Edfu, Karnak gibi ünlü tapınakların dolaşılabildiği turların kişi başı gecelik fiyatı 150 dolardan başlıyor”  dedi.

Türk turizmini örnek alıyoruz

TÜRKİYE’nin turizmdeki rakiplerinden biri olan Mısır’ın turizmiyle ile de ilgili bilgi veren Nahed Gamal Eldin, yılda 12.5 milyon turist çektiklerini; ancak kriz nedeniyle turizmde yüzde 7’lik kayıp yaşadıklarını anlattı. Eldin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türk turizm sektörünü çok beğeniyor ve örnek alıyoruz. Mısır’da 250 bin yatak kapasitesi var. 100 bin yatak da yapım aşamasında. Ülkeye en çok turisti Almanya, İtalya, Rusya ve İngiltere’den çekiyoruz. Mısır hükümeti turizmi çok önemsiyor.”

Mısır’daki erkeklerde Tatlıtuğ kıskançlığı var

MISIR’dan da Türkiye’ye giden turist sayısının yılda 58 bin olduğunu aktaran Nahed Gamal Eldin, “Türk dizileri Mısırlılar tarafından çok seviliyor, bu da ülkenize ilgiyi artırdı. Bir dönem Kanal D’de yayınlanan Gümüş dizisinde baş rol aynayan Kıvanç Tatlıtuğ’un ülkede ciddi bir hayran kitlesi var. Mısırlı kadınlar kocalarının dizideki adı Muhannet olan Tatlıtuğ gibi davranmasını istediği için, evlerde kavgalar çıkıyor” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title