Haberler

Milyonlarca kamu çalışanını ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde ikinci toplantı yarın yapılacak

Güncelleme:

8 milyondan fazla kamu çalışanını doğrudan etkileyecek olan toplu sözleşme görüşmeleri devam ediyor. İkinci toplantı yarın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapılacak. Toplantıda kamu işveren tarafının teklifini açıklaması beklenirken, üçüncü toplantısı 17 Ağustos'ta yapılacak görüşmelerin ay sonuna kadar tamamlanacağı ifade edildi.

Milyonlarca kamu görevlisinin merakla beklediği 7. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri sürüyor. Kamu çalışanlarını yetkili sendika olarak Memur-Sen temsil ediyor. 1 Ağustos'ta başlayan görüşmelerde 9 Ağustos'ta müzakere aşamasına geçildi. Müzakere süreci tamamlandı. Şimdi gözler yarın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapılacak ikinci toplantıya çevrildi. Kamu işveren tarafının yarınki toplantıda teklifini açıklaması bekleniyor.

4 MİLYON MEMURU YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR

Bu toplantıda Kamu İşveren Heyeti ilk teklifini kamuoyuna açıklayacak. Toplu sözleşme görüşmelerinde yaklaşık 4 milyon memur ile 2 buçuk milyon memur emeklisinin 2024-25 yıllarındaki mali ve sosyal hakları netleşecek.

15 AĞUSTOS'TA TEKLİFLERİN MÜZAKERESİNE GEÇİLECEK

Belirlenecek oranlar 65 yaş aylığı, engelli maaşı ve evde bakım maaşları üzerinde de etkili olacak. 8 milyondan fazla kişi doğrudan etkilenecek. Toplu sözleşme görüşmelerinde 15 Ağustos'ta genele ilişkin tekliflerin müzakeresine geçilecek.

AY SONUNA KADAR TAMAMLANACAK

Üçüncü toplantı 17 Ağustos'ta yapılacak. Görüşmeler ay sonuna kadar tamamlanacak.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (15)

Muharrem Güreli:

Verin memura ülkenin tapusunu doymaz onlar bu ülkede askerin dışında her memurun aldığı para haramdır

37
186
yanıtYanıtla
özcan karakoç:

Yıllardır maaş elimize geçmeden size emekli maaşı vereceğim diyerek para keserken kimse neden ses etmiyor şimdi ödeme zamanı geldiğinde ise herkes devletçi rolü yapıyor

yanıt26
yanıt2
Orcun Yazicioglu:

Hakkimi helal etmiyorum odedigim vergileri bunlara

29
128
yanıtYanıtla
Ahmet Ufuk Erdoğan:

Oooh sen çalışki biz yiyek

yanıt7
yanıt0
Özgür Sevindik:

Gerçekteen merak ediyorum daha nereye kadar uşçinin sırtindan geçinecek bu devlet ve öz evladı memurlar kurumsal firmalarda dahil işçinin maas ve sigortasiyla oynarken 3 veya 5 yıllik tazminatını vermemek için ugraşan işverenlere nekadar vergi affı verip insanlari köleleştirecek

42
101
yanıtYanıtla
mahmut:

Devlet ülkenin yüzde 70'ine maaş ödüyor. Emekliler vardı EYT liler de katıldı. yaşlı, Dul yetim, engelli, bakıcı maaşı, memur, işçi ordu güvenlik polis, öğretmen, adli personel, bunlar arasında en fazla ağlayıp az diyen de en çok alanlar neden se?!

26
95
yanıtYanıtla
D:

Ekonomiyi düzeltin kimse bir şey istemez. Memurun tek derdi geçinebilmek. Ülkedenin işleyişine sebep olan memura neden düşmansınız anlayamıyoruz. Eğer çekememe gibi bir derdiniz varsa üniversite orda birkaç yıl okuyun KPSS'den yüksek puan alın memur olun.

88
21
yanıtYanıtla
Orcun Yazicioglu:

Siz sadece bu devlete vatandasa kambursunuz ozellikle 3 ay bedava maas alan oretmenler

yanıt7
yanıt67
ekrem celebi :

bunlar devletın memuru maaş bıle almamalrı gerek

1
58
yanıtYanıtla
Türk 182:

Memur ,işçi,emekli hepimizin sıkıntısı ayni niye birbirimize düşelim,emekliye verilen dözler tutulmadı,

52
0
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title