Haberler

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yeni proje! Meslek liselerine fabrika kurulacak, 81 ilde ucuz ekmek satılacak

Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, vatandaşların düşük fiyattan ekmek alabilmesi için 15 okulda ekmek fabrikası kurduklarını ve günlük 250 bin ekmek kapasitesine ulaştıklarını söyledi. Bakanlığın yeni projesini ilk kez açıklayan Bakan Özer, "Türkiye'de 81 ilde 100 noktaya, meslek lisemize ekmek fabrikası kuracağız ve günlük 1 milyon ekmek üretim kapasitesiyle o liselerin çıkışındaki satış büfelerinde vatandaşımızın düşük fiyatla ekmekle buluşmasını sağlayacağız." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Konya'da düzenlenen Eğitimden Üretime Tarım Çalıştayı'na katıldı. Selçuklu Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen çalıştayın açılışında konuşan Bakan Özer, vatandaşların ekmeğe daha uygun fiyattan ulaşmasını sağlamak amacıyla yapılan çalışmaları anlattı.

"ÖZEL SEKTÖR MESLEK EĞİTİMİNE KATKI VERMEDİ"

Özel sektörün meslek liselerine yönelik çalışmalar yapmadığını söyleyen Bakan Özer, "Nasıl tüm dünyada devlet üretim ve hizmet sektöründen tedrici bir şekilde çekilmişse, Türkiye'de de devlet üretim ve hizmet sektöründen tedrici bir şekilde çekildi. Ama dünyada olup da Türkiye'de olmayan bir süreç yaşandı. Mesela Kıta Avrupa'sına bakın, Uzak Doğu'ya bakın, bu süreçte mesleki eğitim de, özel sektör tarafından devralınmaya, omuzların üzerine yüklenilmeye başlandı. Ama Türkiye'de özel sektör maalesef meslek eğitimi üzerine almak, ona katkıda bulunmak istemedi." ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan vatandaşı sevindirecek proje! 81 ilde ekmek 2 TL'den satılacak

"GÜNDE 250 BİN EKMEK ÜRETİLİYOR"

Özer, okullarda kağıt havlu üretilmeye başlandığını, bu üretimin artıp 2022-2023 eğitim dönemine tüm okullarda öğrencilerin lavabolarda kağıt havlu kullanabileceğini kaydetti. 15 okulda ekmek fabrikası kurduklarını aktaran Özer, "Şu anda günlük 250 bin ekmek üretim kapasitesine ulaştık. Geçen hafta Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımızla ekmek satış reyonlarında günlük 50 bin ekmek üretim protokolünü imzaladık. Biz 1,5 TL'ye vereceğiz, belediyemiz de 2 TL civarında satacak." dedi.

"VATANDAŞLARIMIZI DÜŞÜK FİYATLI EKMEKLE BULUŞTURACAĞIZ"

Bakan Özer, "Buradan ilk defa açıklıyorum" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'de 81 ilde 100 noktaya, meslek lisemize ekmek fabrikası kuracağız ve günlük 1 milyon ekmek üretim kapasitesiyle o liselerin çıkışındaki satış büfelerinde vatandaşımızın düşük fiyatla ekmekle buluşmasını sağlayacağız."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

milli eğitim bakanlığı Mahmut Özer Konya Haberler

500

Yorumlar (27)

Hakan Soyadi:

Ekmek yapmak ne ya :) fırıncı açığımız varda haberimiz mi yok

166
68
yanıtYanıtla
GARİBAN:

VAR TABİ FIRIN USTASI YOK TÜRKİYEDE CAHİL ÇOCUK

yanıt4
yanıt1
Taha Akçayır:

Kendi işini yapamayan, başkasının işini hiç yapamaz

181
38
yanıtYanıtla
Bilir kişi:

Özel sektör ancak cebini doldurmanın peşinde, meslek liseleri veya mesleki eğitim okullarına destek mi verecek ben buna gülerim.

139
18
yanıtYanıtla
Berat Çetin:

Eğitim veremiyoruz bari ekmek verelim demiş.,

106
20
yanıtYanıtla
ismail bey :

bu sene ekmek. daha sonra şeker, un, tuz, sıvı yağ ve petrol bile üretirler. bütün sorunlar böylece çözülür..

54
11
yanıtYanıtla
Hops Dediks:

Ekmeği artık makinalar yapıyor. Siz meslek lisesinde bu makinaların nasıl yapıldığını öğretin. Çiftçiye de üretim yapması için destek verin. Sanki problem çözüyor gibi görünmeyin.

26
4
yanıtYanıtla
Poyraz Karayel:

eğer muhalefeti bu projeyi bulsaydı kazanırdı ama adamlarda vizyon yok

5
12
yanıtYanıtla
Cevap :

Okulda ekmek üretilmesi normaline geliyorsa nasıl bir kafa yaşadığınız belli. :)

yanıt2
yanıt1
Doğrucu Davud:

Her taraf İmam Hatip Lisesi oldu. Buradan çıkan öğrencilerin ekonomiye ne katkısı olacak. Bari İmam Hatip Liselerini de pastane yapın da ekonomiye katkıları olsun. zaten sabah namazında çalışmaya başlıyorlar pastacılar. İsabet olur

11
6
yanıtYanıtla
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title