Haberler

Milletlerarası Antlaşmalar Resmi Gazete'de

Çifte vergilendirme, turizm, tarım, gümrük gibi birçok konuyu kapsayan milletlerarası antlaşmalar Bakanlar Kurulu'nca onaylandı.

Çifte vergilendirme, turizm, tarım, gümrük gibi birçok konuyu kapsayan milletlerarası antlaşmalar Bakanlar Kurulu'nca onaylandı.

Resmi Gazete'de Milletlerarası Antlaşmaların Bakanlar Kurulu tarafından onaylanmasına ilişkin kararlar yayımlandı. Buna göre, 15 Haziran 2009'da Viyana'da imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Temsilen Tarım ve Köyişleri Bakanı ile Avusturya Cumhuriyeti Hükümetini Temsilen Federal Tarım, Orman, Çevre ve Su Yönetimi Bakanı Arasında Tarım Alanında İşbirliği Konulu Mutabakat Zaptı", 8 Şubat 2007 Ankara'da imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Federal Demokratik Etiyopya Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Turizm Alanında İşbirliği Anlaşması"nın onaylanmasına karar verildi.

-ÇİFTE VERGİLENDİRME-

Öteyandan, 30 Eylül 2009'da Lüksemburg'da imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti ile Lüksemburg Büyük Dükalığı Arasında Gelir ve Servet Üzerinden Alınan Vergilerde Çifte Vergilendirmeyi Önleme ve Vergi Kaçakçılığına Engel Olma Anlaşmasını Değiştiren Protokol" ile 22 Nisan 2010'da Ankara'da imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Yeni Zelanda Hükümeti Arasında Gelir Üzerinden Alınan Vergilerde Çifte Vergilendirmeyi Önleme ve Vergi Kaçakçılığına Engel Olma Anlaşması"nın onaylanması Bakanlar Kurulu'nca kararlaştırıldı.

-BAĞDAT'TA İMZALANAN 3 ANTLAŞMA-

15 Ekim 2009'da Bağdat'ta imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Irak Cumhuriyeti Tarım Bakanlığı Arasında Tarım Alanında Ekonomik, Bilimsel ve Teknik İşbirliği Mutabakat Muhtırası", "Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Irak Cumhuriyeti Tarım Bakanlığı Arasında Bitki Koruma ve Karantina Alanında İşbirliği Mutabakat Muhtırası" ile "Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Irak Cumhuriyeti Tarım Bakanlığı Arasında Hayvan Sağlığı Alanında İşbirliği Mutabakat Muhtırası"nın onaylanması Bakanlar Kurulu'nca kararlaştırıldı.

Ayrıca, 23 Aralık 2009'da Şam'da imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti ile Suriye Arap Cumhuriyeti Arasında Bilgi ve İletişim Teknolojileri Alanında Mutabakat Zaptı", 13 Ocak 2010'da Moskova'da imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Rusya Federasyonu Hükümeti Arasında Bitki Karantinası Alanında İşbirliği Anlaşması", 26 Ekim 2009 tarihinde Belgrad'da imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Sırbistan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Teknik ve Mali İşbirliği Anlaşması",

2 Mayıs 2006'da Ankara'da imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Bahreyn Krallığı Arasında Denizcilik Anlaşması", 26 Nisan 2005 tarihinde Ankara'da imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Afganistan İslam Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Gümrük Konularında İşbirliği ve Karşılıklı Yardımlaşma Anlaşması"nın onaylanmasına Bakanlar Kurulu karar verildi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title