Haberler

Metro Holding, MEPET'i Satıyor

Güncelleme:

Galip Öztürk'ün başında bulunduğu Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding A.Ş. bağlı şirketlerinden MEPET'in satışı için Lukoil ile masaya oturdu.

Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding A.Ş., kendisine bağlı şirketlerden MEPET'in satışı için Lukoil ile görüşmelere başladığını duyurdu.

Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding A.Ş., kendisine bağlı şirketlerden MEPET'in satışı için Lukoil ile görüşmelere başladığını duyurdu. Konu ile ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) şu açıklamaya yer verildi, "21 ocak 2014 tarihinde şirketimiz sahibi olduğu MEPET Metro Petrol ve Tesisleri San. Tic. A.Ş. (MEPET) Hisselerinin satışı için görüşmelere başlamak üzere, Lukoil Eurasia Petrol A.Ş. ile niyet mektubu imzalamıştır".

PİYASA DEĞERİ 301 MİLYON TL

MEPET'in piyasa değeri 301 milyon TL seviyesinde bulunuyor. Halka açık konumdaki MEPET bünyesinde akaryakıt istasyonları ve dinlenme tesisleri bulunuyor.

ŞİRKET DAVALIK

Satışa konulan MEPET ile ilgili devam eden iflası istemi ile devam eden bir dava da bulunuyor. Türkiye Jokey Kulübü’nün eski genel sekreteri Uğur Alp Atan adına açılan dava Anadolu Asliye Ticaret Mahkemesi'nde devam ediyor.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Metro Holding’in patronu Galip Öztürk ve Türkiye Jokey Kulübü’nün ( TJK ) eski genel sekreteri Uğur Alp Atan, İstanbul’un en işlek iki akaryakıt istasyonu için karşı karşıya gelmişti. Büyük İstanbul Otogarı’nın Kuzey ve Güney yönünde bulunun iki istasyonda, Öztürk’ün sahibi olduğu şirketin lisansı ile faaliyet gösteren Atan’ın sözleşmesi tek taraflı feshedildi. Atan, piyasa değeri 107 milyon lira olan halka açık MEPET’in iflasını istedi, başka bir mahkemede ise 16 milyon liralık alacak davası açtı. MEPET’in avukatları ise asıl alacaklının kendileri olduğu savunması yaptı.

LUKOİL FULL'Ü DE ALMIŞTI

Rus Lukoil, Aytemiz Petrol'e ait Akpet'in yanı sıra geçtiğimiz yıl da Full Petrol istasyonlarını satın almıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Jokey Kulübü Galip Öztürk Lukoil Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (1)

GECELERİN YARGICIscarface@windowslive.com:

HURŞİT YAVAŞ IN MİRASINI YİYEN ADAM,,, KESER DÖNER SAP DÖNER GÜN GELİR HESAP DÖNER ,,,,,,

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title