Haberler

Mersin'de Ekonomi Zirvesi Düzenlendi

Güncelleme:

Mersin'de Valilik ve Nişantaşı Eğitim Vakfı işbirliğiyle düzenlenen 'Ekonomi Zirvesi' etkinliğinde, ekonominin hayatın her alanında önemli bir rol oynadığı vurgulandı. Vali Ali Hamza Pehlivan, Mersin'in ekonomik potansiyelini ve başarılarını anlattı. Panelde ise üniversitelerin öğretim üyeleri ve firmaların temsilcileri bir araya geldi.

Mersin'de, Valilik ve Nişantaşı Eğitim Vakfı işbirliğinde "Ekonomi Zirvesi" etkinliği düzenlendi.

Vali Ali Hamza Pehlivan, "Gelenekselden Dijital Ekonomiye, Cumhuriyetin 100. Yılında Türkiye" temasıyla Yenişehir ilçesindeki bir otelde gerçekleşen programda, ekonominin hayatın her alanında yer bulduğunu söyledi.

İktisadın günlük yaşama etkisini örnekleriyle anlatan Pehlivan, dünyadaki gelişmelerin ekonomiye yansıdığını ifade etti.

Pehlivan, Mersin'in ekonomide potansiyeli yüksek bir kent olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

" Mersin, Gayri Safi Yurt İçi Hasıla listesinde ilk 10 kent arasında. Hem nüfusu hem de yüz ölçümü itibarıyla yine ülke sıralamasında ilk 10'un içerisindeyiz. Vergi gelirleriyle ilk 6 içerisindeyiz. Gümrük kapılarından yapılan ihracat, ithalat rakamlarıyla 35 milyar doları yakalamış bir iliz. Sanayisiyle, yüzlerce firmasıyla hem iç hem dış piyasaya ürünler üreten, tarımda 8 üründe Türkiye sıralamasında 1'inci, 29 üründe de ilk 3'te yer alan bir kentiz. OSB'leri artan bir iliz. Etaplarıyla beraber 10 OSB'ye ulaştık. İstihdamda 25 bine ulaştık. Hedef, 50 bin olarak belirlenmiş durumda. Uluslararası limanımızla da dünyanın her tarafına seferler yapılıyor. Burada ciddi bir gemi trafiği söz konusu. 2,6 milyon TEU elleçleme kapasitesiyle bu ekonomik yapı içerisinde yer alıyor. İlimizin potansiyeli çok. Şu an itibarıyla halı hazırda ilimizde devam eden kamu yatırımı sayısı 639. Bunları değeri de 98 milyar lira."

Nişantaşı Eğitim Vakfı Kurucu Başkanı ve MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal da vakfın kuruluş sürecine ve eğitim alanında hayata geçirdikleri faaliyetlere ilişkin bilgiler verdi.

Konuşmaların ardından bazı üniversitelerin öğretim üyeleri ve çeşitli firmaların temsilcilerinin katılımıyla panel gerçekleştirildi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ali Hamza Pehlivan Nişantaşı Ekonomi Mersin Eğitim Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title