Haberler

Mersin 7. Uluslararası Gıda Fuarı Açıldı

Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, Mersin'in ihracatının 2012'nin 11 aylık döneminde 1,2 milyar dolara ulaştığını ve son verilerin de açıklanmasıyla önceki yılın ihracat rakamlarının geçileceğini belirtti.

Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, Mersin'in ihracatının 2012'nin 11 aylık döneminde 1,2 milyar dolara ulaştığını ve son verilerin de açıklanmasıyla önceki yılın ihracat rakamlarının geçileceğini belirtti.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile Forza Fuarcılık ve Organizasyon Hizmetleri A.Ş. işbirliğiyle düzenlenen, "Mersin 7. Uluslararası Gıda, Gıda Teknolojileri ve Paketleme Fuarı" açıldı.

Sever, CNR Expo Yenişehir Fuar Alanı'ndaki açılışta, Türkiye'de siyasi ve ekonomik istikrarın devam etmesinden kaynaklanan güven ortamı sayesinde, 10 yıl önce hayal edilemeyecek hamlelerin gerçekleştirildiğini söyledi.

Sanayide, ekonomide, ihracatta, sağlıkta ve ulaşımda hatırı sayılır gelişmelerin yaşandığını dile getiren Sever, "2023 vizyonumuz çerçevesinde, ihracatta 500 milyar dolar, milli hasıla 2 milyar dolar ve kişi başı gelir 25 bin dolara çıkarılması hedefimizdir. İnşallah bu hedefleri gerçekleştirip, dünyanın en kalkınmış 10 büyük ekonomisinden biri olacağız" diye konuştu.

2023 vizyonuna milletin desteğiyle erişilebileceğinin altını çizen Sever, şunları kaydetti:

"Başarıyı elde ederken üretimiyle, sanayisiyle, ihracatıyla eş zamanlı olarak, ciddi manada bir dönüşüm sürecinin de devamlılığının mecburiyeti var. Artık teknolojiyi takip eden ülke değil, teknolojisi takip edilen ülke olmak istiyoruz. Mersin için baktığımızda ihracatımızın 300 milyon dolarlardan 1,3 milyar dolarlara geldiğini görüyoruz ve 2023 vizyonu çerçevesinde sadece Mersin'in ihracat hedefini 10 milyar dolar olarak belirledik. Mersin'in 2010 yılında 2,8 milyar dolarlık tarımsal hasılasıyla, 2,9 milyar dolarla birinci olan Antalya'nın hemen altında olduğunu görüyoruz. Bu çalışmaları sürdürdüğümüz takdirde bir kaç yıl içerisinde Türkiye'nin en fazla tarımsal hasılaya sahip ili olmaya adayız. Ayrıca, Mersin'in ihracatı, 2012'nin 11 aylık döneminde 1,2 milyar dolara ulaştı. İnşallah son veriler de açıklandığında, 2011 yılındaki 1,3 milyar dolarlık ihracat rakamını geçmiş olacağız. Bu fuarın Mersin'in hedeflerine ulaşmasına önemli katkı yapacağına inanıyorum."

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut ise, tarım ve gıdanın birbirini tamamlayan iki kardeş sektör olduğunu söyledi.

Mersin'de aralıksız 7. Uluslararası Gıda Fuarı'nın açmanın heyecanını yaşadıklarını anlatan Aşut, "Bu fuarlarla kentin markalarını ve yeni pazarlarını oluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yıl fuarımıza Azerbaycan, Hindistan ve Sudan'dan da katılımcılar var. Fuarların Mersin'in ekonomisine büyük katkılar sunacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından fuarın açılışı yapıldı. Daha sonra Sever ve beraberindeki protokol üyeleri stantları gezdi.

Muhabir: Basir Gülüm / Kerem Kocalar

Yayıncı: İsa Sansar - MERSİN

Kaynak: AA / Ekonomi

Mustafa Sever Yenişehir Türkiye Mersin Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title