Haberler

Merkez Bankası yeni başkanı Şahap Kavcıoğlu, son yazısında nasıl bir yol izleyeceğinin sinyallerini vermiş

Güncelleme:

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal görevinden alınarak, yerine Şahap Kavcıoğlu atandı. Kavcıoğlu, 9 Şubat'ta kaleme aldığı bir makalede "Yüksek faiz, düşük kur politikasından kaybeden hep ülkemiz oldu" ifadelerine yer vermişti.

Merkez Bankası'nda Naci Ağbal başkanlık görevinden alındı, yerine Şahap Kavcıoğlu atandı. Gündeme bomba gibi düşen bu gelişme sonrası Merkez Bankası'nda Ağbal'ın yerine dümene geçen Kavcıoğlu'nun nasıl bir tutum sergileyeceği ise merak konusu oldu.

YÜKSEK FAİZE KARŞI ÇIKAN BİR İSİM

Ekonomi yazıları kaleme alan Merkez Bankası'nın yeni başkanı Kavcıoğlu, 9 Şubat'taki makalesinde dikkat çeken ifadeler kullanmıştı. Türkiye'nin, dünyada likiditenin bol olduğu dönemlerde yıllarca yüksek faiz, düşük kur politikası uyguladığını belirten Kavcıoğlu, kaleme aldığı makalede şu satırlara yer vermişti: "Sıcak para yatırıma değil yüksek faize geldi. Sıcak para ülkeden çıkarken de düşük kurdan TL'den dövize dönüp ülkeden çıktılar. Yüksek faiz, düşük kur politikasından kaybeden hep ülkemiz oldu."

ŞAHAP KAVCIOĞLU KİMDİR?

Şahap Kavcıoğlu, 23 Mayıs 1967'de Bayburt'ta doğdu. Şahap Kavcıoğlu; Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi. İstanbul Üniversitesi Muhasebe Enstitüsünü Denetim Uzmanı olarak bitirdikten sonra, İngiltere Hastings College'ta İşletmecilik üzerine eğitim gördü. Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsünde yüksek lisansını ve doktorasını tamamladı.

Esbank TAŞ'de Müfettiş Yardımcısı, Müfettiş, Şube Müdürü ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Türkiye Halk Bankası AŞ'de İstanbul Bölge Koordinatörü olarak görev aldı. Aynı bankada sırasıyla; Perakende Bankacılıktan, Esnaf-KOBİ Bankacılığından, Kredi Politikalarından, İnsan Kaynakları ve Organizasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. Bayburt Eğitim Kültür ve Hizmet Vakfının Başkanlığını yürüttü. Bayburt Üniversitesi Kalkındırma Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi, Galatasaray Spor Kulübü Kongre Üyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Mezunlar Derneği Kurucu Üyesidir. 'Ticari Bankalarda Sorunlu Kredilerin Yönetimi Çözüm Yolları ve Takibi' ve 'Enerji Sektöründe Yatırım Projelerinin Değerlendirilmesi' adlı yayımlanmış 2 kitabı ve çok sayıda makalesi bulunuyor.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Şahap Kavcıoğlu Naci Ağbal Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı?
500

Yorumlar (37)

tahsin:

ülke tarihinde bu kadar beceriksiz, kabiliyetsiz, hiçbir şeyden anlamadığı halde anlıyormuş gibi geçinen, kibir abidesi birini daha görmedik.

30
3
yanıtYanıtla
Renan:

Yükselen alçalan döviz veya faizler değil. Memleketin her köşesinde ne varsa satıldı. Okulda KAPİTÜLASYONLARı okudunuz hatırlayın. Her kuruş geçilmeyen Yollara Köprülere Yabancı şirketlere gidiyor. Borçlandık donumuza kadar. Fakirleşmemiz de bundan. Ama bazıları semiriyor. Onlara YANDAŞ müteahhit deniyor

30
2
yanıtYanıtla
Selçuklu:

Vergilerimiz doğru kullanilsaydı. Bu kadar merkez bankası başkanı değişmezdi. Dışarıdan sürekli hububat vs. ithal ediyoruz. Yabancılar ise hububatı yetiştirip stokluyor. Ama biz hububat üretmiyoruz. Kıtlık olursa ne yapacağız. Merkez bankası başkanları sürekli değişiyor. Tarım bakanı hala koltuğunda oturuyor. Neden?

29
2
yanıtYanıtla
Rrr:

Gemi bir defa şu almış artık

29
2
yanıtYanıtla
metin:

gemi su almışsa sanki 2 kova azalırsa batmaktan kurtulurmuş gibi

yanıt0
yanıt0
61 aga:

Faizin derhal düşmesi lazım......

15
13
yanıtYanıtla
Olmaz:

Dunyanin en buyuk bankalarindan birinde, Londrada calisiyorum. Eger faizi dusurmeye baslarsaniz, bir daha hayatta bu ulkeyi toparlayamazsiniz. Sacma sapan fikirlerle, ilkokul ogrencisi akillariyla yonetemezsiniz.

15
11
yanıtYanıtla
olur:

londrada faiz kaç? yüzde 19mu? bizi bi aydınlatırmısın kardeşim

yanıt1
yanıt2
abdullah:

bay bilmiş faizi kaça kadar çıkaralım istersin enflasyon üzeri her faiz maliyet artışı 2 eder. buda sürekli tl de erime demek hem döviz hem faiz artışı demek

yanıt1
yanıt2
Selçuklu:

Faizi düşürmek demek doların fırlaması demektir. Buda devletten dolar endeksi garantili iş alan yandaş müteahitlere yarar. Tasarruf yoksa ve israf bolsa memleketi borç batağına sürükler.

21
2
yanıtYanıtla
Tüm 37 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title