Haberler

Merkez Bankası faiz kararı sonrası dolar ne kadar oldu? İşte kurda son durum

Güncelleme:

Merkez Bankası'nın politika faizini 500 baz puan artırarak yüzde 50'ye yükseltmesi sonrası dolar 31,87 seviyesine, euro ise 34,94 TL seviyesine geriledi. Şu sıralar ise dolar, 32,15 TL, euro ise 35,07 TL seviyelerinde bulunuyor.

Merkez Bankası'nın politika faizikararının sürpriz bir şekilde yüzde 50'ye çıkarılmasının ardından dolar ve euroda kısa süreli bir gerileme yaşandı. Karar öncesi, 32,4170 seviyesinde olan dolar, faiz kararı sonrası 31,90 TL2ye seviyesine inerken, 35,51 TL'de bulunan euro ise karar sonrası 34,87 TL seviyesine geriledi.

MERKEZ'İN FAİZ ARTIŞI SÜRECEK Mİ?

Altının gram fiyatı da Merkez'in kararı öncesi, 2.301 liradan işlem görürken kararın ardından yüzde 1 gerileyerek 2.277 liraya indi. Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu kararıyla ilgili açıklamasında "Aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin ve kalıcı bir düşüş sağlanana ve enflasyon beklentileri öngörülen tahmin aralığına yakınsayana kadar sıkı para politikası duruşu sürdürülecektir. Enflasyonda belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda ise para politikası duruşu sıkılaştırılacaktır." ifadeleri ekonomi yorumcuları tarafından faize açık kapı bırakıldığı şeklinde yorumlandı.

Haberler.com / Abdurrahim Efe - Ekonomi

Merkez Bankası Finans Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (3)

hikmet yaşar:

faiz genel müdürü hani faiz ülkeyi batırır diyordunuz şimdi dünya faiz lideriyiz

3
0
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

o fiyata kesinlikle dolar alamazsınız bu açıklanan dolar kuru tüikin rakamlarına benziyor dün kapalıçarşıdan 33.180 den dolar aldım bugünde üç beş bir şey üstüne eklenmiştir

2
1
yanıtYanıtla
hikmet yaşar:

faiz genel müdürümüz çok yaşa

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title