Haberler

Mustafa Koç'un Eşi Caroline Koç'un Bilinmeyen Hayat Hikayesi

Güncelleme:

Türkiye'deki Yahudi cemaatinin yayın organı Şalom, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden ünlü iş adamı Mustafa Koç'un eşi Caroline Koç'un hikayesini yazdı.

Geçtiğimiz günlerde kalp krizi sonucu hayatını kaybeden ünlü işadamı Mustafa Koç'un eşi Caroline Koç'un hikayesini Yahudi cemaatinin yayın organı Şalom kaleme aldı.

DEDESİ 1700'LERDE İZMİR'E GÖÇ ETTİ

Habere göre İzmir'in Fransa göçmeni ünlü Levanten ailelerinden birinin üyesi olan Caroline Koç'un, büyükbabasının dedesi 1700'lü yıllarda İzmir'e göç etmişti. İzmir'e geldikten sonra pamuk, yün, iplik işine giren Dede Graud, kısa sürede bu işin ticaretini genişletmiş ve bugün İzmir Yün Mensucat olarak bilinen şirketin temellerini atmıştı.

MODAYA VE HAYVANLARA MERAKLIYDI

Caroline Koç, çok küçük yaşlardan itibaren ailesinin kumaş işinden dolayı modaya ve hayvanlara meraklı oldu. Hayvanlara olan düşkünlüğü nedeniyle gençlik yıllarında bir ara veteriner olmaya karar verdi ancak zamanla bu kararından vazgeçerek aile büyüklerinin yönlendirmeleriyle Boston'da işletme okumaya başladı.

AŞIK OLDU VE EVLENDİ

Caroline Koç, işletme okumasını, hayatın her alanında bilgi sahibi olmak anlamında yorumluyor. Ancak okulu bitirir bitirmez henüz 21 yaşında iken o yıllarda Türkiye'nin önde gelen ailelerinden Koç ailesinin oğulları Mustafa Koç'a aşık oldu, bu gelişmenin hemen ardından da evlendi.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Caroline Koç Türkiye Fransa İzmir Yaşam Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (69)

Alper:

Mustafa karin bana emanet merak etme

23
194
yanıtYanıtla
vatandaş:

çüşşş. . . gerçi eşek bile olamazsın ya

yanıt67
yanıt4
er:

sen merhumun karisinn yanindan gecemezsin bunu biliyoruzda sen olunce karin kime kalacak onu dusun gerci senin zihniyetin kaldirir karin varsa paylasiyorsundur

yanıt59
yanıt10
Recep Atli:

Benim esim katolik, ee ne yapalim simdi. 40 yildir evliyiz. Islam istiyor diye bosanalimmi?

13
90
yanıtYanıtla
adini; siz; koyun:

ey; zircahiller; ordusu; sizedir; sozum; eger; o; begenmediginiz; yahudiler; olmasaydi; bugun; turkiye; diye; bir; devletiniz; olmazdi; o; ulkeyi; kuranlar; vede; hala; simdi; ekonomisini; yonetenler; sabatayistlerdir; ister; begenin; ister; begenmeyin; ama; bugun; varsaniz; ve; nefes; aliyorsaniz; onlarin; sayesindedir;; siz; halen; osmanliyla; hayaller; kurup; durun; osmanli; bile; eger; azinliklar; yani; gayri; muslumler; donmeler; olmasaydi; osmanlida; osmanli; olamazdi;

8
73
yanıtYanıtla
GECELERÎN ADAMI:

Süüüper yazmissin adini;Siz; Koyun

yanıt4
yanıt35
Bre Gafil:

Tüm Osmanlı padişahları gayri müslimlerle evlenmiştir! Dolayısıyla anneleri ve eşleri yabancıydı!

yanıt5
yanıt2
adini; siz; koyun:

oluye; bile; sayginiz; yok; yaziklar; olsun; size; olunun; arkasindan; konusulmaz; eger; bunu; ogrenemediyseniz; insanligi; bilmiyorsunuzdur; sizler; kimsinizde; onu; yargiliyorsunuz; yok; yahuduymis; yok; bilmemneymis; herseyden; once; insan; olmak; lazim; gerisi; bos; ; sizler; insanlari; irkina; goremi; seviyorsunuz; peki; sizlerden; biri; ya; yahudi; yada; bir; ermeni; olsaydiniz; boylemi; dusunurdunuz; sapkanizi; onunuze; koyun; dusunun; ozellikle; sozum; cerrah; denen; kafatasciya

57
7
yanıtYanıtla
Rahmet eden:

Salom baska bir yerden aldigi bu yazida sadece Dede Grauda nin Levantan oldugunu tekrar ediyor; Her kim ne kokenli ne olursa olsun Ulusal sermayenin yaratici uretken istihdam yaratan kesimden olmasi yeter de artar bile. Burada negatif yazi yazanlar hayatlarinda ne dogru durust bisey bulmus yapmis isci calistirabilmis insanlar degil.

50
10
yanıtYanıtla
Alper:

Bende bu kadina asik oldum

7
53
yanıtYanıtla
Tüm 69 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title